Затварят и библиотеките от 1-ви декември

Само след ден работа при наложения частичен локдаун, затварят и библиотеките. 

Този следобед се е получила заповед за прекратяване на работата с читатели в Регионалната библиотека в Хасково.

Читалищните библиотеки останаха със затворени врати още след налагането на по-строгите мерки от петък вечерта. Но регионалните библиотеки влязоха в работен ритъм в началото на седмицата.

Днес посетители, макари и при завишени мерки, имаше и в читалнята и в двете заемни-за възрастни и за деца в Регионалната библиотека „Христо Смирненски“. В късния следобед обаче е получена заповедта за прекратяване на работата от първи декември.

Въпреки, че библиотеките останаха извън обявените със забрана да работят обекти в петъчната заповед на здравния министър, министърът на културата Боил Банов коментира, че според него те трябва да са „абсолютно забранени“, защото там посетителите стоят продължително време в затворено пространство, а и много хора докосват едни и същи предмети.

Читателите, които трябва да върнат книгите си, могат да ги оставят във фоайето на библиотеката, където те ще бъдат обработвани своевременно, съобщиха тази вечер от Регионалната библиотека в Хасково.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

  • 1
    Хм
    хмх
    7 0
    17:43, 30 ное 2020
    ЗатвОрят и библиотеките!Нещо не по реда си има в това изречение!
  • 2
    Чи
    Читателка
    22 -3
    18:26, 30 ное 2020
    Поредното неадекватно решение! Колко пък дълго да стоят вътре хората, сигурно в Кауфланд по-малко време стоят или в Джъмбо....пълна малоумщина. Практис, Технополис и безброй още вериги работят, които даже не са хранителни, пълни са с народ вътре, ноо видите ли най-опасните места се оказаха градини, училища, библиотеки, спортни центрове, школи и заведения. Пазим уж пенсионерите, а те като овце се блъскат в големите вериги
    • Чи
      Читателка на смартфон
      5 -8
      18:55, 30 ное 2020
      Читалнята се ползва от пенсионери за прекарване на времето на топло. Във големите вериги нехранителни супермаркети няма как да седнат и да му ударят един хубава дрямка.
    • Чи
      Читател
      7 0
      19:33, 30 ное 2020
      Много е права жената.
    • До
      До читателка
      6 0
      22:28, 30 ное 2020
      Голямо Благодаря Браво!
    • Hh
      hh
      0 -4
      01:31, 1 дек 2020
      Важното е,че хората ги страхуват.Всеки се е предал... Виж коментара
    • Чи
      Читател номер 1
      5 -1
      09:01, 1 дек 2020
      уважаема, какво лошо виждате в това някой да седи на топло? в библиотеките няма изискване да се седи определено време, например 1 час...вие вероятно сте млада и си мисилите че сте безсмъртна или поне че няма никога да станете пенсионерка, нали?
  • 3
    Кр
    Краси
    1 -2
    22:40, 30 ное 2020
    Ние не искаме да се затворят магазините но има хора които и есе още не вярват че тази зараза носи много лоши неша ходят без маски не спазват дистанция заразяват наред за да си купят плочки примерно но конрол няма толкова ли е трудно РЗИ-то да следи и да глобява но тях ги няма повярвайте няма ги Хасково е гр с най занижен контрол за това има по 100 болни на ден и още 300 не остановени и заразени хора!...
  • 4
    И да се знае полицаите не са първа линия боко не са стига си пълнил главите на хората бе това не е вярно и ти го знаеш бе!
Последни новини