Сдружение "Омега" организира-картинг училище в Кърджали

Изображение 1 от 2

    Картинг-училище организира за първи път екипът на Сдружение „Омега“, за да заостри вниманието на младите хора към проблемите на пътната безопасност и злоупотребата с алкохол и наркотици зад волана.  Проявата бе част от дейностите по проекта „Бъди НЕзависим“ по Националната програма за изпълнение на младежки дейности по Закона за Хазарта за 2020 година, а демонстрацията бе предшествана от лекция на психолог и обучение по първа помощ от доброволците на БЧК.

    „Избрахме този нетрадиционен подход, защото той стимулира младежите да бъдат отговорни, да предприемат премерени рискове, да не шофират  след употреба на алкохол или наркотици и да не остават равнодушни и безучастни, ако видят техен връстник да нарушава правилата,“ каза Веселина Юрукова, ръководител на проекта.

    Зад волана на картинг-машинитена пистата в Хасково младежите изпробваха уменията си да управляват МПС, тъй като на повечето от тях скоро им предстои да станат шофьори.

    Инициативата има за цел да напомни на всички, че трябва да се замислят за поведението си на пътя, да анализират грешките си и да не се превръщат в заплаха за останалите участници в движението. Проектът „Бъди НЕзависим“ стартира през месец август и ще продължи до края на октомври. Стартът беше даден с Информационна шатра в центъра на града, където млади доброволци раздаваха брошури на младежи и родители. Предстоят активности като „Рисуване и фреш“, „Спортно ориентиране“, изнесени обучения и други.

    Кърджали бг вести

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини