Александър Сипек е новият регионален мениджър на EVN за България

Промяната следва приключването на управленския мандат на г-н Робърт Дик, който продължава своята дейност на друга ръководна позиция в рамките на концерна EVN AG.

От 01.01.2021 г. EVN има нов регионален мениджър в България в лицето на г-н Александър Сипек, който поема и позицията на председател на Съвета на директорите на компанията. Г-н Сипек става член и на ръководните органи на част от компаниите в групата на EVN в България: EVN Eлектроснабдяване, EVN Топлофикация и EVN Трейдинг.

Промяната следва приключването на управленския мандат на г-н Робърт Дик, който продължава своята дейност на друга ръководна позиция за концерна EVN AG.

Александър Сипек работи за концерна EVN AG от 2004 г., когато започва дейността си в отдел Контролинг и счетоводство. През периода 2006-2014 г. работи за групата компании на EVN в Република Северна Македония, след което работи отново за EVN в Австрия.

От октомври 2017 г. е прокурист на мрежовия оператор в провинция Долна Австрия Netz Niederösterreich GmbH, както и член на Съвета на директорите на EVN България ЕАД. От октомври 2019 г. досега заема позицията на заместник-председател на Съвета на директорите на мрежовата компания на EVN в България - Електроразпределение Юг ЕАД.

Г-н Сипек има образователна степен по икономика от Виенския икономически университет, степен по бизнес администрация MBA от Joseph Schumpeter Institute, а през 2018 г. преминава и инженерна квалификация.



Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини