Йовковци твориха, окрилени от символа на надеждата и любовта

За 63-та година СУ „Йордан Йовков“ отпразнува патронния празник на училището.

По надслова: ...С мъки, с нещастия е пълен тоя свят, но все пак има нещо, което е хубаво, което стои над всичко добро - любовта между хората“, изречени отЙовковия герой – Сали Яшар,се родиха картини, фотографии и различни по вид литературни произведения, а компютърните технологии бяха използвани, за да се създадат невероятни презентации по темата.

Въпреки пандемичната обстановка, на празника се посветиха много събития.

Туристите се проявиха, като направиха поход до язовир Кърджали, итам се позабавляваха със спортни игри, между които и дърпане на въже между ученици и учители.

Осмокласниците на госпожа Симитчиева и 5 б класпод ръководството на госпожа Димитрова  се потопиха в света на литературата и четейки Йовковитворби, дискутираха мотива за любовта по време на бедствие чрез постъпките на героите, за които любовта и надеждата са основни ценности.

Малките ученици се включиха в щафетите с обръчи и топки, показаха умения за скачане на въже и умело подхвърляха перцата на бадмингтона. Всеки клас получи и подарък от ръководството на училището – пъзели и настолни игри.

Госпожа Русева  и 3 г клас направиха картички, с които  отбелязаха, както 1 ноември - Деня на народните будители, така и патронния празник на училището!

Учениците на М. Илиева от 4 б клас изработиха бели лястовици и прогониха Ковид - 19, като изписаха "Не на пандемията "!

За всеки от конкурсите наградите се раздаваха в различен час, в специално създаден за това кът. Белите лястовици, ситуирани по опънати за случая жици, напомняха за произведението на великия Йовков.

Ръководството на училището поздрави всички ученици и учители, взели участие в Йовковите дни, наградените в различните конкурси, създателите и участниците в празничния клип, който може да бъде видян в сайта на училището.

клуб Журналист и клуб Фотосвя

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини