Четирима са новозаразените с COVID 19 в областта, броят на поставените под карантина спадна на 893

Четирима са новозаразените от COVID 19 в областта за последното денонощие. Двама от вирусоносителите са мъже на 59 и 86 години , а останалите  са жени на 56 и 59 години. Единият мъж и едната жена са от Кърджали, а другите от региона. Това съобщи за Кърджали бг вести директорът на Дирекция „Надзор на заразните болести” в Районната здравна инспекция д-р Таня Беловска. Д-р Беловска посочи,че мъжете са настанени в Инфекциозното отделение на Многопрофилната болница за активно лечение „Д-р Атанас Дафовски” в Кърджали, а жените се лекуват в домовете си под лекарско наблюдение.

 И четиримата вирусоносители са се изследвали в лаборатория по собствено желание.Тестовете им са се оказали положителни.

Броят на заразените в областта достигна 140,а смъртните случаи сред регистрирани с коронавирус са пет.

 Д-р Беловска посочи, че има чувствителен спад на поставените под задължителна домашна карантина в областта. Към вчерашна дата той е 893. Преди седмица под карантина се поставяха над 2000 души.

Междувременно досъдебно производство за нарушени противоепидемични мерки е образувано в РУ-Момчилград с постановление на Районната прокуратура. 43-годишен не бил открит на посочения от него адрес при проверка за спазване на 14-дневна задължителна карантина, определена от здравните власти.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини