Турция винаги ще подкрепя Азербайджан, обеща Чавушоглу в Баку

Турция ще продължи подкрепата си за Азербайджан и неговата справедлива кауза, обеща турският външен министър Мевлют Чавушоглу в Баку, където е на работно посещение днес, съобщиха турски медии.

Чавушоглу говори на съвместна пресконференция с азербайджанския си колега Джейхун Байрамов. Преди това той се срещна и с азербайджанския президент Илхам Алиев.

Турският външен министър обясни на пресконференцията, че посещението му е проява на солидарност с Баку на турската държава и народ. Той обеща, че Турция винаги ще подкрепя Азербайджан, "и днес, и утре", предаде турската частна телевизия CNN-Turk.

Обръщайки се към международната общност, Чавушоглу подчерта: "Нагорни Карабах е на Азербайджан", и я обвини, че не е предприела никакви конкретни действия за изтеглянето на Армения от тези територии независимо от резолюциите на ООН.

Според Чавушоглу е несправедливо Армения и Азербайджан да бъдат поставяни на равна основа, защото това би значело "възнаграждаване на окупатора". По думите на турския министър правото е на страната на Азербайджан и следователно той трябва да бъде подкрепен.

Турският външен министър смята, че дори и в случай на прекратяване на огъня, за каквото всички призовават, нещата отново ще се върнат постарому.

"Международната общност трябва да види, че това вече няма да продължава по същия начин", изтъкна Чавушоглу, имайки предвид положението в Нагорни Карабах.

Министърът подчерта, че Турция ще продължи да разяснява пред света справедливата кауза на Азербайджан и да я защитава.

"Притисната, Армения започна да напада мирни селища. Това е престъпление срещу човечеството, знак за безпътицата, в която е изпаднала Армения", заяви още той.

Азербайджанският министър на външните работи Джейхун Байрамов на свой ред обвини Армения, че има "терористичен манталитет", предаде Анадолската агенция.

"Държавата Армения има терористичен манталитет. Тя няма червени линии в постигането на целите си", заяви Байрамов.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ja
    Jack Bauer
    0 -2
    22:25, 6 окт 2020
    Диваците се подкрепят...
  • 2
    Ер
    Ерджолан
    0 0
    06:51, 9 окт 2020
    За Кипър мълчи. Там как е положението с окупатора

Още новини

Последни новини