Две трети от кърджалийци, включили се в анкета, не одобряват превръщането на „Света София” в джамия

Две трети от кърджалийци,включили се в анкета на сайта Кърджали бг вести,не одобряват превръщането на църквата „Св.София” в Истанбул от музей в джамия.64,5 % са категорично против.Едва 25,8 на сто от респондентите подкрепят трансформацията на този паметник на културата.Не могат да преценят 9,7 %.

  По повод новите функции на „Света София” генералният консул на Р Турция в Пловдив Хюсеин Ергани заяви пред журналисти,че те ще облекчат достъпа до храма. Вече няма да се плаща за вход, както е със всички джамии в Турция. Няма да се посяга и на мозайките, които по време на молитва ще бъдат покривани, подчерта Хюсеин Ергани.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ос
    Осман
    0 0
    18:34, 26 юли 2020
    Как направихте разликата между и ?
    25.8% не са малко за одобряващите в уж християнска страна.
  • 2
    Ро
    РОДОЛЮБЕЦ.
    0 0
    14:57, 27 юли 2020
    Оставете ги тези да се кълбучкат.световната цивилизация погледа е в коренно различна посока а този диктатор - ердоган - ги тласка тази прекрасна страна и най вече цивилизованите градове като истанбул -измир анкара в съвсем отвратителна посока.прости и прости хора които ги манипулират чрез религията.да отидат техните синове и да станат ходжи имами а не бизнесмени - крадци и развратници. България се превърна в джамийска република. Европа се чуди къде се намираме.
Последни новини