ПФК"Арда" победи като гост ЦСКА 1948

Арда (Кърджали) записа първа победа през сезона в efbet Лига. Футболистите на Николай Киров спечелиха с 2:0 гостуването си на ЦСКА 1948. Спас Делев откри резултата в 14-ата минута, когато беше изведен от Иван Коконов на голова позиция. В 59-ата минута последният довърши „червените“ с отлична задна ножица.

Най-чистото положение за столичани се откри пред Мартин Камбуров, чийто удар с глава в 71-ата минута се отби в гредата. Така ЦСКА 1948 продължава да няма победа над Арда и остана в долната половина на таблицата с актив от 2 точки. Момчетата на Белия пък се изстреляха нагоре и вече заемат петото място в класирането.

Преди началото на мача „червените“ получиха медалите и купата за шампион на Втора лига. Това стана на фона на We Are The Champions на Queen. Това обаче се оказаха единствените приятни моменти за домакините тази вечер.
В 14-ата минута на мача гостите от Кърджали откриха резултата. Колективна грешка в отбранителната линия на „червените“ позволи на Иван Коконов да намери с добър пас Спас Делев и за нападателя не беше трудно да матира Даниел Наумов – 1:0 за Арда! 
В 23-ата минута Галин Иванов създаде първото по-сериозно раздвижване в наказателното поле на гостите. Бившият капитан на Славия опита да застраши вратата на Васил Симеонов с „ала Пиола“, но изпълнението му не намери сполука.

В 33-ата минута вратарят Симеонов изби изстрел на Денислав Александров, при който топката падаше под гредата. След последвалия корнер се получи разбъркване, но до ново голове положение за ЦСКА 1948 не се стигна.

В края на полувремето тимът на Николай Киров пропусна да направи 2:0 в своя полза. Светослав Ковачев разпиля трима бранители в червено, но от чиста позиция шутира покрай вратата.
Три минути след началото на второто полувреме Серкан Юсеин прати коварна топка по посока на рамката на Арда, но Васил Симеонов успя да отбие в ъглов удар.

В 58-ата минута Арда поведе с 2:0! Иван Коконов препарира Наумов с изключителна задна ножица. Вратарят на „червените“ тъкмо бе спасил удар отблизо на Матеус, но отбитата топка беше посрещната от Коконов по отличен начин – 2:0 за състава от Кърджали. Изстрелът с ножица беше чудесен завършек на една страхотна атака на гостите, започната от вратаря Симеонов.

След десет минути Спас Делев потърси трети гол за Арда, но Наумов спаси удара на национала. Последва корнер за „сините“ и разбъркване пред вратарското поле на „червените“, но резултатът остана непроменен.

В 71-ата минута Мартин Камбуров напомни за себе си и беше близо до попадение, но ударът му с глава се отби в страничната греда. В края ветеранът се размина отново с гола, стреляйки покрай вратата от удобна позиция. Така победата отиде на сметката на Арда, а Николай Киров беше изпратен с овации от гостуващата агитка.

ЦСКА 1948 0:2 Арда (Кърджали)0:1

Спас Делев (14)

0:2 Иван Коконов (58)

Стартовите състави:

ЦСКА 1948: Наумов, Савов, Василев, Пиргов, Атанасов, Юсеин, Шопов, Г. Иванов, Д. Александров, Младенов, Камбуров.

Арда: Симеонов, Стоев, Ганев, Делев, Ковачев, Коконов, Руменов, Лозев, Леони, Мартинов, Крумов.

efbet Лига

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини