Взрив на коронавирус в Кърджалийско, нашенци донесоха заразата от юг

Взрив на заразени от COVID 19 е отчетен вчера в област Кърджали. С положителен тест за коронавирус са установени 20 души от Кърджали и региона. Те не са от огнището на зараза,регистрирано преди няколко дни в областния център. Източник от Областния кризисен щаб информира ,че става дума за зараза донесена от нашенци от Турция.Щабът ще анализира ситуацията в областта на заседание утре и ще оповести становище и мерки.

  Директорът на Дирекция "Надзор на заразните болести" в Районната здравна инспекция д-р Таня Беловска уточни,че заразените,които имат постоянно жителство в Кърджали и областта са 15 души.От тях шест са с жителство в Кърджали и 9 в региона.Останалите петима вирусоносители са гръцки граждани.Те са направили задължителните PCR тестове за влизане в Р Гърция,които се оказали положителни.

 Тази сутрин имаше струпване на изселници пред частната лаборатория "Рамус" за тестване с PCR.
 Броят на вирусоносителите, установени вчера постави рекорд в Кърджали. По този показател областта вчера е на второ място в страната сред 20 области. Изпреварваме и София,в която са регистрирани 17 вирусоносители.


Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини