Елена Йончева: ЕС даде жълт картон на Борисов

Резолюцията за България е знак за това, че страната ни излиза извън европейския път. Тя показва, че Борисов вади България от Европа с управлението си в последните 10 години, коментира евродепутатът Елена Йончева в интервю за bTV.

Според нея всички, които говорят за Истанбулската конвенция и ОМО „Илинден“, отклоняват вниманието от основното, за което говори тази резолюция, а то е върховенството на закона и правата на човека.

Йончева смята, че освен ГЕРБ и националистите, лидерът на БСП Корнелия Нинова също участва в изместването на центъра относно резолюцията, за която са гласували 358 евродепутати. Във финалния текст Европарламентът изразява дълбоко съжаление относно влошаването на принципите на правовата държава, независимостта на съдебната система, борбата с корупцията и свободата на медиите.

„Документът казва, че това правителство не е легитимно за ЕС, това е „жълт“ картон за правителството, следващият трябва да е „червен“ от ЕК, но знаете, че тя доминирана от Европейската народна партия, като цяло, с малки изключения, не подкрепи тази резолюция, поради тази причина зам.-председателят на ЕП Катарина Барли каза, че е време ЕНП да застане зад основните принципи на ЕС, защита на правовата държава, на демокрацията и на свободата на медиите“, коментира още Йончева.

Източник: offnews

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Да
    Да се отнеме
    1 0
    22:17, 10 окт 2020
    Да се отнеме българското гражданство на тази руска блядка и национална предателка!
Последни новини