-1 °C

Месру Кяшиф: Голяма отговорност е да си син на Кяшиф Кяшиф!

KYASHIF - 40 години #машиностроене в Джебел!

Месру Кяшиф е един от стожерите във фирма „Кяшиф”ЕООД. Той е мениджър по иновациите. Смята за голяма отговорност да бъде син на собственика на компанията Кяшиф Кяшиф. Той всеки ден пази авторитета на името му. Нещо повече. Счита,че със сестра си Сибел трябва да дават чести поводи на баща си да се гордее с тях.

 Месру Кяшиф е тих и скромен човек. Не обича публичността. Твърди,че е наследил тези качества от покойната си майка. Затова и не афишира приноса си за доброто управление на „Кяшиф”ЕООД, което е ключ към успеха й.

 Месру Кяшиф е човекът внедрил в компанията ERP системата Майкрософт Дайнамикс. Това изисква сериозни усилия. Системата е предназначена за големи компании. В нея има много иновации. Месру Кяшиф я предлага,защото е уверен,че „Кяшиф”ЕООД тепърва ще се разраства и марката Kyashif  ще става все по-популярна на световните пазари.

   Кяшиф-младши подчертава, че Майкрософт Дайнамикс е система, която непрекъснато се актуализира. Това става толкова бързо,че едва ли не ДНК-то на хората трябва да се развива.

 Системата е не толкова важна за управлението, колкото за хората които работят с нея. Тя ги прави по-отговорни. Затова и при интервютата за постъпване на работа, които провежда, той проверява дали кандидатите могат да се впишат в ERP системата.

 В „Кяшиф”ЕООД системата се прилага много успешно. Затова и „Майкрософт България”  кани младия инженер да споделя опит. Гигантът черпи информация чрез обратна връзка от над 100 000 големи компании по света.

  Месру Кяшиф подчертава, че системата не само работи, но и мисли. Нейната основна функция е планирането. Това е така защото тя обхваща дейността на компанията от върха до работата на всеки отдел. Това неимоверно подобрява системата на управление. Хората на ръководни позиции имат голяма свобода да вземат решения, опирайки се на системата. Тази свобода  е в разумни граници.

 Кяшиф-младши посочва, че има един затворен кръг в компанията: доверие-правилни решения-доверие.

  Стремежът към свобода в професионалните решения Месру Кяшиф усвоява в Американския университет в Лондон, където учи две години. Тук той има възможност сам да избира предметите, по които да се готви. Интересна му била например психологията. Трябва да продължи във Вашингтон, но му предлагат да остане в Лондон в Кингстън университет. Висшето учебно заведение се ползва с безупречна репутация в инженерните науки.

  Още докато следва в Лондон Месру Кяшиф подпомага дейността на фирмата, като внедрява „някои неща” от дистанция. Работата в компанията му става мила. Той решава да се върне след приключването на следването.

  Младият инженер споделя, че е облагодетелстван от съдбата. Има добрия пример на баща си, който е много работлив човек. Споделя неговата идея, че фирмата не само трябва да се развива, но и да бъде все повече  социално-отговорна, с което да дава пример в България.

 Ако сме си изградили репутация в страната и света,то е благодарение на баща ми. Със сестра ми имаме пример, който да следваме, заключава Кяшиф-младши.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Сп
  СПУКВАЧ НА БАЛОНИ
  7 -3
  07:37, 8 окт 2020
  Престанете с тази напудрена реклама. Докога.докато свършат роднините до девето коляно.а после-отначало

Хороскоп за 18.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
С ведрото си излъчване и положителна мисъл ще въздействате на околните и насочвате развитията в позитивна посока. За вас, както и за всички други е важно да живеете в спокойствие, за да се развивате и да творите пълноценно. Починете си, като потърсите приятни за тялото и душата ви занимания.
18 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Въздържате се да поемате ангажименти днес и вероятно съвсем основателно. Много е възможно да се оставите в обятията на мързела. Използвайте пълноценно времето си за почивка. Въпреки, че у дома ви ще се намерят много изкушения, които да ви накарат да не излизате, не се поддавайте. Навън ви очаква вълнуваща среща.
18 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Предприемате нова стъпка в професионален план, където се изявявате в нова за вас област. Считате, че имате достатъчно шансове за успех и наистина е така. От вас ще се изисква да довършвате всичко, с което се захванете и да не допускате вмешателство в решенията си. Най-добре работите с колега,представител на знаците Везни или Водолей.
18 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Без да се поддавате на провокативни внушения ще следвате програмата си и всичко, което е във ваш интерес. Така ще организирате делата си, че да ги приключите с очакваните резултати, което е желанието и на съдружниците ви. Не прибързвайте в увлеченията си, дайте си време.
18 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Заредени сте с добри очаквания и нищо от това, което предстои да се случи няма да ви изненада или обезкуражи. На път сте да постигнете краткосрочните си цели, целенасочените ви действия дават резултат. Финансови реализации и романтични вълнения за късметлиите. Някои от вас ще пътуват, като това може да бъде и в чужбина.
18 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Романтични настроения ще има около вас и ще се радвате на споделен интерес от страна на човек, който силно ви вълнува. Мъжете от знака ще направят предложения и ще получат отговори, даващи им основание за добри, бъдещи, брачни отношения. Мислите ви ще са свързани най-често с предстоящи събития относно личния ви живот. Не загърбвайте текущите си задачи, защото от там се очаква да дойдат и средствата. Хранителните добавки ще ви помогнат да регулирате здравословни проблеми и ще внесат известно облекчение, но основната ви грижа за здравето си остава ваша. Радостни новини във връзка с подобряване състоянието на родители и близки, което ви е тревожело до сега. Целенасочените ви действия по отношение бъдещият ви дом, ще ви отведат по-скоро при него.
18 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Като истински фокусници, ще промените нещата, които пречат на бизнеса ви и ще продължите уверено напред. Освобождаването от зависимости няма да спре до тук, има още от какво да се чистите. Очакванията ви са свързани с приключване на мащабен проект, но работата по него продължава.
18 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не позволявайте на емоциите да определят отношението ви към работата, за да не се конфронтирате с колегите. Търпеливо следвайте целите си и ще ги постигнете по-бързо. Съдбата ще ви предложи добри възможности и от вас зависи да се възползвате навреме. Вести от чужбина.
18 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Твърде емоционални сте днес и подхождате към всяко нещо от тази страна. Това може да ви създаде проблеми, особено с хора, които се смятат за по-сериозни. Съобразявайте се с всички около вас днес, за да не си създавате излишни неприятности. Очаква ви положително разрешение на личен въпрос, който значи много за вас. Радвате се на ценна покупка.
18 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Заслугата ви за решаване на професионален проблем ще се отчете от колеги и ръководители. От това ще останете всички доволни, те, че могат да продължат, а вие, че сте оценени правилно. Всички ви начинания ще се толерират от съдбата. Не се ограничавайте, а проявете аналитичните си способности.
18 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не приемайте ангажименти, които ви отклоняват от делата ви. Старайте се да обхванете повече от задачите си, за да ви остане време за развлечения вечерта. На дамите им предстои вълнуващо преживяване, което ще ги направи щастливи. Любовните тревоги ще отстъпят място на приятни настроения.
18 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С интересни идеи, отнасящи се към бъдещата ви дейност ще започне седмицата за вас. Добре планираните ви ходове ще съдействат да постигнете по-скоро това, към което се стремите. Възможно е да има и напрежение около вас, но не си хабете нервите. В повечето случаи то е плод на въображението ви, отколкото на реални проблеми.
18 яну 2021
Последни новини