Славейковци откриха учебната година с Вяра, Надежда и Любов


За пореден път тържеството по случай първия учебен ден в СУ "Петко Рачов Славейков" бе красиво, чудесно организирано и иновативно. Макар и в необичайна обстановка, пълна с много неизвестни за развитието на учебната година, славейковци я откриха с мисъл за първокласниците, за бъдещите абитуриенти, както и за всички ученици и учители. Водещите обещаха от сцената, че каквато и да е годината, зрелостниците ще имат изпращане и бал, националните празници ще бъдат чествани подобаващо, а пороят от купи и награди от национални конкурси няма да спре. Специален гост на събитието бе председателят на Народното събрание на Република България Цвета Караянчева. В словото си тя призова учениците никога да не губят вълшебния ключ на знанието, който им предават техните учители, а педагозите помоли да се грижат добре за най-милото ни, което родителите им поверяват. От името на кмета на Община Кърджали инж. Хасан Азис поздравителен адрес прочете Первин Риза - експерт в дирекция "Хуманитарни дейности".
От своя страна директорът на училището за шампиони Милко Багдасаров откри официално учебната година и призова г-жа Караянчева да се снима много, защото в архивите на всички председатели на НС това ще останат най-хубавите снимки - не само заради признатата най-красива сграда, но най-вече, защото в "Славейков" са събрани най-прекрасните учители и ученици. 
С голямо вълнение за първи път на голяма сцена пристъпиха първолаците Елица, Мелин, Ася, Мелек и Жанбек, които изрецитираха красиви български стихотворения и приветстваха присъстващите от името на най-малките шампиони. 
Иновативни във всяко отношение, тази година славейковци попитаха татковците на първокласниците как се чувстват на днешния ден. Бащата на първокласничка от иновативния 1"е" клас Руслан Терзиев сподели от сцената как се чувства на днешния ден като родител и как си спомня за своя собствен първи учебен ден.
За доброто настроение на присъстващите се погрижи вокалната група с ръководител Мария Загорова и песента "Довиждане, лято".
Водещите Антония и Кенан поговориха за притесненията на учениците и учителите в тази нестандартна и пълна с предизвикателства учебна година. Маските, стаите за изолация, вероятността в определен момент да се премине към онлайн обучение, ограниченията, които учениците никак не обичат са все притеснения. Но славейковци знаят, че не сме господари на утрешния ден и че трябва да извличаме най-положителното от всяка ситуация. На сцената под звуците на "Корона чао" излязоха красивите Вяра, Надежда и Любов, които дадоха своето послание, че ще закрилят славейковци при всяко изпитание. Те въведоха и първолаците в родното училище, след като г-жа Виолета Кючукова удари първия звънец и пожела "На добър час". 
Красиво украсената сцена се превърна в място за снимки за деца, родители и учители, а класовете по предварително разпределени маршрути се отправиха към класните стаи, а някои останаха да учат отвън в приятната обстановка на училищния двор. 
Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини