Момчилградчани на протест пред институциите в Кърджали заради смрад от предприятие


Жители на Момчилград излизат на протест и в Кърджали заради задушливата миризма.
След вчерашния протест в Момчилград, недоволстващите заявиха, че протестните им действия ще продължат в Кърджали и Хасково.
Припомняме, че според момчилградчани източникът на замърсяването е предприятие за преработка на биологичен отпадък от пилешки продукти, разположено в близкото село Багрянка.

Недоволни твърдят, че миризмата е непоносима и това пречи на нормалния живот в града.

В Кърджали протестът е насрочен за следващата седмица, като датата все още не уточнена, каза пред БНР – Радио Кърджали организаторът Нургюн Мехмед.

„Началникът на ОДП е в Кърджали. Областния управител е в Кърджали. РЗИ и БАБХ са в Кърджали. Като тръгнем да изброяваме всички институции са в Кърджали. Даже и собственика на фабриката е в Кърджали. Ние ще се радваме той да дойде да живее в Момчилград, там до фабриката да направи една къща и де седи там да се радва на миризмата. Тъй като институциите са в Кърджали ние ще направим протезното шествие в Кърджали и след това същата седмица ще направим и в Хасково. Предполагам, че ще ни разрешат, понеже режима е уведомителен. Нашата цел са входно-изходните артерии на града, където ще има по-голям ефект, каза още той.

Снимка: БНР – Радио Кърджали

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини