„Бунтът” срещу Борисов в Кърджали пред провал, недоволните готови да тръгнат за София

„Бунтът” в Кърджали срещу правителството на Бойко Борисов,насрочен за утре, за който призовава „опасното трие”е пред провал. Желаещите да протестират предпочитат да направят това на жълтите павета в столицата. Окончателното решение ще се вземе днес.Това съобщиха за Кърджали бг вести от Инициативния комитет.

  Организаторите поддържат тясна връзка с „отровното трио”. От там призовават да се съсредоточат силите не протестиращите в София. В същото време на поканата да излязат утре и да изразят недоволството си пред Областна администрация не са много.

 Хората в Кърджали се страхуват. Те предпочитат анонимността на столицата, споделят от Инициативния комитет.Те изразяват недоумение от обстоятелството,  че местните партийни централи на БСП и ДПС не проявяват никакъв интерес към поканата да се включат в организираното недоволство. В същото време и леви и десни кърджалийци са потвърдили участие в протеста.

 Има опасения в ДПС,че от ГЕРБ ще се опитат да яхнат народното недоволство и да го насочат срещу градоначалника Хасан Азис. Това обяснява пасивността ми. За поведението на БСП обяснение нямаме,казаха още от Инициативния комитет.

  Днес следобед инициаторите на „бунта” в Кърджали ще вземат окончателно решение дали утре да тръгнат за София или да се съберат утре в 9,00 ч. пред Областна администрация.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ст
    Стефо
    2 -6
    09:39, 1 сеп 2020
    Като ще ходят в София да минат през Хасково и да в... Виж коментара
  • 2
    Пр
    Протестър
    0 -3
    10:30, 1 сеп 2020
    Написали сте цяла статия, без да пишете кой аджеба е организаторът на протеста в Кърджали.
    И не, не се страхувам, но и нямам намерение да заставам до хора, които дълбоко НЕ уважавам.
  • 3
    До
    До протестър
    4 -1
    14:01, 1 сеп 2020
    Тогава защо пишеш, и откъде знаеш колко човека са? Сигурно вече и сънуваш , че са малко на брой? Нещастник
Последни новини