Стълпотворение от хора на Дяволския мост по празниците, посрещат туристите с бонбони

Изображение 1 от 5

    Вавилонско стълпотворение от хора на Дяволския мост по празниците и задръствания по подстъпите към туристическия обект заради големия интерес, констатира екип на Кърджали бг вести. Туристи от цялата страна включително Русе, Плевен , Монтана се опитваха да стигнат до един от символите на Родопите с автомобили и автобуси. Пътят до мостът бе силно натоварен,не липсваха и задръствания.

     Уредник от община Ардино посрещаше туристите с луксозни бонбони и ги напътстваше към историческата забележителност. Домакините демонстрираха образцов ред и организация. Помислено бе за всичко-от сувенирчетата до местата за пушене и химическите тоалетни. Беседките за отдих бяха притегателно място в жегите.

    Аналогична бе ситуацията в друг туристически обект, емблематичен за Община Ардино-Орлови скали. Тук беседките бяха повече, на с вид на току що построени.Пешите туристи към този обект преобладаваха.

     Приходите от символичните входни такси отиват за поддръжката на инфраструктурата на двата обекта. За съжаление те не са застраховани от вандалски прояви. Най уязвими са беседките. Имало е случаи в тях да се пали огън,включително на масите за хранене.

     Част от туристическата инфраструктура е и ветеранът-хижата на ардинското туристическо дружество на Белите брези. Тук условията са спартански, но се поддържа изряден ред и чистота. Затова и хижата е винаги пълна , а резервация се прави месец напред.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини