„Арда” не се даде на шампионите от „Лудогорец”,измъкна точка на Арена „Арда”

Изображение 1 от 5

    Отборите на Арда и Лудогорец завършиха наравно 2:2 в отложен мач от осмия кръг на efbet Лига. Гостите на два пъти излизаха напред, но домакините не се дадоха и стигаха до изравняване, което в крайна сметка им донесе точката срещу шампионите.

    Срещата бе равностойна в голяма част от битката, но все пак "орлите" могат да съжаляват малко повече, че не стигнаха до успеха, тъй като имаха повече чисти положения. Домакините също можеха да стигнат до трите точки, но все пак равенството може да се приеме като успех за тях.

    В 11-ата минута обаче гостите откриха резултата. Кирил Десподов опита да комбинира със свои съотборник, но топката рикошира в играч на Арда, което се оказа добър вариант, тъй като това се оказа двойно подаване за крилото на "орлите" и той се озовза сам срещу вратаря. Последва хладнокръвен удар и това означаваше 1:0 в полза на шампионите.

    Скоро обаче Арда изравни. Грешка на Светослав Дяков даде топката на Иван Коконов, който намери отлично Делев в наказателното поле и с хубав удар с десния крак изравни.

    В 32-ата минута гостите поискаха дузпа. При опит на Ману да потърси съотборник в наказателното поле, Стоев игра с ръка, но съдията не отсъди нищо.

    В началото на втората част Лудогорец имаше няколко добри ситуации да поведе. На два пъти Елвис Ману пропусна - веднъж с левия крак и веднъж с глава. Домакините също имаха няколко опасни атаки, но не съумяха да създадат нещо сериозно пред Илиев.

    Така се стигна до 69-ата минута, когато шампионите излязоха напред. При едно центриране от ъглов удар на Десподов Драгош Григоре се извиси над защитата и реализира за 2:1 в полза на тима си с глава.

    В 84-ата минута обаче Арда отново изравни. Леони центрира отляво, а Тилев стреля с глава. Топката се отби в гредата, но попадна на крака на Жуниньо, който на празна врата направи 2:2.

    До края на мача и двата тима имаха по едно чисти положение, но Сисиньо и Жуниньо пропуснаха да донесат успеха на отборите си.

    Така Лудогорец спря серията си от шест поредни победи в шампионата. Разградчани увеличиха още малко преднината си на върха и към момента има аванс от три точки и мач по-малко от втория Локомотив (Пловдив). Арда от своя страна продължава с доброто си представяне тази година и в момента е на четвърто място с 29 точки.

    АРДА 2:2 ЛУДОГОРЕЦ
    0:1 Десподов (11)
    1:1 Делев (17)
    1:2 Григоре (69)
    2:2 Жуниньо (84)

    Състави:
    АРДА: 12. Караджов, 25. Леони, 4. Стоев, 24.Сулака, 8. Желев, 20. Лозев, 11. Георгиев, 19. Руменов, 27. Мартинов, 17. Коконов, 9. Делев

    ЛУДОГОРЕЦ: 23. Илиев, 3. Недялков, 32. Са, 21. Григоре, 4. Сисиньо, 18. Дяков, 7. Сантана, 95. Каули, 10. Ману, 11. Десподов, 28. Кешерю

    Sportal.bg

    Пресфото-БТА снимки: Ники Матанов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини