25 °C

Вдигнаха заплатата на кмета и селските първенци, скачат и възнагражденията на съветниците

Съветниците от ДПС гласуваха заплатата на кмета на Община Кърджали д-р инж.Хасан Азис да стане 3300 лева. Те подкрепиха предложението му селските първенци да получат също увеличение на месечните си възнаграждения. Кметовете на населени места са разделени на четири групи. Първата група обхваща бюджетните кметства. Кметовете им ще получат по 990 лева. Тези от Втора група, които имат над 1000 постоянни жители , ще получат по 950 лева. Управляващите кметства от трета група с жители до 1000 души ще вземат 930 лв.месечно.Селските първенци на населени места до 700 души, ще получават  910 лв.
  Опозицията в лицето на Коалиция БСП и Демократична България се обявиха против от трибуната на днешното заседание на Общинския съвет. Георги Кючуков от БСП попита как ще гласуват от ГЕРБ при положение,че предложението на национално ниво е тяхно.Кючуков, каза,че е неуместна в условията на пандемия да се вдигат заплати на кметове. Председателят на групата съветници на ПП ГЕРБ Гроздан Колев го репликира.Радослав Милев от Демократична България посочи,че като общински съветник не приема предложението за увеличение на възнагражденията. Общинският съветник от ДПС д-р Сезгин Бекир подчерта, че кметските възнаграждения се полагат по Закона за държавния бюджет за 2020 г.Процедурата е формална.Нещо повече местния парламент е забавил с месеци гласуването и  е в дълг към кметовете на населени места. Това са хората които са на първа линия и следят за задължителната карантина, подчерта д-р Сезгин Бекир.Д-р Бекир подчерта,че темата за възнагражденията на съветниците е щекотлив и е редно да бъде внимателно обсъден от групите народни избраници в местния парламент.Ако трябва-да се промени Правилника за работата му.Може да внесем увеличенията в специален фонд или да ги дарим на общината,предложи  д-р Сезгин Бекир.

Думите му и аргументите му бяха подкрепени от градоначалника д-р инж.Хасан Азис който също посочи доброто партньорство срещу пандемията със селските първенци.
Опозицията,включително и съветниците от ПП ГЕРБ гласуваха против вдигането на кметските заплати и възнагражденията на съветниците.
Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 18.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Имате нужда да се освободите от напрежението на изминалите дни. То внася напрежение в отношенията с околните, вземете мерки да балансирате емоциите си. Правете неща, които са ви приятни и които със сигурност ще ви разтоварят. Любимият човек е до вас и това допълнително ще ви помогне да се отпуснете.
18 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Нови познанства – професионални и лични ще разнообразят деня ви и направят бъдещето по-разбираемо за вас. Подготвени сте за промените и покажете, че сте готови да ги приемете. Предстоят ви напрегнати часове с работа и други отговорности през идващите дни. С любимия човек ще се посветите на общи занимания.
18 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще имате добри възможности да договаряте условията, които на вас ви допадат. Ако все пак покажете, че зачитате и чуждите интереси делата ви ще се развиват в желаната от вас посока. Имате силно излъчване и това увеличава добрите ви възможности днес. Предстоящо пътуване, за някои зад граница. Погрижете се за дребните детайли свързани с него.
18 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
С повишено внимание работете, ако боравите с пари днес, съществува риск от измама. Бъдете внимателни и в общуванията си, използвайте познанствата си, за да помогнете на приятел. Други ще вземат решения, отнасящи се до семейството и разширяване на дома. Обсъждайте намеренията с близките си, за да постигнете по-добри резултати.
18 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Намеренията ви днес ще се проявят с практични реализации, с което може да изненадате другите, но не и себе си. Новости от личен характер ще внесат настроение на повечето от вас, особено на самотните. Сега започнала връзка ще продължи и ще ви радва с вниманието и нежността на партньора ви.
18 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
В много посоки ще проявите волята и духа си днес. С активното си присъствие ще влияете положително на събитията и не само в подкрепа на собствения си интерес. Деловите представители на знака ще решават проблеми, свързани с държавните институции. Ще срещане разбиране и подкрепа, а към инакомислещите не бъдете строги.
18 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Отнасяйки се с уважение към колегите и хората около вас, ще почувствате взаимност, което ще се отрази обновяващо на настроението ви днес. Градивното ви отношение към проблемите ще направи работата на всички ви успешна. Отсъствието на любим до вас човек ще ви подтикне да скъсите разстоянията, предприемайки пътуване.
18 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Гледайте на препятствията, като на поредното предизвикателство, с което предстои да се справите. Съхранете приветливото си излъчване и добро настроение, въпреки трудностите. Това привлича добрите сили, с чиято подкрепа ще реализирате по-бързо плановете си. Харесвани сте и ще се почувствате значими в нечии очи.
18 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще се радвате на добра оценка за работата си и успехите ви ще станат повод за тържество. С уменията си постигате своето и трасирате занапред пътя си. Консултация със специалист по здравен проблем ще ви бъде само от полза. Предстоящите събития ще ви насочат към дейност или друго занимание, което ще ви носи добри доходи за в бъдещето.
18 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днес работете в екип, самостоятелните решения няма да се толерират. Това изисква да повишите доверието в партньорите си и да бъдете по-малко мнителни. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Общувайте с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
18 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес е възможно да ви съпътстват трудности поради независещи от вас фактори. Въпреки това направете максималното, за да постигнете желания успех. Късметът ви спохожда в личен план, където получавате онова, което отдавна очаквате. Ще срещнете търсения човек. Бихте могли да се насладите на прекрасни съвместни мигове.
18 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще проявите забележителна активност в обществени и колективни начинания. Предложенията ви ще бъдат чути и осъществени, защото сте загрижени за доброто на другите. Подаръци ще зарадват някои от вас, но всъщност вие сте си ги заслужили. Безотказното ви служене и добро отношение към другите е пример на поведение за всеки.
18 сеп 2020
Последни новини