Четвъртото издание на „Академия за местни предприемачи“ стартира отново с награден фонд от 25 хиляди лева в Кърджали

Изображение 1 от 2

    Информационните срещи ще са през септември, а крайният срок за кандидатстване е 23-и октомври

    „Академията за местни предприемачи“, част от програмата „Забавно лято, грижовна есен“, дава шанс на хора с бизнес идеи от малките населени места в тютюнопроизводителните райони да получат практически знания, помощ при разписването на бизнес плановете си и възможност за финансиране на техните начинания.

    Големият победител от миналогодишното издание на програмата – семейната таханджийница в гр. Харманли "Атанас и фамилия", получи голямата награда от 10 000 лева. Три награди от по 5 000 лева бяха връчени на „Цветята на Камен” – стартиращ бизнес за производство и продажба на цветя в село Орешник, Тополовград, създаден от Камен Бакърджиев, на проекта „Старсийдс” – производство на натурална козметика за лице и тяло на Илияна Петрова и Никифор Никифоров от Благоевград, и на сладкарница „Sprinkles“ на Симона Недкова от Разлог, която доказва, че сладките изкушения могат да бъдат и здравословни.

    В предишните издания екипът на „Академия за местни предприемачи“ се срещна с над 350 души и избра да работи с 40 предприемачи, като 10 от тях получиха безвъзмездно финансиране от общо 69 000 лв., както и безплатна менторска помощ, за да реализират бизнес плановете си.

    Тази година, въпреки ограниченията, наложени от извънредната ситуация,  „Академията за местни предприемачи“ продължава. Обученията ще се провеждат на живо, като е предвидена и възможност за виртуални обучения при промяна на обстоятелствата.

    Кандидатите могат да заявят участие до 23-ти октомври на сайта на Център „Ринкър“ и на следния линк:  

    https://www.rinkercenter.org/bg/news/34-akademia-za-mestni-predpreimachi-2018.html

    От 8-и септември започват информационните срещи в градовете, включени в обхвата на програмата.

    За област Кърджали срещите ще се проведат на:

    8 септември -  гр. Кърджали, от 18.00 часа на ул. "Пети декември" № 23, Детски парти клуб "Хи-хи";
    9 септември – гр. Крумовград,  18.00 ч., Кафе "Каталпа".

    За област  Хасково срещите ще се проведат на

    10 септември, гр. Хасково,  от 18:00, Пространство пред Народно Читалище "Заря - 1858";
    11 септември, гр. Харманли, от 18:00, бул. “България“ №13Б, в Културен център и библиотека. 

    Четвъртото издание на „Академията за местни предприемачи“ търси дейни хора с идеи и намерение за стартиране или разширяване на своя бизнес в регионите на програмата. Академията подкрепя с обучения, индивидуални бизнес съвети и възможност за финансиране. Специално разработената програма включва три двудневни обучения в София, индивидуална работа по бизнес модел и бизнес план и състезание за финансиране на част от проектите с общ награден фонд от 25 000 лева. Експертите от Център „Ринкър“ използват прагматичен подход, като целта е всеки от участниците да получи реална подкрепа и да развие идеята си на следващо ниво. Участието в академията е напълно безплатно, а пътните разходи и тези за настаняване в София по време на обученията се поемат от организаторите.

    „Академията за местни предприемачи“ е част от програмата за развитие на местните тютюнопроизводителни общности „Забавно лято, грижовна есен“ и се осъществява от Център за предприемачество и обучения "Ринкър" към Фондация BCause с финансовата подкрепа на Филип Морис България.

    Срокът за включване в Академията е 23 октомври 2020 г., а кандидатстването се извършва онлайн на уебстраницата на „Център Ринкър“.  

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини