14 °C

Юзкан Юзджан Али е новият председател на МДПС в Кърджали

  Юзкан Юзджан Али е новият председател на Младежкото ДПС в община Кърджали. Юзкан Али бе безапелационен при проведените избори с таен вот. Той получи 109 гласа от 131 делегати на Осмата редовна отчетно-изборна конференция на МДПС в Кърджали. Неговият опонент Емин Халил имаше подкрепата на 11 свои съпартийци. След вота двамата си стиснаха ръцете и се врекоха да работят заедно за партията в наближаващите парламентарни и президентски избори.

  Юзкан Юзджан Али е роден преди тридесет години в гр.Ардино. По професия е мениджър. Завършил е стопанско управление  и има магистратура по публична администрация.

  Активната му дейност в ДПС започва с членството му в Академичното дружество на МДПС във Великотърновския университет „Св.св.Кирил и Методий”. В Кърджали политическата му дейност е свързана с Местните младежки съвети „Център” и „Център-1”в Кърджали. Пред своите съпартийци Юзкан Юзджан Али подчерта,че ако получи подкрепа ще работи за учредяването на нови и активизиране на настоящите младежки местни съвети. Той се опря на номинациите в негова подкрепа на ММС „Център 1”,всички райони в общината, по които са структурирани 44 младежки съвета, както и на академичното младежко дружество.

   Опонентът му Емин Халил предложи своята кандидатура,право което му дава устава на партията, като делегат. Той заяви,че ще работи за единство и поиска подкрепа, тъй като всеки е има право да изрази свободно волята си. Обеща да работи много.

    Спортсменското състезание между двамата кандидати се състоя в присъствието на високи гости. На форума присъстваха зам.-председателят на ДПС инж.д-р Хасан Азис, кмет на Община Кърджали, народният представител от Девети многомандатен район Адлен Шефкед, областният председател на ДПС инж. Изет Шабан, зам.-председателите на ЦОС на МДПС Левент Мемиш и Сезгин Мехмед,членовете на ЦОС Сейфи Мехмедали,Мюмюн Мюмюн и Хабил Хабилов, както и председателят на областната организация на МДПС Байрам Байрам. Сред гостите бяха също председателят на Общинската организация на ДПС Лятиф Расим, председателят на местния парламент Юсеин Ахмед и зам.кметът Тунджай Шукрю.

    Отчетен доклад за близо петгодишният си мандат като председател изнесе Ахмед Моллахасан. Той се оттегля поради навършени 35 години и получи специалните благодарности на д-р инж.Хасан Азис, на Изет Шабан и на Барам Байрам.В своето експозе Ахмед Моллахасан се спря на спечелените изборни битки и ролята на младежите за това. Той подчерта, че те не са се подали на опита да бъде разцепена партията и са й останали верни. От 1800 карти за областта в тежката 2017 г.700 са от структурите на младежката организация,като в последствие се добавят още 400. Ахмед Моллахасан благодари на зам.-председателя инж.д-р Хасан Азис за подкрепата и затова,че много членове на организацията намериха професионална реализация,включително в общинска администрация и дори получиха ръководни постове.

  Ахмед Моллахасан благодари и за подкрепата през мандата на Общинския съвет на МДПС .Посочи, че общинската структура е провела 47 заседания и 4 разширени заседания с младежките местни съвети и академичната организация. Осъществени са и 3 изнесени заседания, две от които в Северна Македония и Р Турция. Организацията е била домакин на изнесен Национален съвет на Младежкото ДПС.

      Зам.-председателят на ДПС инж.д-р Хасан Азис даде висока оценка на работата на досегашното ръководство на младежката организация на партията в Кърджали.Резултатът на тази конференция е възходящ и той не е  от вчера. Емоциите в началото на мандата ни помогнаха да достигнем до мъдрост, която отличава младежките структури на ДПС от всички други , подчерта д-р Хасан Азис. Това което ви отличава от всички други е националната отговорност,подчерта той.Д-р Хасан Азис бе категоричен,че всеки член на МДПС в Кърджали се е доказал,че може да носи отговорност. Затова МДПС в Кърджали има свое лице и е достоен равноправен партньор в рамките на партията. В картата на властта тя се простира от местната власт до Европейския парламент, подчерта инж.д-р Хасан Азис. Той заключи че ДПС се развива когато неговите членове са силни и когато са заедно.

  Нашата кръвна група е ДПС,подчерта в приветствието си председателката на местната женска организация Себихан Местан. Народният представител Адлен Шефкед бе категорична ,че атмосфера на спокойствие и доверие цари в младежката организация. Посочи,че младите от ДПС –Кърджали не са представени само в общинска администрация.Те присъстват и като сътрудници в Народното събрание. Изет Шабан  определи днешния ден като празник за  ДПС и неговата най-голяма младежка структура. Байрам Байрам бе категоричен,че МДПС е училище за политика.

