Задържаният с 20 кг марихуана опита да се измъкне от ареста с договор за наем на стая

Задържаният при опит за контрабанда на 20 кг марихуана сърбин ще остане за постоянно в ареста. Това реши днес Окръжен съд – Хасково при разглеждане на мярката му за неотклонение, съобщиха от Темида.

28-годишният чужденец беше арестуван на 23.11.2020 г. на граничния пункт „Капитан Андреево“. Той пътувал с лек автомобил Волво. При митническата проверка, във фабрични кухини на колата е открит наркотикът на стойност 76 640 лева.

Производството по делото протече чрез видеоконферетна връзка по Skype, поради предприетите мерки за ограничаване на контакти и конвой на лица във връзка с разпространението на коронавирус.

При разглеждане на делото, Окръжен съд – Хасково прие, че е налице обосновано предположение, че на въпросната дата обвиняемият е извършил деянието. Съдът взе предвид механизма на извършване на престъплението и високата степен на обществена опасност, както и факта, че до този момент подсъдимият не е осъждан и има чисто съдебно минало. От друга страна, съобрази, че обвиняемият е чужд гражданин, поради което съществува опасност от укриването му.

От представените доказателства в днешното съдебно заседание – договор за наем на стая, не може да се изведе извода, че същият има адресна регистрация в България, а датата на сключване сочи, че е изготвен за целите на производството, което не може да игнорира опасността от укриване. Съществува и реална опасност от извършване на друго престъпление, с оглед тежестта на настоящото престъплението и предвиденото тежко наказание.

Ето защо съдът прецени, че искането е основателно и постанови мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Определението подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив в 3-дневен срок.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини