10 °C

Месру Кяшиф: Голяма отговорност е да си син на Кяшиф Кяшиф!

KYASHIF - 40 години #машиностроене в Джебел!

Месру Кяшиф е един от стожерите във фирма „Кяшиф”ЕООД. Той е мениджър по иновациите. Смята за голяма отговорност да бъде син на собственика на компанията Кяшиф Кяшиф. Той всеки ден пази авторитета на името му. Нещо повече. Счита,че със сестра си Сибел трябва да дават чести поводи на баща си да се гордее с тях.

 Месру Кяшиф е тих и скромен човек. Не обича публичността. Твърди,че е наследил тези качества от покойната си майка. Затова и не афишира приноса си за доброто управление на „Кяшиф”ЕООД, което е ключ към успеха й.

 Месру Кяшиф е човекът внедрил в компанията ERP системата Майкрософт Дайнамикс. Това изисква сериозни усилия. Системата е предназначена за големи компании. В нея има много иновации. Месру Кяшиф я предлага,защото е уверен,че „Кяшиф”ЕООД тепърва ще се разраства и марката Kyashif  ще става все по-популярна на световните пазари.

   Кяшиф-младши подчертава, че Майкрософт Дайнамикс е система, която непрекъснато се актуализира. Това става толкова бързо,че едва ли не ДНК-то на хората трябва да се развива.

 Системата е не толкова важна за управлението, колкото за хората които работят с нея. Тя ги прави по-отговорни. Затова и при интервютата за постъпване на работа, които провежда, той проверява дали кандидатите могат да се впишат в ERP системата.

 В „Кяшиф”ЕООД системата се прилага много успешно. Затова и „Майкрософт България”  кани младия инженер да споделя опит. Гигантът черпи информация чрез обратна връзка от над 100 000 големи компании по света.

  Месру Кяшиф подчертава, че системата не само работи, но и мисли. Нейната основна функция е планирането. Това е така защото тя обхваща дейността на компанията от върха до работата на всеки отдел. Това неимоверно подобрява системата на управление. Хората на ръководни позиции имат голяма свобода да вземат решения, опирайки се на системата. Тази свобода  е в разумни граници.

 Кяшиф-младши посочва, че има един затворен кръг в компанията: доверие-правилни решения-доверие.

  Стремежът към свобода в професионалните решения Месру Кяшиф усвоява в Американския университет в Лондон, където учи две години. Тук той има възможност сам да избира предметите, по които да се готви. Интересна му била например психологията. Трябва да продължи във Вашингтон, но му предлагат да остане в Лондон в Кингстън университет. Висшето учебно заведение се ползва с безупречна репутация в инженерните науки.

  Още докато следва в Лондон Месру Кяшиф подпомага дейността на фирмата, като внедрява „някои неща” от дистанция. Работата в компанията му става мила. Той решава да се върне след приключването на следването.

  Младият инженер споделя, че е облагодетелстван от съдбата. Има добрия пример на баща си, който е много работлив човек. Споделя неговата идея, че фирмата не само трябва да се развива, но и да бъде все повече  социално-отговорна, с което да дава пример в България.

 Ако сме си изградили репутация в страната и света,то е благодарение на баща ми. Със сестра ми имаме пример, който да следваме, заключава Кяшиф-младши.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Сп
  СПУКВАЧ НА БАЛОНИ
  7 -3
  07:37, 8 окт 2020
  Престанете с тази напудрена реклама. Докога.докато свършат роднините до девето коляно.а после-отначало

Хороскоп за 23.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Денят е подходящ за творчески планове и подготовка за реализацията им. Не се претоварвайте физически, мислете позитивно и съзидателно. Хармоничните отношения ще ви помогнат да се организирате и справите по-леко с трудностите. Обективната ви оценка за нещата е предпоставка за правилни решения и адекватни действия.
23 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не изпадайте в крайности, търсейки недостатъците на някой, който е сгрешил пред вас. На всеки може да се случи, включително и на вас. Споделете проблемите си с близък човек, това е един от начините да си помогнете, или приемете случващото се като нещо естествено и гледайте с повече оптимизъм. Основания за това няма да ви липсват.
23 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Благодарение на впечатляващата си комбинативност и новаторски идеи днес ще имате големи успехи. Впечатлявате хора, от които до голяма степен зависи бъдещото ви професионално развитие. Не спирайте да се стремите към по-доброто.
23 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Всичко, с което се захванете днес ще ви се отдава без каквито и да било трудности. Използвайте късмета си в положителна насока. Преценете добре шансовете си относно въпрос, който отдавна ви касае и не се колебайте да го решите колкото е възможно по-рано. Дори да се наложи да се противопоставите на нечие мнение, бъдете сигурни че ще си струва.
23 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Забелязвате грешките на околните и ви се иска да ги поправите, но не можете да сте навсякъде. Помислете с какво да изненадате любимия човек. Може да се получи нещо приятно. Близките ви очакват от вас повече и съвсем основателно. Не е трудно и не ги разочаровайте. Направете усилия и всички ще останат доволни.
23 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Решенията ви днес ще са подчинени на желанието ви да сте свободни и независими. Не допускайте да ви въвличат в спорове и конфликти, за да не съжалявате по-късно. Бъдете търпеливи към любимите си хора. Дайте им време за да постигнат намеренията си, не ги притеснявайте излишно.
23 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Способностите ви днес ще намерят добро поле за изява. На работното място бъдете по-въздържани, не споделяйте мнение, ако не го търсят и работете само с проверена информация. В противен случаи са възможни недоразумения. Ще се радвате на внимание и топли сърдечни отношения с любимите си хора.
23 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Развитието на събитията днес ще ви наложат да вземете бързо решение. Без да се притеснявате излишно ще работите и ще приключите в следобедните часове на деня. Приятните неща, за които сте мечтали ще ви привлекат с нова сила и ще им се посветите. Ще се радвате на общи преживявания с приятелите си.
23 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Информация, която очаквате ще ви направи по-раздразнителни, събуждайки у вас съмнения и нездрави мисли. Не избързвайте с решенията си, проверката е начина да разберете истината. От друга страна е добре да помислите върху приоритетите си, пренареждането им ще даде старт на нещо градивно и полезно за бъдещето ви.
23 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Доброто ви поведение и желание да сте полезни не остава скрито и на свой ред ще се радвате на внимание. Не съществува риск да бъдете отблъснати, напротив. Заедно ще пристъпите към осъществяване на обща задача, която ще внесе настроение и подобри финансите ви. Придобивки и реализации за много от вас.
23 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Срещи с неподходящи хора биха ви разколебали в намеренията ви. Подбирайте обкръжението си и не позволявайте на всеки, който е с понижено настроение да ви влияе негативно. В любовта развитията ще ви носят повече удовлетворение и ще ви правят активни. Обичани сте и вие на свой ред покажете привързаността си.
23 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Мнението ви по въпроси, отнасящи се до други хора запазете за себе си. Колкото по-малко правите оценки, толкова по-бързо ще вървите напред. Нещо повече, това ви поведение ще се отрази благоприятно на отношенията с околните и ще се ползвате с уважението им. Някой, който ви обича ще ви изненада приятно.
23 окт 2020
Последни новини