Славейковци празнуват патронния си празник за 36-ти път


Точно в 8:00 ч сутринта започна денят в Средно училище "Петко Рачов Славейков" с предаване на властта от страна на директора на училището Милко Багдасаров в ръцете на председателя на Ученическия парламент Антония Колева от 12"б" клас и нейния екип. Денят е 17 ноември - патронния празник на училището за шампиони. По традиция протича като ден на ученическо самоуправление, когато гимназистите се "вмъкват в обувките" на ръководството на училището и своите учители. При пълно съобразяване с противоепидемичните мерки протекоха всички предвидени за деня мероприятия. Директорката за един ден Антония Колева събра своя екип на сутрешна оперативка. На местата на заместник-директорите Галя Карапеткова, Пепиния Китова, Маргарита Демирева и Гроздан Грозев за ден застанаха съответно Теодора Сурова, Деница Георгиева, Даниела Караиванова /и трите от 10 клас/ и Слави Солакчиев /11 клас/. С работата на училищния психолог Добрина Стойчева отблизо се запозна десетокласникът Толга Мехмед, а като педагогическите съветници Нешка Шопова и Георги Кючуков се изявиха съучениците му Цветослав Хаджиев и Димо Костов. Завеждащ личен състав с ментор Станислава Костова бе Мирела Чаушева /10 клас/, а касиер-счетоводител в кабинета на Надя Каменова бе бъдещата абитуриентка Ели Мечтанова. В канцеларията от опита на Росица Момчилова и Атанас Динков почерпиха младежите Ясин Мустафа и Гюкан Севал. За информационното осигуряване на училището единадесетокласникът Здравко Караджов поработи заедно с титуляра Костантина Карабоюкова.
В отделните класове, които са присъствено на училище, се провеждаха часове, водени от ученици по предварително установен с учителите им график. 
В 10:30 ч бе открита изложба с лично творчество на изявени ученици - художници във фоайето на училището - творби, посветени както на патрона на училището, така и свързани с интересите на всяко дете. Изложбата е във фоайето на втория етаж и ще го краси няколко дни. Оформена е от художника Недим Мустафа, а рисунките на деца от начален етап подбра Илиян Митков.  
Във вчерашния ден пък бе представена изложба на школа "ИстОрика" със заглавие "Възрожденците на Възрожденци". Гимназистите правят проучване за личностите, на които са кръстени улиците в най-населения квартал на Кърджали, където се намира СУ "Петко Рачов Славейков". Изложбата е с цел да се популяризират имената на някои от не толкова известните на широката общественост личности.
В 12:30 ч до стадион "Шампион" се проведе награждаването на победителите в традиционните турнири по футбол, които от две седмици протичат в училището в чест на патронния празник. Децата и учениците от 4 до 7 клас с хъс и воля за победа участват във вечната игра под ръководството на учителите Васил Визев и Димитър Димитров.
От 13:00 ч бе официално открит новия кабинет по "Технологии и предприемачество", в който учениците ще могат да развиват и своите умения по готварство. Лентата бе прерязана от двамата директори - Милко Багдасаров и Антония Колева. В кабинета ще се провеждат не само часовете от учебната програма, а ще бъде и мястото, където учениците да изработват изделията за своите благотворителни дейности.
През деня учениците от Ученическия парламент отвориха и кутията, която поставиха преди дни в учителската стая и където славейковци събират средства за подпомагане лечението на малкия Васко Търпанов. Цели класове дават своя принос и днес гимназистите отчитат 1085 лева, които утре ще бъдат преведени по дарителската сметка на детето.
Освен това през целия ден в училището за шампиони звучи записа на песента "Татковина" по текст на Петко Славейков, направен от множеството изпълнения на учители и ученици и сглобен в едно видео от Димитър Ганев. Славейковци направиха такова видео послучай 24 май и сега не се поколебаха да повторят добрата си практика. Видеото от вчера се върти в социалните мрежи.
В края на деня в новооткрития кабинет по "Технологии и предприемачество" Антония Колева върна символа на властта - медальона-бухалче - на директора Милко Багдасаров. Сподели, че е тежка царската корона, но денят е изключително ползотворен и успешен.
Честит празник, славейковци! Бъдете шампиони в знанието, изкуствата и спорта!
   
Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (15)

  • 1
    Сп
    Справедливост
    2 -1
    09:02, 18 ное 2020
    30 год. директор, над 60 на сто са деца турци, ****** и ц*****. Нито един от 4 та зам. директори, 2 та педаг. съветн. не е представител на малцинствата. Що е то?
  • 2
    Ро
    Родител
    2 -1
    09:52, 18 ное 2020
    Този директор от началото на пандемията нарушава системно противоепидемичните мерки и подлага на риск здравето и живота на нашите деца. Това не е ли погазване на законите и правилата, той да не е над ЗАКОНИТЕ? Къде е ИНСПЕКТОРАТА, РЗИ, ОБЩИНАТА?
  • 3
    Пр
    Правда
    2 -1
    10:23, 18 ное 2020
    09.52 и морално компрометиран!
  • 4
    То
    ТОЧЕН
    2 -1
    10:27, 18 ное 2020
    Оставка на този директор, ако има достойнство
  • 5
    Ин
    ИнформирН
    2 -1
    12:12, 18 ное 2020
    Славейков този директор направи клуб на БСП, купува човешки съвести, прави ги членове на бсп мпади хора.
  • 6
    На
    Наблюдател
    2 -1
    16:03, 18 ное 2020
    10.23 плажуване с държавни пари със сезон есен - пура хавана, в гр. Бяла, кражби от залъка на учениците чрез поставени лица учен. хранене и т. н ит. н
  • 7
    Ня
    Някой
    1 -2
    16:18, 18 ное 2020
    Абе хора какво толкова ви дреме какво прави М.Багдасаров за какво ви е личния му живот познавате ли го лично изобщо защо винаги трябва да се заяждате с него
  • 8
    Ис
    ИСТИНА
    2 -1
    16:37, 18 ное 2020
    Истината винаги боли, 16.18.
  • 9
    Па
    Патриот
    2 -1
    16:44, 18 ное 2020
    Нали е същия директор, който се самопровъзгласи "министър в сянка", когато неговата П, Г. Свиленски обяви, че СЪВЕТИТЕ НЕ СА ПРАВИТЕЛСТВО В СЯНКА! Той излъга за пореден път кърджалийци! ОСТАВКА!
  • 10
    Из
    Изборджия
    2 -1
    17:01, 18 ное 2020
    След всеки проведен избор СМЕНЯ КОЛИ, последната лимузина МЕРЦЕДЕС! Корумпиран!
  • 11
    Бу
    Буден
    2 -1
    17:37, 18 ное 2020
    Свързан с ДПС, с мафията, с задкулисието!
  • 12
    Чо
    Човек
    1 -2
    18:01, 18 ное 2020
    Вие работа нямате ли за какво постоянно го обиждате мислите ли ,че изобщо чете коментарите или дали изобщо му дреме за ващо мнение
  • 13
    Мъ
    Мъжкар
    2 0
    18:19, 18 ное 2020
    Дано не се наложи сьс сопа да бъде изпратен, време е да си опече акъла! Оставка милко б.
  • 14
    Др
    Дружинци
    1 0
    18:32, 18 ное 2020
    Той е номер едно да хвърля кал по свои другари!
  • 15
    Ос
    ОСМАН
    2 0
    08:39, 19 ное 2020
    09.02 Що е то? Щото е с омраза армен. първо! второ, омраза бълг. национализъм и великобългарски шовинизъм
Последни новини