БСП прави правителство в сянка

Седемнадесет съвета с ресори като министерствата в кабинета "Борисов 3" ще има БСП по предложение на Корнелия Нинова. Решението е взето от новия Национален съвет на партията.

Така опозицията ще има съвети по вътрешни работи, външни работи, енергетика, здравеопазване, земеделие, храни и гори, икономика, култура, спорт, образование и наука, околна среда и води, отбрана, правосъдие, регионално развитие и благоустройство, транспорт, информационни технологии и съобщения, труд и социална политика, туризъм и финанси.

Всеки съвет ще следи, анализира и оценява работата на съответното министерство и ще изготвя алтернативни политики, посочват от "Позитано" 20. Председателите на съветите ще бъдат избрани на следващото заседание на Националния съвет, когато ще бъде гласуван и целият им състав.

В изказването си пред новия пленум Корнелия Нинова днес е поискала да се затвори темата с разцеплението в БСП, за да не изглежда партията слаба и разединена. Според нея различни говорители правели опити да внушават, че БСП не е алтернатива, а се е договорила с Бойко Борисов, но социалистите отказали постове, не осигурявали кворум в парламента и всеки ден били на протеста.

След като призовала социалистите да правят политики, които да изпълняват, Нинова казала: "Вярвам, че БСП ще участва в управлението, и днес трябва да сме много открити и много честни с българския народ какво можем да направим и какво не можем. Да дадем тази категорична заявка, да си стегнем партията и да тръгнем в този курс за парламентарни избори."

Лидерът е обявила, че ще води предизборна кампания без популизъм.

Източник: dnevnik.bg

Коментари в сайта (3)

  • 1
    8 -3
    09:30, 12 окт 2020
    Палячовци.
  • 2
    На
    Най-вече
    1 0
    18:38, 12 окт 2020
    Особено първомайският!!!
  • 3
    Ве
    Ветеран.
    1 0
    05:27, 13 окт 2020
    Нимой са връщайте на влас виждали сме ва как всичко се хубо забатачва с вас още колко пъти искате почивайте и тва е стига ровете дайте път на млади хора а не само стари муцуни аман от вас.
Последни новини