Mazda възражда RX-7

Спортният модел ще се задвижва от роторен мотор с обем между 1,3 и 1,6 литра.

Все по-често се говори за възраждането на легендарната Mazda RX-7. Спортният модел според някой ще се обозначи като RX-9, според други като RX-7, но по отношение на задвижващите агрегати всички са единодушни.
Двигателят на бъдещата Mazda RX-7 ще бъде роторен с обем между 1,3 и 1,6 литра. Мощността най-вероятно ще бъде около 300 конски сили, или повече от сегашното спортно купе с 4 врати RX-8. Дизайнът на колата ще бъде вдъхновен от прототипа Nagare, който Mazda представи в Лос Анджелис през 2007 година.
Компанията планира да стартира продажбите на възродената Mazda RX-7 през 2012 година. Според неофициален източник има голям шанс да видим прототип на бъдещия японски спортист още през октомври на автомобилното изложение в Токио.
Припомняме, че Mazda държи патента на ванкеловия (роторния) двигател и в момента RX-8 е единствената серийна кола в света с такъв агрегат. При премиерата на RX-8 нейният мотор бе обявен за "Международен двигател на годината", с което Mazda доказа качествата на тази технология.
Източник: speed-press.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини