Хотелиерите на Главатарци не могат да си вдигнат главите от работа, туристи обсаждат Перперикон

Хотелиерите на Главатарци не могат да си вдигнат главите от работа, заради засиленият интерес към много български курорти. Ограничителните мерки на Гърция пренасочиха  почиващите към нашите зони за отдих. През последните седмици туристи от цялата страна се стичат към Главатарци. Идват и от Турция,Германия,Холандия.

При нас нямаше свободно място по време на Байрама.  Имаше много гости от Турция.  Заявки валят непрекъснато и сега. Не можем да се оплачем от сезона,  споделиха от хотелски комплекс „Главатарски хан”.

 Има засилен интерес през последния месец към скалния град на траките Перперикон, сподели за Кърджали бг вести лицензираният екскурзовод Георги Кючуков. Той посочи, че за разлика от Черноморското ни крайбрежие, където колегите му се оплакват от липса на туристи интересът към Перперикон се възстановява. Вече имаме много организирани групи. Очакваме пик през август. Смятам,че като цяло сезонът ще бъде добър, сподели Георги Кючуков. Той е категоричен, че ограниченията,които налага Гърция за нашите туристи се отразяват благоприятно към интереса към родни дестинации, включително и в Кърджалийско.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ст
    Стефан
    1 -1
    20:17, 4 авг 2020
    Кючуков в зависимости от пипалата на Пеевски в града!
Последни новини