Месру Кяшиф: Голяма отговорност е да си син на Кяшиф Кяшиф!

KYASHIF - 40 години #машиностроене в Джебел!

Месру Кяшиф е един от стожерите във фирма „Кяшиф”ЕООД. Той е мениджър по иновациите. Смята за голяма отговорност да бъде син на собственика на компанията Кяшиф Кяшиф. Той всеки ден пази авторитета на името му. Нещо повече. Счита,че със сестра си Сибел трябва да дават чести поводи на баща си да се гордее с тях.

 Месру Кяшиф е тих и скромен човек. Не обича публичността. Твърди,че е наследил тези качества от покойната си майка. Затова и не афишира приноса си за доброто управление на „Кяшиф”ЕООД, което е ключ към успеха й.

 Месру Кяшиф е човекът внедрил в компанията ERP системата Майкрософт Дайнамикс. Това изисква сериозни усилия. Системата е предназначена за големи компании. В нея има много иновации. Месру Кяшиф я предлага,защото е уверен,че „Кяшиф”ЕООД тепърва ще се разраства и марката Kyashif  ще става все по-популярна на световните пазари.

   Кяшиф-младши подчертава, че Майкрософт Дайнамикс е система, която непрекъснато се актуализира. Това става толкова бързо,че едва ли не ДНК-то на хората трябва да се развива.

 Системата е не толкова важна за управлението, колкото за хората които работят с нея. Тя ги прави по-отговорни. Затова и при интервютата за постъпване на работа, които провежда, той проверява дали кандидатите могат да се впишат в ERP системата.

 В „Кяшиф”ЕООД системата се прилага много успешно. Затова и „Майкрософт България”  кани младия инженер да споделя опит. Гигантът черпи информация чрез обратна връзка от над 100 000 големи компании по света.

  Месру Кяшиф подчертава, че системата не само работи, но и мисли. Нейната основна функция е планирането. Това е така защото тя обхваща дейността на компанията от върха до работата на всеки отдел. Това неимоверно подобрява системата на управление. Хората на ръководни позиции имат голяма свобода да вземат решения, опирайки се на системата. Тази свобода  е в разумни граници.

 Кяшиф-младши посочва, че има един затворен кръг в компанията: доверие-правилни решения-доверие.

  Стремежът към свобода в професионалните решения Месру Кяшиф усвоява в Американския университет в Лондон, където учи две години. Тук той има възможност сам да избира предметите, по които да се готви. Интересна му била например психологията. Трябва да продължи във Вашингтон, но му предлагат да остане в Лондон в Кингстън университет. Висшето учебно заведение се ползва с безупречна репутация в инженерните науки.

  Още докато следва в Лондон Месру Кяшиф подпомага дейността на фирмата, като внедрява „някои неща” от дистанция. Работата в компанията му става мила. Той решава да се върне след приключването на следването.

  Младият инженер споделя, че е облагодетелстван от съдбата. Има добрия пример на баща си, който е много работлив човек. Споделя неговата идея, че фирмата не само трябва да се развива, но и да бъде все повече  социално-отговорна, с което да дава пример в България.

 Ако сме си изградили репутация в страната и света,то е благодарение на баща ми. Със сестра ми имаме пример, който да следваме, заключава Кяшиф-младши.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Сп
    СПУКВАЧ НА БАЛОНИ
    7 -4
    07:37, 8 окт 2020
    Престанете с тази напудрена реклама. Докога.докато свършат роднините до девето коляно.а после-отначало
Последни новини