Бойко Борисов под карантина

Шефката на политическия кабинет на премиера Бойко Борисов - Деница Желева, е болна от коронавирус, а самият министър-председател е под карантина. Информацията бе потвърдена със прессъобщение от Министерски съвет.

Желева е дала положителен тест вчера следобед, след направени тестове на всички служители на администрацията на Министерския съвет и на членовете на политическия кабинет на министър-председателя.

Съгласно протокола на Столичната регионална здравна инспекция всички контактни лица са тествани и карантинирани тази сутрин до излизане на резултатите от пробите. На Деница Желева е направен втори тест.

Министър-председателят Бойко Борисов също е тестван тази сутрин, както и членовете на екипа му.

Правителствената информационна служба обащава, че ще информира за повторната проба на началника на кабинета на премиера и за резултатите от теста на министър-председателя Борисов.

Деница Желева бе плътно до Бойко Борисов по време на продължилата четири дни среща на европейските лидери в Брюксел, за новия европейски бюджет. От Брюксел българската делегация се завърна във вторник, когато в Народното събрание се гласува вота на недоверие. Премиерът не присъства нито на дебатите, нито на гласуването.

В сряда заседанието на правителството се проведе дистанционно заради дезинфекция и случай на заболял служител от администрацията на Министерски съвет. В четвъртък обаче премиерът Борисов заедно с коалиционните си партньори Красимир Каракачанов и Валери Симеонов се изправиха пред медиите, за да обявят договорените промени в правителството.

Днес в продължение на близо два часа депутатите спориха и най-накрая гласуваха петте рокади в правителството, като премиерът Борисов не присъства в зала. В пленарна зала бяха вицепремиерът Томислав Дончев, както и други министри. 

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Хи
    Химена
    10 -1
    13:28, 24 юли 2020
    Ех главоч долен , какво ли няма да измислиш !
    • От
      Отвратен
      5 0
      18:06, 24 юли 2020
      Ей що за човек е тоя , какво е това изчадие което неистово иска още да ни управлява !
      Но нека , нека , вижте истинското му лице и още продължавайте да го подкрепяте !
Последни новини