14 °C

Хюсеин Ергани: Докато си спомняме нашите мъченици и ветерани от 15 юли

В навечерието на 4-та годишнина от коварния опит за преврат на 15 юли 2016 г. извършен от терористичната организация ФЕТО, можем спокойно да кажем, че заплахата и опастността, която представлява организацията в Турция до голяма степен е елиминирана.Казвайки това, най-голямата подкрепа бе, че докато до голяма степен се дешифрират и елиминират тези структури от институциите и организациите, народът успя да види истинското лице на тази злонамерена организация и да не позволи да се разпространи отново сред обществото.

Членовете на тази структура, особено тези, които участваха в коварния опит за преврат, до голяма степен бяха заловени, изправени пред закона и получиха заслужените си наказания.Елементите на тази структура до голяма степен са изчистени от институциите и организациите в обществото, в коитоса проникнали.

Нужни са още малко време и усилия, за да можeдасе каже същото и за структурите на организацията намиращи се в чужбина. Да, държавите, в които с времето се разпространи тази организация видяха голямата заплаха, която представлява за Турция и вредата, която нанесе и разбраха колко опасна схема е това. Но за съжаление е необходимо време, за да се разбере, че тази структура може също да представлява сериозна заплаха за техните страни и народи.Разбира се изключение са страните, които използват тази структура като полезен инструмент, тъй като някои от тези страни, известни като съюзници, съзнателно и с готовност продължават да стоят до или зад тази токсична структура и да я подкрепят с различни възможности.Бихме искали обаче още от сега да предупредим тези страни, като казваме, че тези структури като бумеранг при възможност ще се обърнат и срещу тях.

Република Турция е категорично решена с всички институции да се бори с тази организация, както вътре така и извън страната. При всяка въможност  обясняваме и ще продължим да обясняваме на събеседниците си на всички нива за скритото и престъпно лице на тази структура, понеже знаем, че е неизбежно да продължи с вредните навици и тежко престъпните манипулативни действия в страните, където са избягали и се крият нейните елементи. Не трябва да има съмнение, че като му дойде времето,както са нанесли вреда в Турция, така ще навредят и на страните, където се крият. С това разбиране очакваме всички страни, особено от нашите приятели и съюзници, да предприемат необходимите мерки и да покажат необходимата чувствителност в борба с тази структура.

България беше сред редките държави, които в коварния опит за преврат на 15 юли без съмнение заявиха, че са на провилното място до демокрацията и законната воля на турския народ. Турският народ винаги ще помни тази позиция на българското правителство и народ. Винаги сме били в ефективно и конструктивно сътрудничество с българското правителство, за да изкореним тази злокачествена структура. В резултат на това ФЕТО не успя да се подслони в България. Въпреки че е възможно да действа с маска, тази маска не е достатъчна, за да скрие грозното им лице.

Медийната структура на организацията в България се разпадна до голяма степен, оставяйки само базиран интернет сайт. За съжаление, въпреки че образователните дейности са ограничени, две училища, свързани с ФЕТО, които продължават да тровят младите умове в Пловдив и София, все още са активни.Отнемането на контрола върху тези две училища, които продължават дейността си, като се възползват от правните пропуски, от ръцете на тази структура е в полза преди всичко на България и семействата, чиито деца се обучават тук. Трябва да се знае, че имената"Дружба / Приятелство", които звучат добре се използват само за маска на тази организация и са кухи понятия, използвани за заблуждаване на хората. Трябва да се знае, че тази структура е опасна не само за турското и мюсюлманското общество, но и за други вероизповедания и националности. Поради тази причина препоръчваме българската / християнска общност да бъде внимателна в това отношение,колкото и турската / мюсюлманскатаобщност, живееща в България.

15 юли е колкото тежка травма за турския народ, който беше нападнат от предателите, носещи военна му униформа е толкова и празник, празнуван като „Ден на демокрацията и националното единство“ от народа ни успял да преодолее този опит в единство и солидарност и да поддържа демокрацията. По този повод отправям почитта си към нашите 251 мъченици, жертвали живота си,  съпротивлявайки се на опита за преврат и благодарността си на хилядите ветерани. Честит ‚Ден на Демокрацията и Националното Единство“ на нацията ни!

  Хюсеин Ергани

Генерален консул на Република Турция в Пловдив

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Тр
  ТРЕЗВО МИСЛЕЩ
  0 0
  15:18, 13 юли 2020
  Скрий се бе смешник.да се прави на нещо което не е а един проповедник на турскияя султанат.който върна турция с години назад.дайте им само джамии и кълбучкане. Не сте за нашата и такива като нашата държава.ходете по мюсюлманските страни като иран саудитска арабия и т.н. И таам разправаяза 16ш юли и джамии

Хороскоп за 24.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Обмислете положителните и отрицателните страни на въпроса, който стои за решаване пред вас днес, за да се предпазите от грешки. Ще бъдете успешни, ако не игнорирате разума от сърцето си и им отдавате еднакво значение. Общуването с приветливи и позитивно мислещи хора ще ви бъде полезно и ще ви се отрази тонизиращо.
24 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Телец Обхванати сте от ентусиазъм и това неминуемо ще доведе до промени. Ако се вслушате в съветите на ценен за вас човек и ги приложите в бизнеса, ще регистрирате сполука. Ако прекарвате почивката си на море бъдете внимателни с подводните спортове.
24 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Имате най-разнообразни планове за този ден, но твърде вероятно е да се окаже че трябва да се заемете с нещо, което не е влизало в сметките ви. Въпреки това го направете и няма да съжалявате. Бъдете искрени към интимния партньор, предпочитайте да говорите открито за въпроси, които ви вълнуват, а не да ги премълчавате.
24 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Ще посветите по-голямата част от времето си на реализацията на делова задача. Обмислено и разумно пристъпвате към работата си, друго не би могло и да бъде за вас, за това ще се доближите до успеха. Търсещите нов път ще проучват възможностите за образование или работа в чужбина.
24 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще работите самостоятелно, влагайки творчески заряд и амбиция за изява. Без да отхвърляте чуждите идеи ще търсите най-доброто, което да приложите в работата си. Така ще си осигурите по-добри бъдещи проекти, а от там и финансова осигуреност. Вслушвайте се в съветите на специалисти за здравословните си неразположения.
24 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Полезните ви контакти ще благоприятстват задачите, с които се захващате днес. Когато сте в позиция на зависими от някого знаете как да се държите, но не променяйте отношението си към него при промяна на обстоятелствата. С ентусиазъм ще градите планове за общото ви бъдеще с партньора, вдъхновени от вниманието му към вас.
24 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Очаква ви спокоен неделен ден. Делата ви ще вървят така, както сте ги планирали. Вечерта е възможно да се отдадете на развлечения. Среща със стари приятели ще ви развесели и настрои позитивно за предстоящата седмица. Имате нужда от повече разнообразие, затова помислете какво можете да направите по въпроса.
24 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Изпълнени сте с добри очаквания от предстояща сделка и ще подчините времето на деловите си ангажименти. Натовареността ще изостри чувствителността ви и са възможни конфликти. Владейте се, за да не провалите настроението, не само своето, но и на околните. Пътуващите ще изпълнят програмата си, стига да са внимателни, ако шофират.
24 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Без да се стряскате от динамичното развитие на събитията покрай вас, ще задълбочите интересите си в сферата, в която работите. Доверието, което сте изградили до тук ще благоприятства по-следващите ви стъпки, без затруднения ще се ползвате от услугите на хората около вас.
24 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Затрудненията на работното място ще ви поизнервят, но ще намерите правилните решения за тях. Не се ангажирайте с много дейности наведнъж, за да можете да мислите пълноценно, а не под въздействие на стреса. Не пренебрегвайте семейството си и обърнете внимание на личните си дела. Грижите за здравето ще ви се отразят добре, ще ви направят по-гъвкави и бодри.
24 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не се подвеждайте по чужди съвети, защото е възможно прикрити недоброжелатели да ви навредят. Вслушвайте се в собствената си интуиция и действайте съобразно нея. Имате успех сред противоположния пол. Чарът и чувството ви за хумор са неотразими. Възползвайте се.
24 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Инвестирайте в бъдещето си. Направете нужните усилия днес, за да се чувствате добре утре. От изявите ви ще зависят бъдещите ви реализации. Ползотворни контакти ще ви помогнат да определите приоритетите си, като дадете предимство на нещата, които ви носят доволство и добри доходи.
24 яну 2021

Случаен виц

Последни новини