Правителството остава, Борисов остава - до редовните избори следващата пролет

Правителството остава, няма да подава оставка и мандатът ще продължи до редовните избори следващата пролет. Това заяви пред NOVA лидерът на НФСБ Валери Симеонов, който тази сутрин участва на коалиционен съвет при премиера Борисов.

"Министър-председател остава Бойко Борисов. Няма други варианти пред нас. Имаме работа за вършене и в парламента, и в изпълнителната власт", категоричен е Симеонов.

Той не потвърди думите на вицепремиера Томислав Дончев че може да се очаква оставка на кабинета "Борисов-3" през септември. Симеонов обяви още, че кабинетът няма да се подаде на уличния натиск и да избяга от отговорност.

Припомняме, четирима от протестиращите са на гладна стачка, а 58-годишен мъж, който от дни не приема нито храна, нито вода, вчера бе отведен в болница.

Приоритетите на кабинета ще бъдат в посока борбата с битовата престъпност, повишаване на пенсиите, подобряване на социалните услуги и стандарта на живот, каза представителят на малката коалиция в управлението. Според Валери Симеонов няма да има предсрочни избори. "Изборите ще са тогава, когато е по Конституция. Нека всички политически партии се подготвят за тях", каза той.

Заседанието на партньорите от голямата коалиция се проведе скрито от медиите. На въпрос от news.bg тази сутрин за час на провеждане на срещата между партньорите в управляващата коалиция, от ГЕРБ заявиха, че всичко се решава в движение.

В същото време в Бояна президентът Румен Радев заседаваше със своя Стратегически съвет.

Източник: nova

Facebook коментари

Коментари в сайта (16)

  • 1
    Хх
    Ххх
    15 -30
    14:16, 6 авг 2020
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 19
      1952
      3 -5
      15:02, 6 авг 2020
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • За една умряла заплатка е готов да продаде род и родина. На един приятел отдавна му казвам че 90 процента са мърлячи. Алчняци. Българина е моралист докато влезе във властта. После почва да граби. Паисий хилендарски е бил прав обаче навремето .лично аз се срамувам че съм българин .толкова много измет надали друг народ има
    • Го правят само заради келепира. Виждат че държавата погива но те са на ясла и единствено това ги интересува. Пакп ви казвам. 90 процента са долни капути
    • Те живеят в някакъв ад. Около тях алчняци и дебили. Нищо човешко не е останало в " християнска " българия. Била е християнска но някога. Сега е сбирщина .измет.
    • Няма леви и десни. Има морални и неморални. Във всяка партия има морални и неморални. Първите ги ограничават още отрано понеже с тях далавера не се прави. Ако продължаваме да се делим на сини и червени ще продължават да ни грабят. И пак стигаме до основното .когато не е във властта българина е моралист. Когато я гепне се разбира че е капут .помияр. Такива най -вероятно са били и родителите му. Щото нали знаете че под крушово дърво не може да намерите ябълка
    • Ме
      МЕРСИ ЗА МИНУСИТЕ
      5 -3
      21:58, 6 авг 2020
      Комунистите бяха българи. Седесарите също. Царската партия като изключим царя също. Герб също са българи.така наречените патриоти също . Е. Питам .кой ни е виновен. Марсианците. Като ви казвам че народа не го бива вместо да се замислите ми слагате минуси . Но това не променя нещата. Нещата ще се променят когато всеки се замисли. И спре да разговаря и да поздравява корумпирани.
  • 2
    3,
    3,14
    28 -12
    14:29, 6 авг 2020
    Симеонов,отивай да тренираш борба с бабичките на границата,защото може да ти потрябва някоя хватка за защита.И ти си като тях,мутра!За повече от 3 години не изпълнихте нито една точка от програмата,сега се разбързахте!Всъщност,точно теб никой не те иска в управлението и в народното събрание много отдавна!Марш,навън!
    • Си
      Симеонов
      18 -12
      14:41, 6 авг 2020
      Сега съм се докопал до кокала.Ще стоя.Втори шанс няма да имам.
  • 3
    Co
    comfortably
    18 -13
    15:08, 6 авг 2020
    Няма кой да търпи крадливите мутри до пролетта.
    • 12
      123
      14 -13
      15:51, 6 авг 2020
      Че кои сте Вие да решавате, ааааа....?
      Мутрите сте вие червени мекерата. Не може да Ви се угоди, ще видим на пролет , кой ще кара влака, със сигурност пак Борисов и ГЕРБ!
    • C.
      c.
      13 -7
      16:46, 6 авг 2020
      Червеното мекере от БКП **** ******* приключи.
  • 4
    За
    Заврян зет
    7 -5
    17:33, 6 авг 2020
    Майтап няма палаткажиите от орлов мост вече събират съчки и дървета за отопление през зимата, защото до редовните избори има цели 6 месеца.
  • 5
    На
    Наблюдател
    5 -5
    18:59, 6 авг 2020
    Правилно решение, ще почакат мераклиите за власт до март. Не може няколко хиляди да шантажират останалите и правителството. Тези, които коментират тук коментарите на останалите нека да посочат алтернативата на сегашната коалиция - БСП и ДПС? Или ония партийки, които са извън парламента и драпат да се докопат до 4%, както би казал Алеко - жадните за пари и власт сволоч.
  • 6
    Бр
    брокер
    4 -4
    01:30, 7 авг 2020
    А да питам на президента тия 12 хиляди лева дали му стигат за издръжка на жена бивша жена деца и домашни животни?
  • 7
    До
    До брокер
    6 -1
    07:51, 7 авг 2020
    А аз да те попитам 500 лв стигат ли ти да си купиш ракия менте от пазара, да ходиш като сульо неизпран и да се радваш на следващите 500 и накрая да се пъхнеш в контейнера, че ще ти отива и то много, втори като тебе едва ли ще се роди-боклукчия
Последни новини