Ученичка от СУ „Васил Левски“ град Крумовград е класирана за участие в XXV международна олимпиада по астрономия

Осмокласничката Николина Александрова Маджарова не за първи път получава адмирации за успехите си в олимпиади и състезания. Миналата година тя участва в национален кръг на олимпиадата по химия и опазване на околната среда и национален кръг на олимпиадата по астрономия. Любовта и към природните науки и пословичното и трудолюбие се наградиха и тази година.

 Николина е класирана на III място в разширения състав за подготовка и участие в XXV международна олимпиада по астрономия. Преди броени дни тя донесе тази новина от участието си в лагера за подготовка за международната олимипиада, който се проведе от 24 август до 2 септември 2020 година с двадесет участници в националния кръг на тазгодишната олимпиада по астрономия в ЦПЛР-НАОП "Николай Коперник“ град Варна.

            След селекцията на най-добрите от националната комисия по астрономия, нашата ученичка е включена в олимпийския състав, където ще представлява както СУ „Васил Левски“ – град Крумовград, така и България на международната олимпиада по астрономия.

Вярваме в отличната подготовка на Николина Маджарова за достойно представяне на международната олимпиада по астрономия. Желаем й здраве и нови успехи!

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини