3 °C

Вдигнаха заплатата на кмета и селските първенци, скачат и възнагражденията на съветниците

Съветниците от ДПС гласуваха заплатата на кмета на Община Кърджали д-р инж.Хасан Азис да стане 3300 лева. Те подкрепиха предложението му селските първенци да получат също увеличение на месечните си възнаграждения. Кметовете на населени места са разделени на четири групи. Първата група обхваща бюджетните кметства. Кметовете им ще получат по 990 лева. Тези от Втора група, които имат над 1000 постоянни жители , ще получат по 950 лева. Управляващите кметства от трета група с жители до 1000 души ще вземат 930 лв.месечно.Селските първенци на населени места до 700 души, ще получават  910 лв.
  Опозицията в лицето на Коалиция БСП и Демократична България се обявиха против от трибуната на днешното заседание на Общинския съвет. Георги Кючуков от БСП попита как ще гласуват от ГЕРБ при положение,че предложението на национално ниво е тяхно.Кючуков, каза,че е неуместна в условията на пандемия да се вдигат заплати на кметове. Председателят на групата съветници на ПП ГЕРБ Гроздан Колев го репликира.Радослав Милев от Демократична България посочи,че като общински съветник не приема предложението за увеличение на възнагражденията. Общинският съветник от ДПС д-р Сезгин Бекир подчерта, че кметските възнаграждения се полагат по Закона за държавния бюджет за 2020 г.Процедурата е формална.Нещо повече местния парламент е забавил с месеци гласуването и  е в дълг към кметовете на населени места. Това са хората които са на първа линия и следят за задължителната карантина, подчерта д-р Сезгин Бекир.Д-р Бекир подчерта,че темата за възнагражденията на съветниците е щекотлив и е редно да бъде внимателно обсъден от групите народни избраници в местния парламент.Ако трябва-да се промени Правилника за работата му.Може да внесем увеличенията в специален фонд или да ги дарим на общината,предложи  д-р Сезгин Бекир.

Думите му и аргументите му бяха подкрепени от градоначалника д-р инж.Хасан Азис който също посочи доброто партньорство срещу пандемията със селските първенци.
Опозицията,включително и съветниците от ПП ГЕРБ гласуваха против вдигането на кметските заплати и възнагражденията на съветниците.
Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 04.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Промени на работното място, за някои свързани със смяна на екип или нови отговорности. Съществуващите затруднения няма да ви откажат и ще продължите да работите, изяснявайки перспективите пред себе си. Настроението ви ще се подобри в следобедните часове, научавайки нещо важно за делата си.
04 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Финансовото ви състояние започва постепенно да се стабилизира, което ще повиши самочувствието ви и ще ви направи по-дръзки. Проявете добротата си и дайте своя дял за подпомагане на нуждаещи се. Красота има навсякъде, стига да я виждат очите ни. Вечерта споделете с приятели, но не прекалявайте с алкохола.
04 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Не сте застраховани от здравословни проблеми, предвид усилената си работа и стрес. Вземете мерки и не гледайте песимистично на създалата се ситуация. Всичко е поправимо, когато имате желание за действие и не гу-бите присъствие на духа. Тревогите ви може да са прово-кирани и от активната ви позиция по проблеми, засягащи власт имащите.
04 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Осланяйте се на потенциала и уменията, които притежавате при договаряне на условия с работодатели и партньори. Можете да постигнете напредък за това бъдете решителни. Пътуване зад граница ще ви натовари с ангажиментите си по неговата организация, но пък ще ви достави удоволствие и нови познанства. Някои ще изпитват здравословни неразположения.
04 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Денят се очертава като много забавен и приятен. Днес сте в стихията си. Пленявате околните със слънчево настроение и духовити забележки. Изключително контактни сте и привличате вниманието дори на непознати хора. Имате нужда от развлечения, така че не пропускайте нито една възможност за вечерта. Наслаждавайте се на почивката си.
04 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Разпилени сте и се захващате с много неща наведнъж. Определете най-важното за вас и се концентрирайте върху него. Изгледите ви за успех са повече от добри, просто трябва да положите малко целенасочени усилия и да не се отказвате.
04 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Ще ви занимават различни въпроси, но с приоритет ще бъдат бизнес-проектите ви. Творческите ориентираните от вас ще се насладят на общуването си с хора, близки по дух и усещане. За всички ви е важно да сте коректни във взаимоотношенията си и в тази връзка ще изясните максимално позициите си по отношение на обща работа.
04 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С правилния си избор днес може да си осигурите финансова независимост и душевен комфорт. Разочарования също са възможни и то по линия на взаимоотношения и разминаване с очакванията ви. В семейна среда ще се чувствате по-спокойни и защитени от чужди и враждебни намеси. Пазете се от измами.
04 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Статуквото в момента изглежда напълно ви устройва. Не губете време да се чудите как да угодите на някого. Направете най-доброто за себе си и се наслаждавайте на резултата. Ще се изненадате, когато видите сияещото от благодарност лице на любимия човек. Няма за какво да се тревожите.
04 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
С настроение ще свършите задачи, които отлагате от доста време. С вярно решение и прагматичен подход ще се отнесете към възникващите проблеми, както на работното място, така и в къщи. Интимният ви партньор ще ви изненада приятно. На внимание и обич ще се радвате и от любимите си хора.
04 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес ви води силното ви желание да постигнете нещо конкретно. Истината е, че не си давате сметка какво точно сте в състояние да свършите, и какво не. Имайте повече търпение, когато става дума за работа с други хора. В личен план ще се радвате на приятни моменти с човека, на когото държите.
04 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Очертаващото се пътуване ще ви създаде приятни емоции. Ще получите покана от някой за общ бизнес. Работете за постигането на целите си, като задълбочавате контактите си, но не ви съветвам да участвате в съдружия. Силната ви индивидуалност ще влезе в конфликт с нечии интереси.
04 мар 2021
Последни новини