Нов малък модел на Hyundai

В момента Genesis Coupe е водещ по продажби сред спортните модели на Hyundai. Към спортната линия на корейската автомобилна компания ще се присъедини и друг автомобил през 2011 година. Засега той все още няма име и ще замести спрения от производство модел Tiburon. Конструкцията му ще бъде силно повлияна от модела на Hyundai Veloster concept.

Според изпълнителния директор на корейската компания Джон Крафчик, новото спортно купе ще се вмести в продуктовата линия заедно Genesis Coupe и ще копира 70-80 % от дизайна на Veloster concept. Крафчик сподели пред изданието Edmunds, че моделът ще се отличава стилово от останалите по един елемент. Той заяви следното за автомобила: „Няма да прилича на нищо, което е виждано досега в сегмента на малките автомобили", но същевременно не разкри повече детайли. Veloster concept се отличава със заострена задна част и именно за този стилов елемент вероятно намеква Крафчик, че ще присъства и в новия модел.

Колата, която ще замести Tiburon, ще бъде по-малка по размери от предстоящия модел на Kia Forte Koupe. По големина може да се сравнява с размерите на Hyundai Accent. Новият малък модел на корейската компания може да се превърне в голям хит на автомобилните пазари, защото ще е пример за качественото производство - един от приоритетите на Hyundai. Пред изданието Edmunds Крафчик сподели: „Възприемайте този автомобил като подобен на Honda CRX с място за четири пътника. Икономична кола, която ще се шофира с удоволствие и същевременно притежава добро съотношение между тежестта и мощността си".

Това съотношение ще бъде подсигурено и от 1.6-литровия, четирицилиндров двигател с директно впръскване на горивото и с мощност 140 к.с. Разходът му на гориво е 6,25л/100 км.

Интериорът на новият модел купе, който все още няма име, ще бъде свеж и младежки (подобно на този на модела Kia Soul). Ще е снабден със стандартен LCD дисплей

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини