Второкласници с мил жест за Васко

Изображение 1 от 2


    В "Славейков" активно набират средства за лечението му
    Само за няколко дни учениците и учителите в СУ "Петко Рачов Славейков" събраха за лечението на малкия Васко Търпанов сумата от 500 лева. Второкласниците от 2"е" клас с учители Илиян Митков и Леман Ахмедова поставиха в кутията 255 лева, отделени от техните семейства за болния малчуган. Освен това те проведоха кратка дискусия с класния си ръководител за нуждата да помагаме и да бъдем добри, както и да пазим своето здраве и здравето на хората около нас.
    От няколко дни върви акция на децата от движение "Ръка за помощ" с ръководител Снежана Сиракова, които изработват сурвачки, а приходите от продажбата им са за Васко. Когато преминат на дистанционно обучение от понеделник, прогимназистите ще продължават да творят от домовете си.
    От другата седмица учениците от гимназиаления етап на обучение също се включват в инициативите. Ученическият парламент от месеци провежда кампании за подпомагане лечението на Васко Търпанов. За момента са поставили кутията в учителската стая на СУ "Петко Рачов Славейков", в която учителите дават своя принос, а през следващата седмица ще провеждат благотворителни инициативи.
    Васко е възпитаник на предучилищна група в училището за шампиони и всички славейковци приемат присърце неговата съдба. Детето е с онкологично заболяване, преминало е през операции, множество химиотерапии и лъчетерапии. В момента надеждите на семейството са насочени към възможността да бъде извършена операция в Германия, откъдето дават голям шанс за справяне с тежкото заболяване. Необходимите средства за операцията и рехабилитацията са в размер, непосилен за младото семейство.
    Събраните от децата и учителите на СУ "Петко Рачов Славейков" средства ще бъдат внасяни регулярно в дарителската сметка на името на Васко Търпанов.
    Нешка Шопова

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Важно е да имаме Ф16
      и кораби за да пазим Турската провинция Мутристан от Дядо Иван
    • 2
      Ле
      лекар
      1 0
      14:12, 13 ное 2020
      А кога директора ще се научи на милосърдие? До ден днешен не се е включил с неговите МОРАЛНО НЕ ЛЕГИТИМНИ СЪВЕТНИЦИ в дарителската кампания за болницата

    Още новини

    Последни новини