2 °C

Славейковци празнуват патронния си празник за 36-ти път


Точно в 8:00 ч сутринта започна денят в Средно училище "Петко Рачов Славейков" с предаване на властта от страна на директора на училището Милко Багдасаров в ръцете на председателя на Ученическия парламент Антония Колева от 12"б" клас и нейния екип. Денят е 17 ноември - патронния празник на училището за шампиони. По традиция протича като ден на ученическо самоуправление, когато гимназистите се "вмъкват в обувките" на ръководството на училището и своите учители. При пълно съобразяване с противоепидемичните мерки протекоха всички предвидени за деня мероприятия. Директорката за един ден Антония Колева събра своя екип на сутрешна оперативка. На местата на заместник-директорите Галя Карапеткова, Пепиния Китова, Маргарита Демирева и Гроздан Грозев за ден застанаха съответно Теодора Сурова, Деница Георгиева, Даниела Караиванова /и трите от 10 клас/ и Слави Солакчиев /11 клас/. С работата на училищния психолог Добрина Стойчева отблизо се запозна десетокласникът Толга Мехмед, а като педагогическите съветници Нешка Шопова и Георги Кючуков се изявиха съучениците му Цветослав Хаджиев и Димо Костов. Завеждащ личен състав с ментор Станислава Костова бе Мирела Чаушева /10 клас/, а касиер-счетоводител в кабинета на Надя Каменова бе бъдещата абитуриентка Ели Мечтанова. В канцеларията от опита на Росица Момчилова и Атанас Динков почерпиха младежите Ясин Мустафа и Гюкан Севал. За информационното осигуряване на училището единадесетокласникът Здравко Караджов поработи заедно с титуляра Костантина Карабоюкова.
В отделните класове, които са присъствено на училище, се провеждаха часове, водени от ученици по предварително установен с учителите им график. 
В 10:30 ч бе открита изложба с лично творчество на изявени ученици - художници във фоайето на училището - творби, посветени както на патрона на училището, така и свързани с интересите на всяко дете. Изложбата е във фоайето на втория етаж и ще го краси няколко дни. Оформена е от художника Недим Мустафа, а рисунките на деца от начален етап подбра Илиян Митков.  
Във вчерашния ден пък бе представена изложба на школа "ИстОрика" със заглавие "Възрожденците на Възрожденци". Гимназистите правят проучване за личностите, на които са кръстени улиците в най-населения квартал на Кърджали, където се намира СУ "Петко Рачов Славейков". Изложбата е с цел да се популяризират имената на някои от не толкова известните на широката общественост личности.
В 12:30 ч до стадион "Шампион" се проведе награждаването на победителите в традиционните турнири по футбол, които от две седмици протичат в училището в чест на патронния празник. Децата и учениците от 4 до 7 клас с хъс и воля за победа участват във вечната игра под ръководството на учителите Васил Визев и Димитър Димитров.
От 13:00 ч бе официално открит новия кабинет по "Технологии и предприемачество", в който учениците ще могат да развиват и своите умения по готварство. Лентата бе прерязана от двамата директори - Милко Багдасаров и Антония Колева. В кабинета ще се провеждат не само часовете от учебната програма, а ще бъде и мястото, където учениците да изработват изделията за своите благотворителни дейности.
През деня учениците от Ученическия парламент отвориха и кутията, която поставиха преди дни в учителската стая и където славейковци събират средства за подпомагане лечението на малкия Васко Търпанов. Цели класове дават своя принос и днес гимназистите отчитат 1085 лева, които утре ще бъдат преведени по дарителската сметка на детето.
Освен това през целия ден в училището за шампиони звучи записа на песента "Татковина" по текст на Петко Славейков, направен от множеството изпълнения на учители и ученици и сглобен в едно видео от Димитър Ганев. Славейковци направиха такова видео послучай 24 май и сега не се поколебаха да повторят добрата си практика. Видеото от вчера се върти в социалните мрежи.
В края на деня в новооткрития кабинет по "Технологии и предприемачество" Антония Колева върна символа на властта - медальона-бухалче - на директора Милко Багдасаров. Сподели, че е тежка царската корона, но денят е изключително ползотворен и успешен.
Честит празник, славейковци! Бъдете шампиони в знанието, изкуствата и спорта!
   
Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (15)

