Младите в ДПС с амбицията да имат тежката дума в избора на областен председател

Младите в ДПС са с амбицията да имат тежката дума в избора на областен председател. На днешната областна отчетно изборна конференция на Движението се очертава силно присъствие на младежките общински и областна структури. Младите,които запазиха лоялността си към Доган по време на кризата с Лютви Местан, днес повече от всякога споделят идеята за единство на всички нива в партията. Донякъде те бяха проворкирани от политическата драма в „Росенец”. Тези млади хора свързват съдбата си с Кърджали и региона, искат да останат и да се реализират тук. Затова приемат и думите на Сокола „ДПС е съдба”.

  ДПС традиционно подчертава силата на младежките си структури. Младежите от своя страна подчертават, че намират реализация в обществото чрез партията. При това те отдавна са надскочили областното ниво и се реализират в София.

  Структурите на ДПС  в областта никога не са били по –сплотени. Задават се избори и те не искат да допуснат повторение на казуса „ДОСТ”. Още повече,че от чужбина демонстративно получават подкрепа. Кандидатите за лидери на общинските структури се подбираха да отговарят на едно условие-умение да запазят целостта на организацията. Те трябва изповядват две неща:единство и съгласие. В тази насока имат подкрепата на зам.-председателя на партията инж.д-р Хасан Азис и депутатите Адлен Шефкед и Ерол Мехмед.

Днес на областната конференция се очертава спортсменско състезание между бившият кмет на Ардино Ресми Мурад и общинския лидер на ДПС в Кирково д-р Ерджан Фърънджъ. Номинацията им илюстрира дълбокото ешелониране в номенклатурата на ДПС в региона. Който и да бъде избран ще трябва да изповядва наложилата се в ДПС средите заедност.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

  • 1
    Сп
    Специалист
    1 0
    09:44, 7 ное 2020
    Да живее новото БКП!
  • 2
    Бъ
    БЪЛГАРИН
    0 -1
    12:23, 7 ное 2020
    Вече ми се повръща от постоянните съобщения за дпс.да се проумее най после че българия е християнска държава и никненето на минарета във всяка паланка е най голямата и фатална катастрфа за цивилизования свят. Никсакви джамии никакви минарета да се молят покъщите си и ако искат джамии да отиват в турция или в иран и т.н. И да се кълбучкат по цял.ден. Каква пародия. Много турци дори имената не си сменят а остават с българските от възродителния процес защото ги е срам с тези имена преед европейските държави.нали са ербап- но турците ги ненавиждат в европа и искат за минат за българи. Оотново пародия.сами си хареесват възродителния процес. Демагози
    • Аа
      аа
      1 0
      14:53, 7 ное 2020
      Защо имаш проблеми с минаретата да не си принудена да се молиш? В джамиите влизат вярващите, в църквата също. Парите са на настоятелствата. Къде е проблемът? В главата на еретика. По-добре вярващи, отколкото неверници
  • 3
    Гр
    ГРАЖДАНИН НА КЪРДЖАЛИ
    1 0
    12:26, 7 ное 2020
    Най мръсния най мрачния най непривлекателен град е кърджали.това е слеедствие на царуването на хасан азис от един век.освен с партийни турски дела не се занимава въобще с града а само със селата. Вижте улиците - разбити неосветени мръсни. Този кмет постоянно е в движение за партийни дела из страната със служебния автомобил.не подписва документи по месеци. Къде е държавата къде е народа че ощее спи ли спи.а той се ояде даже и пръщи.
  • 4
    Ис
    ИСТИНА
    1 0
    13:56, 7 ное 2020
    Ура, най-новите комунисти! В деня на Великата Октомврийска Социалистическа Революция! Съвпадението?!
  • 5
    Ис
    Историк
    1 0
    14:48, 7 ное 2020
    Както при БКП се избираше Първи Секретар на Окръжния комитет - Георги Петров, Георги Танев сменил имената на турците!
  • 6
    Къ
    Кърджалиец
    1 0
    14:52, 7 ное 2020
    Асане, всяка седмица си в централата на ДПС, имаш ли молба за отпуск, с какво пътуваш...........?
  • 7
    Па
    Патриот
    1 0
    15:07, 7 ное 2020
    12.23 Откажи се от неонацизма! Виж се на огледалото!
  • 8
    Чо
    Човек
    1 0
    15:29, 7 ное 2020
    милко петров б. търси разделението, търси, рови какво ли не за противопостяване, надявам се РЕСМИ МУРАД да сближи и да работи за ЕДИНЕНИЕ! Вярвам, че ще успее! Успех! Кърджалийско има нужда от човечност и толерантност! Партийност ГРАДИВНА!
Последни новини