Ден шестнадесети: протестиращите тръгнаха на шествие към сградата на БНТ

Изображение 1 от 3

    Вече 16 дни протести обхващат цялата страна. Недоволството е насочено срещу правителството и главния прокурор, като се иска тяхната оставка. По-рано днес официално бяха гласувани рокадите в кабинета, които премиерът Бойко Борисов анонсира вчера.

    20:51

    Протестиращите тръгнаха на шествие по столичните улици, като първото място, към което се насочиха е сградата на Българската национална телевизия. Целта е множеството да стигне до БНТ за началото на предаването "Панорама", което започва в 21 ч. Протестиращите настояват за оставка на генералния директор на телевизията Емил Кошлуков.

    "БНТ не е свободна телевизия и журналистите ги е срам, че работят там", каза от трибуната един от протестиращите. По-рано днес от гражданското движение БОЕЦ обявиха, че искат оставката на Кошлуков.

    20:42
    "Де е България" по стихове на Иван Вазов, "Високи, сини планини" по стихове на Младен Исаев, "Стани, стани, юнак балкански" на Добри Чинтулов и "Я, кажи ми, обича ле бяло" на Ран Босилек изпяха група хора от сцената под съпровод на китара. "Нека бъдем будни, нека бъдем юнаци, всички заедно сме силни", призоваха те след края на концерта под одобрителните възгласи на публиката.

    Велислав Минеков декларира, че протестът ще продължи. "Появяват се на всички телевизионни екрани тези, които искат да си довършат мандата и да си направят своите избори. Сваляме ги веднага и правим избори с машинно гласуване. Оставка!", заяви той.

    20:13

    Протестиращите замерят Министерския съвет с пъдпъдъчи яйца

    Протестиращите в София започнаха да замерят Министерския съвет с пъдпъдъчи яйца. Това стана, след като един от организаторите на недоволството - Арман Бабикян, ги подкани по микрофона. Яйцата бяха раздавани от легени от инициаторите на недоволството.

    20:04

    От транспортното министерство разпространиха до медиите официалната си позиция за казуса със задържания камион с озвучителната техника за протеста в София. Въпреки че камионът все пак се появи на протеста, от ведомството уточняват, че е спрян от движение до отстраняване на откритите нарушения.

    "Днес около 17 ч. при извършване на рутинна проверка екип на ИА "Автомобилна администрация" е спрял тежкотоварен автомобил над 12 тона. Инспекторите са установили четири нарушения, за което са съставени 3 акта. Автомобилът не е включен в лиценз и няма право да извършва обществен превоз. Водачът не е представил информация от тахографа за предходните 28 дни, съгласно изискванията на Закона за автомобилните превози. Третият акт е за липса на пътен лист и товарителница. Камионът, който е превозвал платформа за озвучаване, е с наложена принудителна административна мярка и е спрян от движение до отстраняване на несъответствието, заради липсата на лиценз за извършване на превози", пишат от транспортното министерство.

    19:54

    Камионът с озвучителната техника все пак стигна до протеста

    Камионът с озвучителната техника за протеста в София все пак успя да стигне до недоволството. По-рано през деня той беше спрян в района на Горни Богров, а номерата му свалени от Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" с обяснение, че няма лиценз.

    Единият от организаторите на протеста Велислав Минеков обяви след това, че ако камионът не бъде пуснат, протестиращите ще блокират ключови столични кръстовища от по-рано, а не както до сега след 21 ч

    Той добави, че след замерянето на Министерския съвет с тоалетна хартия, семки и бонбони вчера, за днес са подготвили друга акция, която ще обявят по-късно. Междувременно е осигурена друга озвучителна техника, по която ще говорят неформалните организатори на протеста.

    17:19

    Автомобилно шествие блокира пътя към Южното Черноморие

    Протестиращи в Бургас ще блокират пътя през града за Южното Черноморие. За целта в 17 ч. започна автошествие, което ще затвори подстъпите към Бургас и по този начин ще затруднят движението към курортите, съобщава Би Ти Ви. Сборният пункт на недоволните с коли е паркинг на входа за магистрала "Тракия". Шествието ще премине по аутобана до първия надлез, след което ще се върне до кръговото на бургаската болница през централния булевард "Стефан Стамболов". Протестиращите ще блокират движението до 20 ч.

    От полицията предлагат алтернативно трасе за шофьорите, пътуващи към Южното Черноморие и Слънчев бряг. То е през магистрала "Тракия", като трябва да се хване отбивката на Камено – Българово.

    Източник: dnevnik.bg

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Гр
      град КОЗЛОДУЙ
      3 -1
      22:40, 24 юли 2020
      Герб мутр мафия убийци мутра кръв повръща пари не връща
    • 2
      Ан
      АНИ
      1 -1
      22:44, 24 юли 2020
      Мартин стефанов бай курти е трол педофил от град велико търново квартал картала закача момичета и жени пазете се той е трол от блиц факти бг
    • 3
      Въ
      Въпрос
      1 -1
      23:04, 24 юли 2020
      Тоя Мартин има ли съпруга и деца? Има институции, някой оплаквал ли се е ? Как може такъв индивид да се разхожда навсякъде, той е опасен за обществото!
    Последни новини