22 °C

Местният парламент гласува единодушно да не се продават терени с детски площадки, отхвърли предложението на ГЕРБ за мораториум

Местният парламент в Кърджали гласува единодушно на днешното си заседание  да не се продават терени с детски площадки и спортни съоръжения. Той отхвърли с мнозинство предложението на ПП ГЕРБ за мораториум и създаване на регистър на детските площадки и спортни съоръжения.
По настояване на съветниците от ГЕРБ в дневния ред на днешната сесия бе включена точка за мораториум. В документа се казва:
"Съоръженията за отдих, игра и спорт в населените места винаги са били високо ценени от хората. Те имат важна роля в живота на децата и възрастните – там те намират нужните им развлечение, социални контакти и отдих, без значение от възраст, социална и религиозна същност. Обществото е особено чувствително към липсата или посегателството върху детските площадки или съоръженията за спорт на открито. Изключително важно е да се положат всички усилия те да бъдат съхранени, особено в днешно време, когато динамиката и темпото на застрояване на градовете е голямо. С налагането на мораториум върху продажбата на имоти-общинска собственост на територията на община Кърджали, върху които са монтирани/ поставени/ изградени детски площадки и съоръжения за спорт на открито, ще се гарантира, че тези иначе малки по размер кътчета, изградени между блокове и къщи, ще продължат да обслужват потребностите на населението за среща с природата, за физическа активност и психическа почивка."
В изказването си председателя на групата съветници на Коалиция БСП Милко Багдасаров предложи да не се гласува мораториум и регистър. Мораториум значи отлагане на решение. Няма взето решение ,което да се отлага. В Същото време има регистър на детските площадки и спортни съоръжения.Те са в съответствие със законови разпоредби,в които изрично е посочено ,че терени публична общинска собственост не могат да се продават, подчерта Багдасаров.Лидерът на социалистите изрази удоблетворение от постигнатия консенсус.
Георги Кулов
       

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Гр
  гражданин на кърджали
  0 0
  11:14, 30 юли 2020
  Комисията за незаконно придобити... Е подвела 3-ма кмета и накалника на днск от бургас.
  99 % от кемтовете са винаги готови за тази комисия въпреки че някои от тях като хасан азис от кърджали са с по 9 -10предпазни бушона докато се стигне до тях. Няма кмет който да няма недвижими имоти,на безценица,хотели,сметки в чужди банки и повечето са с поставени лица. Някои т.нар тарикати теглят кредити които ги изплащат с комисионните и рушветите. Никак не е трудно да се разнищи всеки случай стига да има воля от прокуратура и конпи.а не по поръчки само срещу неудобните.затова играе метлата по улиците която ще ги достигне рано или късно.

Хороскоп за 18.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Имате нужда да се освободите от напрежението на изминалите дни. То внася напрежение в отношенията с околните, вземете мерки да балансирате емоциите си. Правете неща, които са ви приятни и които със сигурност ще ви разтоварят. Любимият човек е до вас и това допълнително ще ви помогне да се отпуснете.
18 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Нови познанства – професионални и лични ще разнообразят деня ви и направят бъдещето по-разбираемо за вас. Подготвени сте за промените и покажете, че сте готови да ги приемете. Предстоят ви напрегнати часове с работа и други отговорности през идващите дни. С любимия човек ще се посветите на общи занимания.
18 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще имате добри възможности да договаряте условията, които на вас ви допадат. Ако все пак покажете, че зачитате и чуждите интереси делата ви ще се развиват в желаната от вас посока. Имате силно излъчване и това увеличава добрите ви възможности днес. Предстоящо пътуване, за някои зад граница. Погрижете се за дребните детайли свързани с него.
18 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
С повишено внимание работете, ако боравите с пари днес, съществува риск от измама. Бъдете внимателни и в общуванията си, използвайте познанствата си, за да помогнете на приятел. Други ще вземат решения, отнасящи се до семейството и разширяване на дома. Обсъждайте намеренията с близките си, за да постигнете по-добри резултати.
18 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Намеренията ви днес ще се проявят с практични реализации, с което може да изненадате другите, но не и себе си. Новости от личен характер ще внесат настроение на повечето от вас, особено на самотните. Сега започнала връзка ще продължи и ще ви радва с вниманието и нежността на партньора ви.
18 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
В много посоки ще проявите волята и духа си днес. С активното си присъствие ще влияете положително на събитията и не само в подкрепа на собствения си интерес. Деловите представители на знака ще решават проблеми, свързани с държавните институции. Ще срещане разбиране и подкрепа, а към инакомислещите не бъдете строги.
18 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Отнасяйки се с уважение към колегите и хората около вас, ще почувствате взаимност, което ще се отрази обновяващо на настроението ви днес. Градивното ви отношение към проблемите ще направи работата на всички ви успешна. Отсъствието на любим до вас човек ще ви подтикне да скъсите разстоянията, предприемайки пътуване.
18 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Гледайте на препятствията, като на поредното предизвикателство, с което предстои да се справите. Съхранете приветливото си излъчване и добро настроение, въпреки трудностите. Това привлича добрите сили, с чиято подкрепа ще реализирате по-бързо плановете си. Харесвани сте и ще се почувствате значими в нечии очи.
18 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще се радвате на добра оценка за работата си и успехите ви ще станат повод за тържество. С уменията си постигате своето и трасирате занапред пътя си. Консултация със специалист по здравен проблем ще ви бъде само от полза. Предстоящите събития ще ви насочат към дейност или друго занимание, което ще ви носи добри доходи за в бъдещето.
18 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днес работете в екип, самостоятелните решения няма да се толерират. Това изисква да повишите доверието в партньорите си и да бъдете по-малко мнителни. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Общувайте с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
18 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес е възможно да ви съпътстват трудности поради независещи от вас фактори. Въпреки това направете максималното, за да постигнете желания успех. Късметът ви спохожда в личен план, където получавате онова, което отдавна очаквате. Ще срещнете търсения човек. Бихте могли да се насладите на прекрасни съвместни мигове.
18 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще проявите забележителна активност в обществени и колективни начинания. Предложенията ви ще бъдат чути и осъществени, защото сте загрижени за доброто на другите. Подаръци ще зарадват някои от вас, но всъщност вие сте си ги заслужили. Безотказното ви служене и добро отношение към другите е пример на поведение за всеки.
18 сеп 2020
Последни новини