Юзкан Юзджан Али е новият председател на МДПС в Кърджали

    Юзкан Юзджан Али е новият председател на Младежкото ДПС в община Кърджали. Юзкан Али бе безапелационен при проведените избори с таен вот. Той получи 109 гласа от 131 делегати на Осмата редовна отчетно-изборна конференция на МДПС в Кърджали. Неговият опонент Емин Халил имаше подкрепата на 11 свои съпартийци. След вота двамата си стиснаха ръцете и се врекоха да работят заедно за партията в наближаващите парламентарни и президентски избори.

    Юзкан Юзджан Али е роден преди тридесет години в гр.Ардино. По професия е мениджър. Завършил е стопанско управление  и има магистратура по публична администрация.

    Активната му дейност в ДПС започва с членството му в Академичното дружество на МДПС във Великотърновския университет „Св.св.Кирил и Методий”. В Кърджали политическата му дейност е свързана с Местните младежки съвети „Център” и „Център-1”в Кърджали. Пред своите съпартийци Юзкан Юзджан Али подчерта,че ако получи подкрепа ще работи за учредяването на нови и активизиране на настоящите младежки местни съвети. Той се опря на номинациите в негова подкрепа на ММС „Център 1”,всички райони в общината, по които са структурирани 44 младежки съвета, както и на академичното младежко дружество.

     Опонентът му Емин Халил предложи своята кандидатура,право което му дава устава на партията, като делегат. Той заяви,че ще работи за единство и поиска подкрепа, тъй като всеки е има право да изрази свободно волята си. Обеща да работи много.

      Спортсменското състезание между двамата кандидати се състоя в присъствието на високи гости. На форума присъстваха зам.-председателят на ДПС инж.д-р Хасан Азис, кмет на Община Кърджали, народният представител от Девети многомандатен район Адлен Шефкед, областният председател на ДПС инж. Изет Шабан, зам.-председателите на ЦОС на МДПС Левент Мемиш и Сезгин Мехмед,членовете на ЦОС Сейфи Мехмедали,Мюмюн Мюмюн и Хабил Хабилов, както и председателят на областната организация на МДПС Байрам Байрам. Сред гостите бяха също председателят на Общинската организация на ДПС Лятиф Расим, председателят на местния парламент Юсеин Ахмед и зам.кметът Тунджай Шукрю.

      Отчетен доклад за близо петгодишният си мандат като председател изнесе Ахмед Моллахасан. Той се оттегля поради навършени 35 години и получи специалните благодарности на д-р инж.Хасан Азис, на Изет Шабан и на Барам Байрам.В своето експозе Ахмед Моллахасан се спря на спечелените изборни битки и ролята на младежите за това. Той подчерта, че те не са се подали на опита да бъде разцепена партията и са й останали верни. От 1800 карти за областта в тежката 2017 г.700 са от структурите на младежката организация,като в последствие се добавят още 400. Ахмед Моллахасан благодари на зам.-председателя инж.д-р Хасан Азис за подкрепата и затова,че много членове на организацията намериха професионална реализация,включително в общинска администрация и дори получиха ръководни постове.

    Ахмед Моллахасан благодари и за подкрепата през мандата на Общинския съвет на МДПС .Посочи, че общинската структура е провела 47 заседания и 4 разширени заседания с младежките местни съвети и академичната организация. Осъществени са и 3 изнесени заседания, две от които в Северна Македония и Р Турция. Организацията е била домакин на изнесен Национален съвет на Младежкото ДПС.

        Зам.-председателят на ДПС инж.д-р Хасан Азис даде висока оценка на работата на досегашното ръководство на младежката организация на партията в Кърджали.Резултатът на тази конференция е възходящ и той не е  от вчера. Емоциите в началото на мандата ни помогнаха да достигнем до мъдрост, която отличава младежките структури на ДПС от всички други , подчерта д-р Хасан Азис. Това което ви отличава от всички други е националната отговорност,подчерта той.Д-р Хасан Азис бе категоричен,че всеки член на МДПС в Кърджали се е доказал,че може да носи отговорност. Затова МДПС в Кърджали има свое лице и е достоен равноправен партньор в рамките на партията. В картата на властта тя се простира от местната власт до Европейския парламент, подчерта инж.д-р Хасан Азис. Той заключи че ДПС се развива когато неговите членове са силни и когато са заедно.

    Нашата кръвна група е ДПС,подчерта в приветствието си председателката на местната женска организация Себихан Местан. Народният представител Адлен Шефкед бе категорична ,че атмосфера на спокойствие и доверие цари в младежката организация. Посочи,че младите от ДПС –Кърджали не са представени само в общинска администрация.Те присъстват и като сътрудници в Народното събрание. Изет Шабан  определи днешния ден като празник за  ДПС и неговата най-голяма младежка структура. Байрам Байрам бе категоричен,че МДПС е училище за политика.

      Сезгин Мехмед припомни думите на почетния председател Ахмед Доган, че ДПС е съдба, като допълни младите трябва да се борят за да я направят по-добра. Левент Мемиш сравни МДПС като ледоразбивач,разбиващ ледовете в българското общество.

    Всички присъстващи не само се обединиха около думите на почетния председател, но и бяха категорични, че не съжаляват,че са избрали такава съдба.

     Конференцията избра 27 членно ново ръководство,в което по устав бяха предложени шестима членове и от новия председател Юзкан Юзджан. Бяха избрани и делегати на областната отчетно-изборна конференция, като резервната квота ще определи новоизбраното общинско ръководство.

    Делегатите гласуваха решение на Младежката организация на ДПС в Община Кърджали, в която като първа точка е заложено укрепването и разширяването на организацията.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ре
      РЕНТГЕН
      1 0
      07:43, 12 окт 2020
      Новият кариерист. Ограничено момче но става за дпс.там и дърво да е става.
    Последни новини