-2 °C

Четвъртото издание на „Академия за местни предприемачи“ стартира отново с награден фонд от 25 хиляди лева в Кърджали

Изображение 1 от 2

  Информационните срещи ще са през септември, а крайният срок за кандидатстване е 23-и октомври

  „Академията за местни предприемачи“, част от програмата „Забавно лято, грижовна есен“, дава шанс на хора с бизнес идеи от малките населени места в тютюнопроизводителните райони да получат практически знания, помощ при разписването на бизнес плановете си и възможност за финансиране на техните начинания.

  Големият победител от миналогодишното издание на програмата – семейната таханджийница в гр. Харманли "Атанас и фамилия", получи голямата награда от 10 000 лева. Три награди от по 5 000 лева бяха връчени на „Цветята на Камен” – стартиращ бизнес за производство и продажба на цветя в село Орешник, Тополовград, създаден от Камен Бакърджиев, на проекта „Старсийдс” – производство на натурална козметика за лице и тяло на Илияна Петрова и Никифор Никифоров от Благоевград, и на сладкарница „Sprinkles“ на Симона Недкова от Разлог, която доказва, че сладките изкушения могат да бъдат и здравословни.

  В предишните издания екипът на „Академия за местни предприемачи“ се срещна с над 350 души и избра да работи с 40 предприемачи, като 10 от тях получиха безвъзмездно финансиране от общо 69 000 лв., както и безплатна менторска помощ, за да реализират бизнес плановете си.

  Тази година, въпреки ограниченията, наложени от извънредната ситуация,  „Академията за местни предприемачи“ продължава. Обученията ще се провеждат на живо, като е предвидена и възможност за виртуални обучения при промяна на обстоятелствата.

  Кандидатите могат да заявят участие до 23-ти октомври на сайта на Център „Ринкър“ и на следния линк:  

  https://www.rinkercenter.org/bg/news/34-akademia-za-mestni-predpreimachi-2018.html

  От 8-и септември започват информационните срещи в градовете, включени в обхвата на програмата.

  За област Кърджали срещите ще се проведат на:

  8 септември -  гр. Кърджали, от 18.00 часа на ул. "Пети декември" № 23, Детски парти клуб "Хи-хи";
  9 септември – гр. Крумовград,  18.00 ч., Кафе "Каталпа".

  За област  Хасково срещите ще се проведат на

  10 септември, гр. Хасково,  от 18:00, Пространство пред Народно Читалище "Заря - 1858";
  11 септември, гр. Харманли, от 18:00, бул. “България“ №13Б, в Културен център и библиотека. 

  Четвъртото издание на „Академията за местни предприемачи“ търси дейни хора с идеи и намерение за стартиране или разширяване на своя бизнес в регионите на програмата. Академията подкрепя с обучения, индивидуални бизнес съвети и възможност за финансиране. Специално разработената програма включва три двудневни обучения в София, индивидуална работа по бизнес модел и бизнес план и състезание за финансиране на част от проектите с общ награден фонд от 25 000 лева. Експертите от Център „Ринкър“ използват прагматичен подход, като целта е всеки от участниците да получи реална подкрепа и да развие идеята си на следващо ниво. Участието в академията е напълно безплатно, а пътните разходи и тези за настаняване в София по време на обученията се поемат от организаторите.

  „Академията за местни предприемачи“ е част от програмата за развитие на местните тютюнопроизводителни общности „Забавно лято, грижовна есен“ и се осъществява от Център за предприемачество и обучения "Ринкър" към Фондация BCause с финансовата подкрепа на Филип Морис България.

  Срокът за включване в Академията е 23 октомври 2020 г., а кандидатстването се извършва онлайн на уебстраницата на „Център Ринкър“.  

  Източник: Kardjali.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 20.01.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Бъдете дружелюбни към околните, защото присъствието ви е важно за тях. Покажете ангажираност към проблемите им и се съобразете и с тяхното мнение. Ще се нуждаете от подкрепата им и вие за в бъдеще. Очаквате прекалено много от връзката си с човек, който е несериозен и стоящ в страни от вас.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Интересно съчетание на полезното с приятното, което ще ви помогне да се разведрите. Любимите ви хора също ще вземат участие. Ще се погрижите за физическата си форма, имате нужда от повече движение и чист въздух. Добро стечение на обстоятелствата ще ви срещне с човек, когото обичате и това ще ви направи щастливи.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Отдава ви се възможност да разширите дейността си и да завоювате нови територии. Възползвайте се от съветите на специалисти в дадената област. Инвестициите, които направите за компетентна консултация ще се възвърнат многократно. Не залагайте на нищо случайно, подсигурете се добре във всяка своя стъпка.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Работата ви е отговорна и не може да си позволите отпускане. Но ще постигнете голяма част от заплануваното и това ще повиши самочувствието ви, а също така ще ви даде увереност да продължите. Очаква ви финансово стабилизиране. В личен план сте доста по изнервени, отпуснете се, но не за сметка на другите.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Отворени сте за предложения и чужди идеи, и с енергия ще се посветите в реализацията на печеливша задача. Търсещите от вас ще получат предложение за нова работа. Качествата и подготовката ви са предимство, но не подценявайте и конкуренцията. Не се щадете, щом от вас се очаква повече, вероятно има още какво да дадете.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  В подем сте и това се забелязва във всяка ваша постъпка. Ако се колебаете дали да предприемете рисковано начинание, което би ви донесло бърз и значителен успех, знайте че шансът ви е много добър. Вслушването в съветите на ваш близък няма да ви е излишно.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Успехът ви днес в най-голяма степен се дължи на проявената в подходящия момент дипломатичност. Уважението, с което се ползвате на работното място днес многократно ще нарасне. Точните ви и навременни действия ще спестят много средства на организацията, в която работите.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Изяснете си деловите или технологични детайли, които могат да ви противопоставят на някого, за да си спестите излишни главоболия. Заложете на открития диалог и се вслушайте в мнението на опонентите си. Това е във възможностите ви, както и други полезни неща, които очакват вниманието ви днес.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Водени от творчески амбиции, ще работите вдъхновено и с желание. Постигнатото ще ви радва и зарежда с добра енергия. Ако изпитвате затруднения, има с кого да ги споделите, за да потръгнат делата ви. Любовта ви е силна и ви мотивира да гледате на предизвикателствата без излишен стрес.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Не се предоверявайте днес за да избегнете финансови загуби. Бъдете по-резервирани към хора, които искат заем. Предпазливостта обаче е излишна при интимните авантюри, които предприемате. Бъдете дръзки, успехът е ваш.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ако искаш да спечелиш повече приятели, покажи им, че искрено се интересуваш от тях, но ако искаш да не ги загубиш не се опитвай да ги караш да се интересуват от теб. Човек, който не се интересува от ближния си среща най-много трудности в живота и най-много наранява другите. Ще пътувате по служебни дела и в перспектива се очертават добри шансове за печелене на пари.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Увлечени сте от нестандартни неща и това може да стане причина да изпуснете благоприятни възможности на работното си място. Преценете кое е най-важно за вас, като не пренебрегвайте и съветите на хората около себе си, които искат само най-доброто за вас. Грешна преценка може да ви донесе неприятности, затова когато взимате решения, обмислете ги добре.
  20 яну 2021
  Последни новини