Ние сме най-подготвената младежка организация в България и Европа, обяви МДПС

С националния химн и химна на Европа започна Седмата национална конференция на младежкото ДПС под надслов „Бъдещето – това сме ние”.

Конференцията събра тримата съпредседатели – Мустафа Карадайъ, Рушен Риза, Четин Казак, зам.-председателя на НС- Алиосман Имамов, евродепутата Филиз Хюсменова, доайена на партията Юнал Лютфи.

Сред официалните гости на конференцията бяха редица представители на либералите от чужбина, сред които Даниел Кадик, Вердана Гуич и др.

Не се оправдаха очаквания да се появи почетният лидер Ахмед Доган, който е бил поканен на конференцията.

След извършената регистрация мандатната комисия установи, че на Седмата национална конференцията присъстват 350 делегати от общо 372 души от списъчния състав. От тях 81% - мъже, 19% - жени. 1% от делегатите са с основно образование, 24% от тях са със средно и 75% са с висше образование. Средната възраст на делегатите е 28 години.

В своето приветствено слово председателят и евродепутат Илхан Кючук заяви, че на младежкото ДПС подхожда марката: „Най-подготвената младежка организация в България и Европа”. Той посочи, че МДПС са реални, а не виртуални.

Илхан Кючук припомни думите на почетния председател на партията д-р Ахмед Доган, че най-трудното идва, когато настъпи моментът да се упражнява власт, тогава всички очакват да сте подготвени, а вие подготвени ли сте? „Отговорът на този въпрос е нееднозначен”, а от ключово значение са знанието, умението да си адекватно подготвен за времената, в които живеем.

Сред акцентите в речта му са разговорът за доверието. Той посочи, че ДПС е партия на поколенческия диалог и благодари на партньорите си от страната и чужбина, за амбицията да направят страната ни по-добро място за живеене. „Това е част от цялостната концепция за един мандат”, заяви Кючук.

Нашата подготвеност и образованост са основните ни стълбове в бурното политическо поле”, заяви Кючук. По думите му е необходимо повече подготвеност и вслушване в колективния дух на организацията.

Ведрана Гуич от младежката организация на LYМЕK заяви, че Станислав Анастасов е допринесъл за развитието на младежката организация в Европа. „Много млади либерали се кандидатираха при изборите, от повече от 30 души от Европа бе избран един и това е българският кандидат”, заяви тя.

Даниел Кадик, председател за Югоизточна Европа на Фондацията за свобода „Фридрих Еберт” заяви, че има недостиг на доверие в България и това води до намаляване на надеждата, особено при младите хора. „В тези времена едва ли е полезно единствено министър-председателят да прави изявления по телевизията. За мен тук особено важна роля играе ДПС и неговата младежка организация. Младежкото ДПС трябва да бъде лабораторията за бъдещето”, коментира той.

Кметът на Кърджали Хасан Азис заяви, че от учредяването на студентското дружество на ДПС се налага оценката и изводът за собственото им развитие, който е ясен – количествен и качествен бум в растежа и успешното утвърждаване на организацията на ДПС в страната и в чужбина.

От първото студентско дружество в София и Варна в момента има над 25 хил. членове на младежкото ДПС в страната. „Неизменно се налага изводът, че израстването на младежката организация през годините е поемане на все повече отговорности и предизвикателства, с които се утвърждават и изграждат кадрите на нашата партия”, заяви той. МДПС е най-успешният проект на партията, но и най-стратегическият от гледна точка на общото ни развитие, посочи Азис.

„На родния ни политически бит пазар има прекалено голямо предлагане на родни идейни стоки от всякакъв произход. Последните събития подсказват, че предлагането ще се увеличава още. По дефиниция за младежката неопитност може да се допусне, че ще бъде трудно за отсяване качествените от некачествените стоки.

Все пак някои от тях ще бъдат с нови опаковки и целофани, но с употребявано съдържание. Необходимо е правилно да се различават оригиналните от фалшивите стоки, затова е необходимо да се доверим на опита и разума на колективното тяло – то никога не греши”, заяви Азис.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини