Грейна коледно-новогодишната елха в Ардино

Грейнаха празничните светлини на коледно-новогодишна елха в Ардино.

Кметът на общината инж. Изет Шабан, десетки деца и родители отброиха секундите преди запалването на светлините. Преди да настъпи кулминацията, възпитаниците на Иновативно училище СУ „Васил Левски“ бяха подготвили празнична програма.

Поздравление към всички присъстващи отправи кметът на общината инж. Изет Шабан, който пожела на ардинци светли и топли коледни и новогодишни празници. „За поредна година сме тук, за да запалим светлините на новогодишната елха. Изпращаме отиващата си година, изпълнени с надежда, че идващата 2023 г. ще е по-добра, по-успешна и щастлива. Пожелавам на всички Вас здраве, късмет и благоденствие през Новата 2023 година“, заяви инж. Изет Шабан.

Празничното събитие приключи с кръшни празнични хора, изпълнени от група „Искрица“ към НЧ „Родопска искра“ с ръководител Светлана Карамфилова. Към тях се присъединиха десетки граждани и гости на града.

По традиция светването на празничната премяна на живото дръвче официално постави началото наКоледно-новогодишната програма на община Ардино. Тази година тя включва Коледна работилница – Коледен благотворителен базар с картички, сувенири, сурвачки, изработени от децата, техните родители и учителки. На 19 декемврище бъде открита изложбата „Зимни фантазии“, организирана отЦПЛР-ОДК. На 23 декември (петък) от 17:30 часа в салона на читалище „Родопска искра“ще се проведе Общоградско тържество по случай Коледните и новогодишни празници. Кметът на общината инж. Изет Шабан ще направи отчет за 2022 г. В концертната програма участие ще вземат малчуганите от детските градини „Слънце“ и „Брезичка“, СУ „Васил Левски“, групите към ЦПЛР-ОДК и НЧ „Родопска искра“. На 26 декември в центъра на града ще бъде открит Коледен базар на стоки. За новогодишна нощ е предвидена музикална програма и заря.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини