33% от лекарите в страната са заявили желание да се ваксинират

33% от лекарите в страната са заявили желание да се ваксинират. Това съобщи д-р Георги Паздеров, директор на РЗИ-Бургас.

Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов се срещна днес с шестимата директори на РЗИ-тата, отговорници по региони за изпълнение на националния план за ваксинация. Националният план беше одобрен в началото на декември. В него беше разписано първо да бъдат поставени ваксини на лекарите, сестрите, санитарите и служителите на МВР.

Медиците са поставени под висок риск от заразяване с COVID-19 и могат да предават инфекцията на рискови групи от населението. Ваксината ще им позволи да продължат да изпълняват професионалните си ангажименти.

Според Националния план за ваксиниране страната се разделя на 6 региона, като всеки един от тях има отговорник, който извършва централната логистика - РЗИ-Враца, РЗИ-Велико Търново, РЗИ-Варна, РЗИ-Бургас, РЗИ-Пловдив, РЗИ-София. Те работят в сътрудничество с ръководителя на Координационния щаб Красимир Гигов. Сред първите им задачи беше изготвянето на списък на лекарите, които ще се ваксинират.

Източник: БНТ

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Вч
    Вчера
    2 -1
    18:47, 14 дек 2020
    Бяха 48 процента
  • 2
    Iy
    iyhhý;p
    2 -2
    19:33, 14 дек 2020
    ще падат още важно е да сепромиват мозъци
  • 3
    Ha
    Haha
    0 0
    11:15, 15 дек 2020
    Защо ми триете коментара бемишлета... Бяха 11 процента... Ся как са 33...
Последни новини