Темата, която предизвика дебат на сесията, не беше в дневния ред

Едва 4 бяха точките в дневния ред на редовната  сесия на Общинския съвет в Първомай. Всички проекторешения бяха приети единодушно и без обсъждане.

Единственото изказване, което предизвика дебат беше обръщението на Чавдар Здравчев към колегите му за необходимостта да бъдат намерени 300 000 лв., с които да бъдат ремонтирани таваните в училище „Златаров“. Той обясни ситуацията и разказа последните случаи, в които „на косъм“ децата са се разминавали с падащата мазилка. Това даде повод на Дечко Петков да поиска от кмета да  отдели от бюджета средства за спешни ремонти. Николай Митков отговори, че за спешните дейности средства са отделени, но това вече не е достатъчно. В спора стана ясно, че нужните 300 000 лв. общината не може да отдели и се търси външно финансиране. Кметът подчерта, че до този момент са писани писма и от Общината, и от училището, а от МОН вече са обещани 100 000 лв.  Митков поиска общинските съветници сами да предложат актуализация, която да осигури необходимите средства, като подчерта, че те са запознати с бюджета, който са гласували.

На сесията беше приета Наредба за управление и за учредяване на ограничени вещни права върху спортни обекти – собственост на община Първомай. Гласувано беше въвеждане на задължителна предучилищна подготовка на 4-годишни деца от тази учебна година. Решено беше да се открие процедура за избор на оператор на язовирни стени. Общинските съветници дадоха съгласие наследниците на собственик на имот от землището на с. Искра да възстановят правото си на собственост.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Още новини

Последни новини