Мароко става част от Международната среща на момчилградчани

Кралство Мароко ще участва със самостоятелен щанд на следващата Международна среща на момчилграчани под надслов "Момчилград винаги в сърцето ми". Жителите и гостите на родопската община ще могат да се докоснат до уникалната култура на африканската държава, да опитат от характерни специалитети и да се запознаят с традиционни занаяти.

Идеята се роди по време на среща между кметът на общината Илкнур Кязим и посланикът на Кралство Мароко Н. Пр. Закия Ел Мидауи. Дипломатът пристигна по покана на кмета на общината Илкнур Кязим и със съдействието на евродепутата Илхан Кючюк. На работната среща присъстваха още народният представител Ерол Мехмед, кметът на Община Ардино Изет Шабан, председателят на Общинския съвет Ерсин Юмер, зам.-кметовете Гюлюзар Исмаил, Алие Ибрахим и Айхан Осман.

Момчилград е красив български град с много природни дадености и очевадно се развива с бързи темпове. Вярвам, че днес поставяме началото на ползотворно сътрудничество между Община Момчилград и посолството на Кралство Мароко.

Това заяви посланикът на Кралство Мароко у нас Н. Пр. Закия Ел Мидауи при посещението си в Момчилград. То съвпада с 11-ата Международна среща на момчилградчани. Посланикът остана впечатлена от цветната арт инсталация от чадъри и изложбата на открито "Момчилград - преди и сега" в градския парк.

"Мирът, добросъседството и съпричастността са заложени в гените на момчилградчанина. Тук няма разделение по етнос и религия. Омразата е чужда на нашите съграждани. Те обичат своя съсед, събират се заедно на Байрама и на Великден", заяви кметът Илкнур Кязим. Тя запозна гостите с изпълняваните проекти на Община Момчилград.

Делегацията посети общинската болница, старата джамия в града, църквата "Св. Цар Борис - Михаил I", спортния комплекс "Наим Сюлейманоглу".

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 19.04.2021

Последни новини