    Сезгин Мехмед припомни думите на почетния председател Ахмед Доган, че ДПС е съдба, като допълни младите трябва да се борят за да я направят по-добра. Левент Мемиш сравни МДПС като ледоразбивач,разбиващ ледовете в българското общество.

  Всички присъстващи не само се обединиха около думите на почетния председател, но и бяха категорични, че не съжаляват,че са избрали такава съдба.

   Конференцията избра 27 членно ново ръководство,в което по устав бяха предложени шестима членове и от новия председател Юзкан Юзджан. Бяха избрани и делегати на областната отчетно-изборна конференция, като резервната квота ще определи новоизбраното общинско ръководство.

  Делегатите гласуваха решение на Младежката организация на ДПС в Община Кърджали, в която като първа точка е заложено укрепването и разширяването на организацията.

  Георги Кулов

  Източник: Kardjali.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   Ре
   РЕНТГЕН
   1 0
   07:43, 12 окт 2020
   Новият кариерист. Ограничено момче но става за дпс.там и дърво да е става.

  Хороскоп за 27.10.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Убедени сте, че някъде неизменно гори чистия пламък на доброто, колкото и да е нищожен той. Поставете се на мястото на другите и опитайте да разберете и най-покварените. Необходимо е да се прави разлика. Ще станете неимоверно надеждни, спокойни и оптимистично настроени, ако сте удовлетворени и щастливи от връзката си с партньора. Ще имате късмет с парите. Дори и друг да ви ги дава, ще ги имате предостатъчно.
  27 окт 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Действайте предпазливо и осмисляйте всяка своя следваща стъпка. Необходимо е да имате доверие в хората, с които работите и в труден момент да се допитате до тях. Имате добри шансове, но бъдете готови за неочаквано развитие на делата ви.
  27 окт 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Предвижданията ви са основателни и сте в състояние да ги реализирани, поне онази част, която касае вас самите. Късметът ще бъде с вас и мечтите ви ще се сбъднат, внасяйки настроение в душата ви. Бъдете по-толерантни към обкръжението си и не се превръщайте в досадници. Това отегчава.
  27 окт 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Професионалното ви развитие ще повиши доходите ви. Напрегнати сте и това се отразява на взаимоотношенията с колеги и роднини. Избягвайте конфликтите. С тях не доказвате нищо, а се хабите много. Ще получите нови предложения и възможности за партньорство с влиятелен човек.
  27 окт 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Привлича ви идеята да превърнете работата си в осъществена мечта. Имате организаторските умения, знания и контакти, и можете. Късметът също ще ви съпътства. Не пренебрегвайте задълженията си към близките ви и се съобразявайте с чувствата им. Споделете вечерта си с любим човек.
  27 окт 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Денят ви ще бъде интересен и емоционално наситен. Вниманието на ви е погълнато от човек, чиито разбирания са сходни с вашите. Свързват ви общи интереси и ще предприемете стъпки към повече сближаване. Не е изключено да оставите работата си на заден план, но това не е препоръчително. Бизнес-делата ви изискват също внимание и работа. Грижете се и за близките си.
  27 окт 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Всичко, с което се захванете ще бъде успешно. Доволни ще останат онези творчески личности, които поставят щастието на другите, като водещо начало. Към тях съдбата ще бъде благосклонна, защото те са намерили верния път. Ако имате здравословни проблеми денят предлага успешното им разрешаване. Потърсете алтернативни решения.
  27 окт 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Радвайте се, желайте доброто на другите и ще се чувствате прекрасно благодарение на успехите, които бележите в личния си живот. Не се доверявайте безрезервно на колегите си, някой може да ви навреди. Необходимо е да се движите повече, ако започнете диета днес ще постигнете добри резултати.
  27 окт 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Днес правете повече добрини. Те ще се припомнят в подходящ момент, и това ще увеличи успехите ви. Приятелска сбирка ще ви разведри и донесе повече настроение. Случайно запознанство е възможно да прерасне в трайна връзка за неангажираните от вас.
  27 окт 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Като хора обичащи предизвикателствата и днес няма да пропуснете да бъдете там, където се случва всичко интересно. Захващате се с нещо, което ви се струва достатъчно перспективно и същевременно интересно. Умеете да привличате други хора за кауза, в която вярвате и за която работите. В личен план ви предстои интригуващо запознанство.
  27 окт 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Запазете добрия тон, за да не се поставите в деликатна ситуация. Овладейте емоциите си и свършете работата си без да ви се налага да влизате в пререкания с когото и да било. Нечия подкрепа ще внесе увереност в силите ви и ще ви помогне по-добре да организирате намеренията си за деня.
  27 окт 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Делови успехи ще бележат тази седмица. Финансовото ви благосъстояние значително ще нарасне най-вече благодарение на усилията, които сте положили в миналото. Направете близките си съпричастни на успехите си.
  27 окт 2020
  Последни новини