Уволнения след смъртта на двамата ковид пациенти в Пловдив

Установена е вината на седем служители за случая с двамата починали пациенти в УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив, съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение.

Това сочат първите резултати от вътрешната проверка, назначена от изпълнителния директор проф. Карен Джамбазов, заради случая с починалите пациенти пред новооткритото COVID-звено.

Установена е вината на седем служители, които са извършили и са допуснали нарушения на реда за обслужване на пациентите и оказването на медицинската помощ. В ход е процедура по уволнението на един административен ръководител, един лекар, двама санитари и един шофьор на линейка.

Издадени са и две заповеди за наказание "Предупреждение за уволнение".

Също така от днес в болницата се въвеждат още по-строги мерки за съгласуване на преместванията на пациенти от един стационар в друг.

Към предмета на проверката беше включен и подаденият сигнал, излъчен днес в телевизионно интервю за пациент, починал на 18 ноември.

За окончателните резултати на вътрешната проверка ще бъде съобщено след нейното приключване, а материалите ще бъдат предавани на прокуратурата.

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта (2)

  • 1
    🌀
    🌀
    5 0
    17:35, 20 ное 2020
    Довечера им ръкопляскайте от балконите.
  • 2
    На
    На кой
    1 0
    20:48, 21 ное 2020
    На тези, които меко казано са уцийци ли?
Последни новини