15 °C

Славейковци откриха учебната година с Вяра, Надежда и Любов


За пореден път тържеството по случай първия учебен ден в СУ "Петко Рачов Славейков" бе красиво, чудесно организирано и иновативно. Макар и в необичайна обстановка, пълна с много неизвестни за развитието на учебната година, славейковци я откриха с мисъл за първокласниците, за бъдещите абитуриенти, както и за всички ученици и учители. Водещите обещаха от сцената, че каквато и да е годината, зрелостниците ще имат изпращане и бал, националните празници ще бъдат чествани подобаващо, а пороят от купи и награди от национални конкурси няма да спре. Специален гост на събитието бе председателят на Народното събрание на Република България Цвета Караянчева. В словото си тя призова учениците никога да не губят вълшебния ключ на знанието, който им предават техните учители, а педагозите помоли да се грижат добре за най-милото ни, което родителите им поверяват. От името на кмета на Община Кърджали инж. Хасан Азис поздравителен адрес прочете Первин Риза - експерт в дирекция "Хуманитарни дейности".
От своя страна директорът на училището за шампиони Милко Багдасаров откри официално учебната година и призова г-жа Караянчева да се снима много, защото в архивите на всички председатели на НС това ще останат най-хубавите снимки - не само заради признатата най-красива сграда, но най-вече, защото в "Славейков" са събрани най-прекрасните учители и ученици. 
С голямо вълнение за първи път на голяма сцена пристъпиха първолаците Елица, Мелин, Ася, Мелек и Жанбек, които изрецитираха красиви български стихотворения и приветстваха присъстващите от името на най-малките шампиони. 
Иновативни във всяко отношение, тази година славейковци попитаха татковците на първокласниците как се чувстват на днешния ден. Бащата на първокласничка от иновативния 1"е" клас Руслан Терзиев сподели от сцената как се чувства на днешния ден като родител и как си спомня за своя собствен първи учебен ден.
За доброто настроение на присъстващите се погрижи вокалната група с ръководител Мария Загорова и песента "Довиждане, лято".
Водещите Антония и Кенан поговориха за притесненията на учениците и учителите в тази нестандартна и пълна с предизвикателства учебна година. Маските, стаите за изолация, вероятността в определен момент да се премине към онлайн обучение, ограниченията, които учениците никак не обичат са все притеснения. Но славейковци знаят, че не сме господари на утрешния ден и че трябва да извличаме най-положителното от всяка ситуация. На сцената под звуците на "Корона чао" излязоха красивите Вяра, Надежда и Любов, които дадоха своето послание, че ще закрилят славейковци при всяко изпитание. Те въведоха и първолаците в родното училище, след като г-жа Виолета Кючукова удари първия звънец и пожела "На добър час". 
Красиво украсената сцена се превърна в място за снимки за деца, родители и учители, а класовете по предварително разпределени маршрути се отправиха към класните стаи, а някои останаха да учат отвън в приятната обстановка на училищния двор. 
Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 26.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Убедени сте, че някъде неизменно гори чистия пламък на доброто, колкото и да е нищожен той. Поставете се на мястото на другите и опитайте да разберете и най-покварените. Необходимо е да се прави разлика. Ще станете неимоверно надеждни, спокойни и оптимистично настроени, ако сте удовлетворени и щастливи от връзката си с партньора. Ще имате късмет с парите. Дори и друг да ви ги дава, ще ги имате предостатъчно.
26 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Действайте предпазливо и осмисляйте всяка своя следваща стъпка. Необходимо е да имате доверие в хората, с които работите и в труден момент да се допитате до тях. Имате добри шансове, но бъдете готови за неочаквано развитие на делата ви.
26 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Предвижданията ви са основателни и сте в състояние да ги реализирани, поне онази част, която касае вас самите. Късметът ще бъде с вас и мечтите ви ще се сбъднат, внасяйки настроение в душата ви. Бъдете по-толерантни към обкръжението си и не се превръщайте в досадници. Това отегчава.
26 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Професионалното ви развитие ще повиши доходите ви. Напрегнати сте и това се отразява на взаимоотношенията с колеги и роднини. Избягвайте конфликтите. С тях не доказвате нищо, а се хабите много. Ще получите нови предложения и възможности за партньорство с влиятелен човек.
26 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Привлича ви идеята да превърнете работата си в осъществена мечта. Имате организаторските умения, знания и контакти, и можете. Късметът също ще ви съпътства. Не пренебрегвайте задълженията си към близките ви и се съобразявайте с чувствата им. Споделете вечерта си с любим човек.
26 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Денят ви ще бъде интересен и емоционално наситен. Вниманието на ви е погълнато от човек, чиито разбирания са сходни с вашите. Свързват ви общи интереси и ще предприемете стъпки към повече сближаване. Не е изключено да оставите работата си на заден план, но това не е препоръчително. Бизнес-делата ви изискват също внимание и работа. Грижете се и за близките си.
26 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Всичко, с което се захванете ще бъде успешно. Доволни ще останат онези творчески личности, които поставят щастието на другите, като водещо начало. Към тях съдбата ще бъде благосклонна, защото те са намерили верния път. Ако имате здравословни проблеми денят предлага успешното им разрешаване. Потърсете алтернативни решения.
26 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Радвайте се, желайте доброто на другите и ще се чувствате прекрасно благодарение на успехите, които бележите в личния си живот. Не се доверявайте безрезервно на колегите си, някой може да ви навреди. Необходимо е да се движите повече, ако започнете диета днес ще постигнете добри резултати.
26 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днес правете повече добрини. Те ще се припомнят в подходящ момент, и това ще увеличи успехите ви. Приятелска сбирка ще ви разведри и донесе повече настроение. Случайно запознанство е възможно да прерасне в трайна връзка за неангажираните от вас.
26 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Като хора обичащи предизвикателствата и днес няма да пропуснете да бъдете там, където се случва всичко интересно. Захващате се с нещо, което ви се струва достатъчно перспективно и същевременно интересно. Умеете да привличате други хора за кауза, в която вярвате и за която работите. В личен план ви предстои интригуващо запознанство.
26 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Запазете добрия тон, за да не се поставите в деликатна ситуация. Овладейте емоциите си и свършете работата си без да ви се налага да влизате в пререкания с когото и да било. Нечия подкрепа ще внесе увереност в силите ви и ще ви помогне по-добре да организирате намеренията си за деня.
26 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Делови успехи ще бележат тази седмица. Финансовото ви благосъстояние значително ще нарасне най-вече благодарение на усилията, които сте положили в миналото. Направете близките си съпричастни на успехите си.
26 окт 2020
Последни новини