Гръцки граждани идват на пазар и носят COVID 19 в Кърджалийско

Гръцки граждани идват на пазар  и носят COVID 19 в Кърджалийско. Понякога цели семейства с децата прекосяват ГКПП „Маказа - Нимфея” за шопинг туризъм,правят си тестове в Кърджали, които излизат положителни. Гърците бързат да се приберат в родината си за да се лекуват там. Контактът на здравните ни власти с тях е силно затруднен. Трудно се проследява тяхното местоположение и местонахождение, защото дават телефони с гръцки номера и често връзката е невъзможна. Това разкри проучване на Кърджали бг вести.

И през последното денонощие бе установен гръцки гражданин заразен с коонавирус, пребивавал в Кърджали. От Граничен здравен контрол е документирано , че вчера е напуснал страната ни през ГКПП „Маказа-Нимфея”. Това съобщи за Кърджали бг вести главният секретар на Районната здравна инспекция Петя Папазова.

Общо вчера са установени 22 вирусоносители. От тях 16 са мъже и 6 жени. Възрастовия диапазон е от 27 до 81 години. По общини се разпределят както следва: Кърджали-12; Кирково-4; Крумовград-3; Черноочене, Момчилград и Джебел по 1.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини