Медицински сестри от МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски” върнаха визитата на колегите си от Одрин

На 16 октомври 2023г. главната медицинска сестра сейнур Мюмюн и старши медицински сестри на пет отделения от МБАЛ ,,Д-р Атанас Дафовски,, посетиха Университетската болница на Тракийски университет в гр. Одрин. 

Визитата се реализира в рамките на сътрудничеството между побратимените общини Кърджали и Одрин, изградили отлични взаимоотношения по между си.

Целта на тези визити е създаване на приятелски и професионални контакти между колеги - професионалисти по здравни грижи от двете болници, в полза на перманентно подобряване качеството на  здравните  грижи в двете лечебни заведения.

Преди три месеца  старши медицински сестри от Университетската болница на Одрин бяха гости на колегите си от МБАЛ ,,Д-р Атанас Дафовски,, като посетиха отделенията по техните профили.

Сега визитата беше върната от главната медицинска сестра Сейнур Мюмюн и старшите медицински сестри на Детско отделение- Нурает Хасан, на Кардиологично отделение -Сибел Мюмюн, на Акушеро гинекологично  - Севинч Емин, на Неонатология - Елиз Джелил и на Пнемофтизиатрично отделение - Хафизе Сефетин.

Делегацията беше посрещната в Ректората на Тракийския университет.  Ректорът  проф. д-р Ерхан Табакоглу поздрави специалистите по здравни грижи и изрази удовлетворението си от прекрасните взаимоотношения между медиците от двете лечебни заведения.

В болницата се осъществи среща с директора на лечебното заведение проф. д-р Абдуллах Таш, който приветства специалистите с добре дошли и пожела успех на съвместните начинания. Главната медицинска сестра  на Университетската  болница Саадет Елмаз представи гостите пред старшите медицински сестри, след което разгледаха болницата.

Акцент на обиколката бяха отделенията, съответстващи на тези, които бяха посетени при визитата на турските специалисти по здравни грижи.

Медицинските сестри от МБАЛ ,,Д-р Атанас Дафовски” посетиха и кмета на Община Одрин- Реджеб Гюркан, който сподели за множеството реализирани проекти между двете общини, свързани с културния, социалния и икономическия живот на населението.

Медицинските сестри споделиха, че  освен любим град за разходки, Одрин за тях вече е и център за професионални срещи и сътрудничество с колеги.

Специалистите благодариха за гостоприемството и за взаимоотношенията, които са създали двете общини, тъй като благодарение на тях са възможни сътрудничествата във всички сфери, включително здравеопазването.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини