Грейна елхата на "Славейков"


Голямата 10-метрова еко-елха, разположена точно над главния вход на СУ "Петко Рачов Славейков", грейна  по тъмно след кратко тържество, последвана от пищна заря. Учениците от Ученическия парламент, макар и в намален състав и с работа от разстояние, успяха да спазят традицията и да организират този така типичен за славейковци празник. След онлайн педагогически съвет, проведен същата сутрин, малките и големите ученици на училището за шампиони бяха уведомени за предстоящото събитие. За първи път то достигна до тях онлайн, предавано на живо от Фейсбук профила на директора Милко Багдасаров и споделено от други учители.
Водещата Веси от 10б клас поговори за традициите и начина, по който биха могли да се спазват те по време на пандемия. Изрази надежда, че Дядо Коледа не го лови Ковид-19 и придвижването му по въздуха не е ограничено, а за шейната му има отделен въздушен коридор. Мария-Магдалена Делчева от 10б клас показа своите неограничени гласови възможности подобно на Марая Кери и изпълни нейната така известна коледна песен. И появата на Добрия старец не закъсня. Този път той не доведе Снежанка, а своя помощник Младши. Разбира се, донесоха бонбони и лакомства за децата. Дядо Коледа изрази своето задоволство, че въпреки неволите в човешкия свят славейковци правят тържеството си за коледната елха. Нарече ги доказани шампиони - гъвкави, пробивни, ентусиазирани и успяващи. Напомни на всички, които още не са написали своите писма, да го направят бързо, за да не останат без желания подарък.
Поздрав за Дядо Коледа и Младши бе изпълнението на любимата на славейковци песничка "Над смълчаните полета", на която те възнамеряват да направят коледно видео с изпълнения, направени в домашни условия. Да припомним, че за 24 май и за патронния празник на училището такива клипове вече бяха създадени. Това е най-новата традиция, която иновативните славейковци въвеждат - да бъдат заедно в празника с песен, макар и при настоящите ограничаващи обстоятелства.
Дядо Коледа донесе малки и по-големи подаръци на учениците и училището. А зарята, с която тържеството завърши, бе преживяване за целия квартал.
Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Гр
    Гражданин
    1 -1
    10:51, 10 дек 2020
    Директора е по шумните, показните меропрития. Не изземвали функциите на кмета на общината? Голям мерак за кмет, само, че тук е турски край. Гладна кокошка просо сънува!
  • 2
    За
    Запознат
    1 -1
    11:09, 10 дек 2020
    Дядо Коледа за директора е много години, краде от стола, от залъка на децата, от плажен волейбол държавни пари, дори води на плажуване в Бяла сезон есен-ПУРАТА, сменя коли често, сега е с Мерцедес, уйдурми с хората на Делян, проекти........
  • 3
    Че
    Честен
    1 -1
    15:53, 10 дек 2020
    Директор компрометиран, изхабен и спирачка за развитието! ОСТАВКА!
Последни новини