11 °C

Първите автобуси стовариха шопинг-туристи от България пред моловете в Одрин

  Първите автобуси стовариха шопинг- туристи от България пред моловете в Одрин. За сега броят им е малък-по няколко на ден, но търговците в турския град очакват потокът от пазарджии от България да се увеличи.

   Не очакваме броят на пазаруващите туристи от България да достигне нивото от м.март,преди настъпването на пандемията. Отпадна  изискването от страна на България да се представя на границата PCR-тест, но това не намалява страха на хората от коронавируса. Страх от COVID 19 има както сред българите ,така и сред турците. Това сподели за Кърджали бг вести доайенът на журналистите в Одрин Мурат Саваш.

    Мурат Саваш каза още, че в Одрин върви слух , че отмяната на ограниченията за придвижване през границата ще трае около месец. В зависимост от разпространението на пандемията, властите от двете страни могат да въведат нови рестрикции.

  Георги Кулов

  Източник: Kardjali.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (9)

  • 1
   Це
   Цецо
   14 -10
   08:02, 4 сеп 2020
   Лелее колко интересно на кой ли му пука,май само на вас журналистите
  • 2
   Me
   Memo
   17 -20
   09:13, 4 сеп 2020
   И защо да ходя на пазар в Едирне, като там е по-скъпо от магазините тук? Само за един зехтин и прах за пране?
   • Ме
    мемед
    14 -10
    10:54, 4 сеп 2020
    със сигурност не си ходил в одрин,а и по добре че да не правиш калабалък.
   • 6 -2
    11:11, 4 сеп 2020
    Леко си глупав :)))))))
   • Ми
    Миро
    10 -15
    11:47, 4 сеп 2020
    Ходете си вие чатаците аз си предпочитам Българско... Виж коментара
   • Ни
    Ники
    4 -3
    23:34, 4 сеп 2020
    Явно не сте ходили щом мислите , че само прах и зехтин.
  • 3
   Бо
   Бони
   18 -7
   09:21, 4 сеп 2020
   Тези пазарджии са инкбатори на заразата .ще пламне цяло кърджали от алчните д/дюкянджии салъш=вериша, като купуват за безценица турски стоки за бита и ги продават на тройна цена в града ни! Изобщо,града ни се е превърнал на турски вилает! Всичко турско,няма една българска стока!
  • 4
   Нормално, те българите са като оФце. Някой каза, че е евтино и хайде всички там. Цените ме са по-евтини от тук, а за качеството произведено в някой гараж само и специално за българи с любов. Ние затова няма да се оправим никога докато слушаме една баба каза....
   • Пр
    Просто потребител
    0 0
    16:03, 7 сеп 2020
    За мен лично не е въпроса в по - евтините стоки, а в по - качествените. Българските производители на млечни продукти продават боклуци. Пробвайте турските сирена и кашкавали дори е несравнимо. За съжаление всичко родно не става вече за консумация.

  Хороскоп за 23.01.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Усърдието в работата и във всичко, с което се занимавате днес ще има видими резултати. За да сте в синхрон с енергиите на деня, станете по-търпеливи, потиснете егото си и избягвайте ненужните спорове. Дайте път на творческите си виждания и следвайте сърцето си. Предстоят желани развития в интимната сфера.
  23 яну 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес вършите добре всичко, с което се захванете. Прозрач-ността на целите ви много ви помага при осъществяването им, по-ради което никой от заобикалящите ви няма съмнение какво точно искате. Организацията ви е на ниво, затова можете да се надявате на добри резултати. Постарайте се да отделите от времето си и за човека до вас, нека той не се чувства пренебрегнат.
  23 яну 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Съдбата ще ви предложи всичко онова, от което се нуждаете днес. В службата ще се вслушват в предложенията ви, зачитайки опита и умението ви да се сработвате с колегите. Имате планове, голяма част от които ще отсеете и ще пристъпите към реализацията им. Позабравени чувства също ще изплуват на повърхността.
  23 яну 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Очаква ви динамичен и успешен работен ден. С деловите си партньори ще стигате бързо до общи решения и резултатите няма да закъснеят. Ако стихията ви е търговията бъдете предпазливи. Имайте предвид, че начинанията свързани с чуждестранни партньори е възможно да претърпят промени. Момента е подходящ за стабилизиране в личен план.
  23 яну 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Не ангажирайте вниманието си с маловажни неща. Отговорността ви изисква да се концентрирате върху непосредствената си работа. Бизнесът ще ви носи очакваните резултати, изненади не се предвиждат. С партньор от миналото си е възможно да възобновите стара връзка, интересът ви към него набира преднина.
  23 яну 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  От доста време изчаквате подходящия момент за решаваща стъпка в професионалните ви дела и днес ще ви се отдаде възможност да я осъществите. Предпочитате да не рискувате и това може да стане причина за противоречия между вас и партньорите ви, но в крайна сметка вие ще се окажете прави. Предстои ви стабилизация във финансово отношение.
  23 яну 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Анализирате в дълбочина делата, с които се занимавате и сте в състояние да предвидите кое е следващото нещо, което следва. Хората около вас се осланят на този факт, но не допускайте вие да носите отговорност и вместо тях. На някои от вас предстои пътуване в чужбина, което е свързано с много предизвикателства за вас, но и доста дивиденти.
  23 яну 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Загърбвате стари неща, които ви носят само тревоги и тръгвате по съвършено нов път, където ви очакват немалко шансове, стига да съумеете да ги използвате както трябва. Имате завидното свойство бързо да се приспособявате и това занапред ще ви бъде само от полза. Вашата тайнственост привлича представител на другия пол, опитайте се да балансирате нещата.
  23 яну 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще избегнете изненадите и нежеланите ситуации, стига да сте внимателни и да се съобразявате с обективните условия. При работа с остри предмети и огнеопасни материали, вземете мерки. Роднините ви ще се радват, ако споделяте повече от времето си с тях. Обмена на мисли и енергия по между ви са важни, не ги пренебрегвайте.
  23 яну 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Бъдете предпазливи при боравенето с пари. Има голяма вероятност да ги загубите или да ви измамят по някакъв начин. Успехът в работата ви е неизбежен, особено ако става дума за проект, по който отдавна работите. Жизненият ви потенциал е на много добро ниво, но поради различни обстоятелства сте склонни към грешки и значителни пропуски.
  23 яну 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Гледате обективно на заплетена ситуация на работното си място и се опитвате да намерите подходящ начин за решаването й. Това ви издига в очите на околните, особено на онези, които не осъзнават сериозността на положението. Сътрудничеството ви с колега ще бъде ползотворно само при условие че приемате мнението му за равносилно на вашето и сте готови на компромиси.
  23 яну 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Възможно е да изпаднете в колебания. Податливи сте на импулси, каращи ви да свършите на мига всичките си задачи, но в следващия момент възниква друго и това забавя темпото ви. Каквото и да усещате, нещата ще се случват. Решавайте проблемите в движение и мислете позитивно, без да таите гняв в душата си към никого.
  23 яну 2021
  Последни новини