НАП продава солариум на длъжник

Офисът на НАП в Хасково извади на тезгяха за продан солариум и монетен апарат на длъжник на хазната.

Солариумът е в много добро състояние, 10-годишен и се предлага на търг заедно с монетния апарат в комплект от 100 броя жетони, информират публичните изпълнители на данъчното.

Стоката се намира на адрес в Хасково и може да бъде огледана още от днес до 3 ноември включително, при спазване на мерките за епидемична безопасност.

Първоначалната цена на солариума е 15 800 лв. Желаещите да го откупят следва да подадат ценово предложение, не по-ниско от стартовата цена, в срок до 3 ноември. До същата дата се внася и депозит в размер на 20% от първоначално обявената цена на съоръжението.

Близо 98 хиляди лева са събрани от търгове публичните изпълнители на НАП през третото тримесечие на годината, след като образуването на нови изпълнителни дела и прилагането на принудителни мерки за събиране на неплатени в срок публични задължения бяха възобновени. Преди това известно време търгове не се провеждаха. С тази сума, от началото на годината досега, от продажби на активи – недвижими имоти, движими вещи и превозни средства, приходната администрация в Хасково е събрала малко над 165 хиляди лева.

От НАП апелират при затруднения в навременното плащане на данъци и осигуровки, особено в условията на извънредна епидемична обстановка, гражданите и фирмите да се обръщат към публичните изпълнители на Агенцията.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Дж
    Джамбазин искащ тен
    7 -1
    14:52, 28 окт 2020
    Тъкмо щях да им дам 100 лева и прочетох, че му искат 15 800. Тия от НАП луди ли са?
  • 2
    Ko
    koko
    0 -1
    07:06, 29 окт 2020
    Над 30 000лв е нов.Може да си го купиш от магазина ако ще ти е по-добре.
Последни новини