22 °C

Четвъртото издание на „Академия за местни предприемачи“ стартира отново с награден фонд от 25 хиляди лева в Кърджали

Изображение 1 от 2

  Информационните срещи ще са през септември, а крайният срок за кандидатстване е 23-и октомври

  „Академията за местни предприемачи“, част от програмата „Забавно лято, грижовна есен“, дава шанс на хора с бизнес идеи от малките населени места в тютюнопроизводителните райони да получат практически знания, помощ при разписването на бизнес плановете си и възможност за финансиране на техните начинания.

  Големият победител от миналогодишното издание на програмата – семейната таханджийница в гр. Харманли "Атанас и фамилия", получи голямата награда от 10 000 лева. Три награди от по 5 000 лева бяха връчени на „Цветята на Камен” – стартиращ бизнес за производство и продажба на цветя в село Орешник, Тополовград, създаден от Камен Бакърджиев, на проекта „Старсийдс” – производство на натурална козметика за лице и тяло на Илияна Петрова и Никифор Никифоров от Благоевград, и на сладкарница „Sprinkles“ на Симона Недкова от Разлог, която доказва, че сладките изкушения могат да бъдат и здравословни.

  В предишните издания екипът на „Академия за местни предприемачи“ се срещна с над 350 души и избра да работи с 40 предприемачи, като 10 от тях получиха безвъзмездно финансиране от общо 69 000 лв., както и безплатна менторска помощ, за да реализират бизнес плановете си.

  Тази година, въпреки ограниченията, наложени от извънредната ситуация,  „Академията за местни предприемачи“ продължава. Обученията ще се провеждат на живо, като е предвидена и възможност за виртуални обучения при промяна на обстоятелствата.

  Кандидатите могат да заявят участие до 23-ти октомври на сайта на Център „Ринкър“ и на следния линк:  

  https://www.rinkercenter.org/bg/news/34-akademia-za-mestni-predpreimachi-2018.html

  От 8-и септември започват информационните срещи в градовете, включени в обхвата на програмата.

  За област Кърджали срещите ще се проведат на:

  8 септември -  гр. Кърджали, от 18.00 часа на ул. "Пети декември" № 23, Детски парти клуб "Хи-хи";
  9 септември – гр. Крумовград,  18.00 ч., Кафе "Каталпа".

  За област  Хасково срещите ще се проведат на

  10 септември, гр. Хасково,  от 18:00, Пространство пред Народно Читалище "Заря - 1858";
  11 септември, гр. Харманли, от 18:00, бул. “България“ №13Б, в Културен център и библиотека. 

  Четвъртото издание на „Академията за местни предприемачи“ търси дейни хора с идеи и намерение за стартиране или разширяване на своя бизнес в регионите на програмата. Академията подкрепя с обучения, индивидуални бизнес съвети и възможност за финансиране. Специално разработената програма включва три двудневни обучения в София, индивидуална работа по бизнес модел и бизнес план и състезание за финансиране на част от проектите с общ награден фонд от 25 000 лева. Експертите от Център „Ринкър“ използват прагматичен подход, като целта е всеки от участниците да получи реална подкрепа и да развие идеята си на следващо ниво. Участието в академията е напълно безплатно, а пътните разходи и тези за настаняване в София по време на обученията се поемат от организаторите.

  „Академията за местни предприемачи“ е част от програмата за развитие на местните тютюнопроизводителни общности „Забавно лято, грижовна есен“ и се осъществява от Център за предприемачество и обучения "Ринкър" към Фондация BCause с финансовата подкрепа на Филип Морис България.

  Срокът за включване в Академията е 23 октомври 2020 г., а кандидатстването се извършва онлайн на уебстраницата на „Център Ринкър“.  

  Източник: Kardjali.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 19.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Споделете опита си с човека, който търси подкрепата ви. Можете да го насочите към него, използвайки дарбите и желанието му да се развива. Право на личен избор и свободна воля има всеки, но и очевидните неща са факт. Романтично увлечение ще ви направи особено чувствителни към всичко, свързано с новата ви любов.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Успешно и за сетен път ще докажете и на себе си и на околните, че умеете да печелите битки, стига да сте достатъчно мотивирани. Звездите ви предупреждават, ако ще пътувате да бъдете изключително внимателни при шофиране. Възприемчивостта ви е засилена, за това смело може да се впуснете в дебрите на науката.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Може би мнозина от вас имат да довършват доста задачи от седмицата, но денят не е много подходящ за целта. Просто колкото и да се стараете едва ли ще се получи нещо толкова добро, че да ви удволетвори. Не хабете време и нерви в напразно упорстване, а се заемете с нещо което наистина ви се отдава днес. Почивайте си на воля, всичко може да почака.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Прекарайте деня в къщи. Вземете мерки за здравето си. За да си починете от напрежението може да се занимавате с духовни практики. Бъдете внимателни в отношенията с близките.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Днешният ден е сравнително успешен за вас. От вас зависи дали ще съумеете да използвате възможностите, които се откриват пред вас. Въздържайте се от необмислени ходове и не се доверявайте на непроверена информация.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Чувствате прекалено много препятствия за изпълнението на плановете ви, но тревогите ви са неоснователни. Нещата постепенно ще се наредят, стига да не прибързвате. И вместо да страдате по-добре е да се замислите къде имате пропуски, и да работите върху тях. Свежите идеи, от които се нуждаете ще почерпите от емоционалната си връзка.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Дайте предпочитания на по-приятни занимания и ще успеете да се освободите от натоварващи мисли. Ще възобновите силите си, грижейки се за здравето и духовната си пробуда. Спортът или физическата работа ще възвърнат добрата ви форма и ще повишат тонуса ви. Вълнуваща среща с човек от миналото.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Денят е подходящ за работи, имащи отношение към огъня и желязото, за работа със земята. Не е време днес да пътувате и ако може го отложете.Не правете огромни жертви, само и само да постигнете целта си. Скоро ще разберете, че е било безсмислено. За хората на науката денят носи много потенциални възможности за открития. Обърнете внимание на здравето си и по специално на сърцето и крайниците. Използвайте възстановителни масажи.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Не харчете излишно, скоро може да имате нужда от повече пари. Настроението ви е добро и с каквото и да се захванете ще го свършите. Единствено проблеми със здравето могат да създадат притеснения на някои от вас. Не правете нищо на инат, станете по-добронамерени в отношенията си и ще почувствате облекчение.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Поспрете забързаният си ход днес и си починете добре. Никакви спешни ангажименти няма да изникнат, нито ще се налага да спорите с близките си. Просто условията за отдих са идеални, а как ще ги оползотворите е нещо, което сами ще решите. Близък човек има нужда от съвета ви. Не натрапвайте мнението си обаче.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Посветете се на личните си занимания и се изключете от външния свят. Но, освен това желаете да вземете и максималното от всичко друго. Сега може, и дано то ви направи щастливи. Пазете се от недоброжелатели, които искат да ви оплетат в интригите си. Здравословните проблеми ще се задълбочават.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ваши близки ще предизвикат значителна промяна в живота ви. Това ще ви помогне да преодолеете лично пристрастие или стара позиция. Бъдете по-гъвкави и по отстъпчиви в отстояване на мнения и позиции. Това ще ви направи по-общителни и ще ви помогне да заживеете в мир с другите и дори със себе си. Една съдбовна среща, защо не и с чуждестранни претенденти за сърцето ви. Романът ще е необичаен но непременно зареден със страст.
  19 сеп 2020
  Последни новини