Още двама задържани за отглеждане на канабис

Изображение 1 от 2

    Двама мъже на по 36 години са задържани за отглеждане на канабис в свиленградското село Мустрак при специализирана полицейска операция, съобщиха от прокуратурата и МВР – Хасково.

    Акцията за противодействие на конвенционалната престъпност е проведена от служители на Районното управление в Свиленград под наблюдението на Районна прокуратура – Свиленград.

    Вчера в 3:45 часа, икономическите полицаи са проверили частен дом в село Мустрак, обитаван от 36-годишен мъж. От дома са иззети общо 720 къса безакцизни цигари от различни марки. Собственикът им ги е предал с протокол и му е съставен акт по Закона за акцизите и данъчните складове.

    Оказало се, че задържаният заедно с 36-годишен димитровградчанин са засели и отглеждали конопени растения с брутно тегло 3 кг в двор на изоставена къща в селото. Полевия наркотест е потвърдил, че се касае за канабис. Двамата са задържани до 24 часа по стартиралото досъдебно производство.

    За последните 10 дни, при три специализирани полицейски операции на територията на Свиленград и региона са задържани четирима мъже за отглеждане на канабис в ниви в селата Димитровче, Левка и Мустрак, за които Районна прокуратура - Свиленград е образувала досъдебни производства. Ден по-рано, тополовградските полицаи съвместно с Районна прокуратура-Ямбол са провели операция по линия на дрогата. В 14 часа, автопатрул от управлението е проверил на пътя на изхода за Елхово 65-годишен велосипедист. В чувал в пластмасова касетка, прикрепена за колелото е открита суха зелена листна маса с тегло 2,3 кг. Последвали са процесуално-следствени действия в местността „Илиман дере“ край Тополовград, откъдето мъжът признал, че е брал канабиса. Намерени са засадени 33 растения, реагиращи на канабис. Тополовградчанинът е задържан до 24 часа по заведеното досъдебно производство.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Хо
      Хого
      0 -1
      14:42, 21 сеп 2020
      Шматароци сейте ранни сортове
    Последни новини