Школа „ИстОрика“ и Хабиш Иса с признание от национален конкурс

Единадесетокласничката Хабиш Иса от СУ „Петко Рачов Славейков“ продължава своята серия от награди. Този път нейна разработка на историческа тематика зае второ място на ІV Национален исторически конкурс и конференция на тема „Помогни ми да те возвися“ – Училището на моето родно място – история и памет. Конкурсът се организира от Регионалното управление на образованието - Варна и Първа езикова гимназия – Варна, с подкрепата на Регионален Исторически музей – Варна,

Фондация „Христо Ботев”, Общобългарски комитет „Васил Левски“, Община Варна и Регионален исторически музей – Варна.

Награждаването се проведе онлайн на 4 декември, а по пощата в училище „Славейков“ вече пристигнаха и наградите за Хабиш Иса, за нейния научен ръководител Димитър Димов и за Школа „ИстОрика“, чийто филм бе отличен на първо място.

Хабиш участва в националния конкурс и конференцията с доклад на тема „Просветното движение във Велико Търново през 19 в. /до 1878 г./“ На ученическата конференция гости и участници в журито са преподаватели от СУ „Св. Климент Охридски”, Боян Ботйов, Радостина Николова, главен експерт в Министерство на образованието и науката. Те са впечатлени от задълбочеността на доклада на Хабиш, като поздравяват и научния й ръководител Димитър Димов.

Общо 211 разработки участват в тазгодишното издание на „Помогни ми да те возвися“, от които 41 филма. Школа „ИстОрика“ представя авторския си филм „Борба за своето“,посветен на 150-та годишнина от създаването на Българската екзархия  и печели първа награда.      

Нешка Шипова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини