Кампанията "Купи и подари" в Крумовград е в помощ и на поставени под карантина жители

На 30 октомври 2020 година Общинският съвет на БЧК – Крумовград обяви кампания „ Купи и подари“ в подкрепа на крайно нуждаещи се лица и семейства от общината, поставени под карантина, в условията на непрекъсвано увеличаващия се брой заразени от COVID- 19.

Шестима собственици на магазини- „ Лебеда“, „ Престиж“, „Бели нощи“, „Бохем“, „Свежест“, Краси Хубенови техните клиенти откликнаха с желание и загриженост на призива на БЧК. Хранителните пакети бяха изготвени от доброволците на БЧК и днес, само дни след началото на благотворителната кампания на БЧК- Крумовград вече са подпомогнати първите четири семейства.

          В следващите дни  още пет уязвими поради екстремната ситуация в резултат на COVID -19 семейства  ще получат хранителна подкрепа в домовете си от доброволците на Червения кръст.

          Акцията се организира с пълното съдействие на общинска администрация Крумовград и нейното ръководство, които осигуриха транспорт до адресите на семействата.

          Благотворителната кампания ще продължи, споделиха инициаторите от ОбщС на БЧК, докато има нуждаещи се от подкрепа хора от Община Крумовград.

           Едновременно с това 569 от общо 855 правоимащи лица - жители на Община Крумовград вече са получили индивидуални хранителни пакети по Европейската програма, съфинансирана от Фонда за европейско подмомагане на най- нуждаещите се лица. Крайният срок за получаването на хранителните пакети за община Крумовград е 15 ноември 2020 година.

Това съобщиха от ОС на БЧК-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини