Местният парламент гласува единодушно да не се продават терени с детски площадки, отхвърли предложението на ГЕРБ за мораториум

Местният парламент в Кърджали гласува единодушно на днешното си заседание  да не се продават терени с детски площадки и спортни съоръжения. Той отхвърли с мнозинство предложението на ПП ГЕРБ за мораториум и създаване на регистър на детските площадки и спортни съоръжения.
По настояване на съветниците от ГЕРБ в дневния ред на днешната сесия бе включена точка за мораториум. В документа се казва:
"Съоръженията за отдих, игра и спорт в населените места винаги са били високо ценени от хората. Те имат важна роля в живота на децата и възрастните – там те намират нужните им развлечение, социални контакти и отдих, без значение от възраст, социална и религиозна същност. Обществото е особено чувствително към липсата или посегателството върху детските площадки или съоръженията за спорт на открито. Изключително важно е да се положат всички усилия те да бъдат съхранени, особено в днешно време, когато динамиката и темпото на застрояване на градовете е голямо. С налагането на мораториум върху продажбата на имоти-общинска собственост на територията на община Кърджали, върху които са монтирани/ поставени/ изградени детски площадки и съоръжения за спорт на открито, ще се гарантира, че тези иначе малки по размер кътчета, изградени между блокове и къщи, ще продължат да обслужват потребностите на населението за среща с природата, за физическа активност и психическа почивка."
В изказването си председателя на групата съветници на Коалиция БСП Милко Багдасаров предложи да не се гласува мораториум и регистър. Мораториум значи отлагане на решение. Няма взето решение ,което да се отлага. В Същото време има регистър на детските площадки и спортни съоръжения.Те са в съответствие със законови разпоредби,в които изрично е посочено ,че терени публична общинска собственост не могат да се продават, подчерта Багдасаров.Лидерът на социалистите изрази удоблетворение от постигнатия консенсус.
Георги Кулов
       

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Гр
    гражданин на кърджали
    0 0
    11:14, 30 юли 2020
    Комисията за незаконно придобити... Е подвела 3-ма кмета и накалника на днск от бургас.
    99 % от кемтовете са винаги готови за тази комисия въпреки че някои от тях като хасан азис от кърджали са с по 9 -10предпазни бушона докато се стигне до тях. Няма кмет който да няма недвижими имоти,на безценица,хотели,сметки в чужди банки и повечето са с поставени лица. Някои т.нар тарикати теглят кредити които ги изплащат с комисионните и рушветите. Никак не е трудно да се разнищи всеки случай стига да има воля от прокуратура и конпи.а не по поръчки само срещу неудобните.затова играе метлата по улиците която ще ги достигне рано или късно.

Още новини

Последни новини