 • 1
  Сп
  Справедливост
  2 -1
  09:02, 18 ное 2020
  30 год. директор, над 60 на сто са деца турци, ****** и ц*****. Нито един от 4 та зам. директори, 2 та педаг. съветн. не е представител на малцинствата. Що е то?
 • 2
  Ро
  Родител
  2 -1
  09:52, 18 ное 2020
  Този директор от началото на пандемията нарушава системно противоепидемичните мерки и подлага на риск здравето и живота на нашите деца. Това не е ли погазване на законите и правилата, той да не е над ЗАКОНИТЕ? Къде е ИНСПЕКТОРАТА, РЗИ, ОБЩИНАТА?
 • 3
  Пр
  Правда
  2 -1
  10:23, 18 ное 2020
  09.52 и морално компрометиран!
 • 4
  То
  ТОЧЕН
  2 -1
  10:27, 18 ное 2020
  Оставка на този директор, ако има достойнство
 • 5
  Ин
  ИнформирН
  2 -1
  12:12, 18 ное 2020
  Славейков този директор направи клуб на БСП, купува човешки съвести, прави ги членове на бсп мпади хора.
 • 6
  На
  Наблюдател
  2 -1
  16:03, 18 ное 2020
  10.23 плажуване с държавни пари със сезон есен - пура хавана, в гр. Бяла, кражби от залъка на учениците чрез поставени лица учен. хранене и т. н ит. н
 • 7
  Ня
  Някой
  1 -2
  16:18, 18 ное 2020
  Абе хора какво толкова ви дреме какво прави М.Багдасаров за какво ви е личния му живот познавате ли го лично изобщо защо винаги трябва да се заяждате с него
 • 8
  Ис
  ИСТИНА
  2 -1
  16:37, 18 ное 2020
  Истината винаги боли, 16.18.
 • 9
  Па
  Патриот
  2 -1
  16:44, 18 ное 2020
  Нали е същия директор, който се самопровъзгласи "министър в сянка", когато неговата П, Г. Свиленски обяви, че СЪВЕТИТЕ НЕ СА ПРАВИТЕЛСТВО В СЯНКА! Той излъга за пореден път кърджалийци! ОСТАВКА!
 • 10
  Из
  Изборджия
  2 -1
  17:01, 18 ное 2020
  След всеки проведен избор СМЕНЯ КОЛИ, последната лимузина МЕРЦЕДЕС! Корумпиран!
 • 11
  Бу
  Буден
  2 -1
  17:37, 18 ное 2020
  Свързан с ДПС, с мафията, с задкулисието!
 • 12
  Чо
  Човек
  1 -2
  18:01, 18 ное 2020
  Вие работа нямате ли за какво постоянно го обиждате мислите ли ,че изобщо чете коментарите или дали изобщо му дреме за ващо мнение
 • 13
  Мъ
  Мъжкар
  2 0
  18:19, 18 ное 2020
  Дано не се наложи сьс сопа да бъде изпратен, време е да си опече акъла! Оставка милко б.
 • 14
  Др
  Дружинци
  1 0
  18:32, 18 ное 2020
  Той е номер едно да хвърля кал по свои другари!
 • 15
  Ос
  ОСМАН
  2 0
  08:39, 19 ное 2020
  09.02 Що е то? Щото е с омраза армен. първо! второ, омраза бълг. национализъм и великобългарски шовинизъм

Хороскоп за 03.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Денят за някои от вас е от особена важност. Постъпките, които ще направите днес биха могли да променят посоката на живота ви. Мислете какво правите, и ако сте сигурни в желанията си не се колебайте. Шансът да успеете е значителен. Обещаващ е и новият подход, който внасяте в работата си.
03 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Част от вас предпочитат да се отдадат на професионални занимания и няма да сбъркат. Днес шансовете ви за успех са изразени. Други имат нужда от почивка и развлечения и с удоволствие приемат отправена към тях покана. Емоциите са в изобилие, но това привлича околните към вас.
03 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
На работното място са възможни конфликти. Ако сте по-търпеливи и дипломатични те могат да се предотвратят. Това се отнася и до семейството ви. Поставяйте си краткосрочни планове и ги следвайте. Така ще стигнете по-бързо до мечтите си. Промяна във външния вид ще ви донесе настроение и ще повиши желанията ви.
03 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Този ден едва ли ще ви поднесе изненади, но ще бъде добър за вас. Имате възможност да свършите доста полезни неща, които впоследствие до голяма степен ще улеснят работата ви. Не пренебрегвайте проблема на ваш близък човек.
03 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Заемате се с работа през този ден, тъй като имате много задължения, на които не сте успели да обърнете достатъчно внимание през изминалата седмица. Във ваша полза ще ви бъде човек, на когото сте направили услуга. В личен план ви очакват недоразумения ако не оправдаете навреме очакванията на сърдечния си партньор по определен въпрос.
03 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
В много посоки ще проявите волята и духа си днес. С активното си присъствие ще влияете положително на събитията и не само в подкрепа на собствения си интерес. Деловите представители на знака ще решават проблеми, свързани с държавните институции. Ще срещане разбиране и подкрепа, а към инакомислещите не бъдете строги.
03 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Не насилвайте обстоятелствата, ситуацията ще се избистри от само себе си. Внимавайте с финансовите претенции на роднини. Може да не с продиктувани от безкористни чувства. Ако се случи така, че ви се провали среща с интимния партньор, вината не е задължително у него. Бъдете дипломатични и толерантни. Не допускайте излишни разходи.
03 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Неутолима жажда за приключения ще ръководи постъпките ви днес. С присъщата си находчивост и ентусиазъм ще успеете да преобразите и вдъхнете живот и на най-тривиалните обстоятелства. Успехът ви сред противоположния пол придобива застрашителни размери. Успокойте малко темпото, дайте си почивка.
03 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Имате много нови намерения и различни идеи за осъществяването им. Ако прекарате твърде много време в колебания обаче е твърде възможно да изпуснете добрите възможности, които имате. Доверете се на мнението на хората около вас, които са склонни да ви съдействат във всеки един момент. Стабилизирате отношенията си с човек, с когото не сте се виждали отдавна.
03 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Предвид желанията и следвайки развитията в живота си, ще вземете правилните решения. Без умора ще се захванете с разработването на конкретна задача, предвиждайки чрез нея да подобрите финансите си. За други се очертава пътуване или организиране на семейно тържество.
03 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не смесвайте отговорностите си с отношението ви към околните. Овладейте вълненията си и не пречете на другите да си вършат работата. Не допускайте успехите ви да са за нечия друга сметка освен вашата. Правете го чистосърдечно и без излишна показност, другото е лицемерие и не води до никъде.
03 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Общуването ви с подобни на вас, целенасочени и духовни хора е тласък за развитието ви. Без усилия ще привличате към себе си онези, с които споделяте еднакви ценности и заедно ще творите. Ще ви занимават и проблемите на близките ви, за тях вие сте спасителен пояс във всяка ситуация.
03 дек 2020
Последни новини