Вълна от изселници премина през Кърджали, опашки в града

Вълна от изселници премина през Кърджали, опашки се извиха пред ключови институции в града. Потокът от нашенци тръгна към Столицата на Източните Родопи още в края на миналата седмица, непосредствено след отпадането на изискването за PCR тест на границата. Както Кърджали бг вести писа това веднага се усети по опашките пред Паспортна. Вчера кулминацията бе огромна опашка за лични документи. В следобедните часове бяха минали над 300 души, подредили се и чакащи ред по списък.

  Вчера бе и денят, в който вълната от изселници започна да се оттегля. При пристигнали едва 6 автобуса от Турция, за южната ни съседка потеглиха 18 рейса. Хората вече се прибират обратно, заявиха от диспечерския пункт на Автогара „21 век”.

  Не трябва да се очаква голямо прииждане на изселници за лични документи, както в предишни години. Хората се страхуват да пътуват заради коронавируса в България и Турция. В Турция ситуацията се усложнява и страхът нараства. Това сподели за Кърджали бг вести председателят на изселническата организация Бултюрк Рафет Улутюрк.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Pa
    Palo
    0 0
    01:07, 10 сеп 2020
    Кулов,Бадева ти плаща заплата чорбаджийката от Хасково. Пак проспа новината и пишеш неща, които излязоха в другите сайтове преди 3 дни. Време е да последваш патрона си Расим Муса и да излезеш в пенсия. Просто не ставаш!

Още новини

Последни новини