Хюсеин Ергани: Докато си спомняме нашите мъченици и ветерани от 15 юли

В навечерието на 4-та годишнина от коварния опит за преврат на 15 юли 2016 г. извършен от терористичната организация ФЕТО, можем спокойно да кажем, че заплахата и опастността, която представлява организацията в Турция до голяма степен е елиминирана.Казвайки това, най-голямата подкрепа бе, че докато до голяма степен се дешифрират и елиминират тези структури от институциите и организациите, народът успя да види истинското лице на тази злонамерена организация и да не позволи да се разпространи отново сред обществото.

Членовете на тази структура, особено тези, които участваха в коварния опит за преврат, до голяма степен бяха заловени, изправени пред закона и получиха заслужените си наказания.Елементите на тази структура до голяма степен са изчистени от институциите и организациите в обществото, в коитоса проникнали.

Нужни са още малко време и усилия, за да можeдасе каже същото и за структурите на организацията намиращи се в чужбина. Да, държавите, в които с времето се разпространи тази организация видяха голямата заплаха, която представлява за Турция и вредата, която нанесе и разбраха колко опасна схема е това. Но за съжаление е необходимо време, за да се разбере, че тази структура може също да представлява сериозна заплаха за техните страни и народи.Разбира се изключение са страните, които използват тази структура като полезен инструмент, тъй като някои от тези страни, известни като съюзници, съзнателно и с готовност продължават да стоят до или зад тази токсична структура и да я подкрепят с различни възможности.Бихме искали обаче още от сега да предупредим тези страни, като казваме, че тези структури като бумеранг при възможност ще се обърнат и срещу тях.

Република Турция е категорично решена с всички институции да се бори с тази организация, както вътре така и извън страната. При всяка въможност  обясняваме и ще продължим да обясняваме на събеседниците си на всички нива за скритото и престъпно лице на тази структура, понеже знаем, че е неизбежно да продължи с вредните навици и тежко престъпните манипулативни действия в страните, където са избягали и се крият нейните елементи. Не трябва да има съмнение, че като му дойде времето,както са нанесли вреда в Турция, така ще навредят и на страните, където се крият. С това разбиране очакваме всички страни, особено от нашите приятели и съюзници, да предприемат необходимите мерки и да покажат необходимата чувствителност в борба с тази структура.

България беше сред редките държави, които в коварния опит за преврат на 15 юли без съмнение заявиха, че са на провилното място до демокрацията и законната воля на турския народ. Турският народ винаги ще помни тази позиция на българското правителство и народ. Винаги сме били в ефективно и конструктивно сътрудничество с българското правителство, за да изкореним тази злокачествена структура. В резултат на това ФЕТО не успя да се подслони в България. Въпреки че е възможно да действа с маска, тази маска не е достатъчна, за да скрие грозното им лице.

Медийната структура на организацията в България се разпадна до голяма степен, оставяйки само базиран интернет сайт. За съжаление, въпреки че образователните дейности са ограничени, две училища, свързани с ФЕТО, които продължават да тровят младите умове в Пловдив и София, все още са активни.Отнемането на контрола върху тези две училища, които продължават дейността си, като се възползват от правните пропуски, от ръцете на тази структура е в полза преди всичко на България и семействата, чиито деца се обучават тук. Трябва да се знае, че имената"Дружба / Приятелство", които звучат добре се използват само за маска на тази организация и са кухи понятия, използвани за заблуждаване на хората. Трябва да се знае, че тази структура е опасна не само за турското и мюсюлманското общество, но и за други вероизповедания и националности. Поради тази причина препоръчваме българската / християнска общност да бъде внимателна в това отношение,колкото и турската / мюсюлманскатаобщност, живееща в България.

15 юли е колкото тежка травма за турския народ, който беше нападнат от предателите, носещи военна му униформа е толкова и празник, празнуван като „Ден на демокрацията и националното единство“ от народа ни успял да преодолее този опит в единство и солидарност и да поддържа демокрацията. По този повод отправям почитта си към нашите 251 мъченици, жертвали живота си,  съпротивлявайки се на опита за преврат и благодарността си на хилядите ветерани. Честит ‚Ден на Демокрацията и Националното Единство“ на нацията ни!

  Хюсеин Ергани

Генерален консул на Република Турция в Пловдив

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Тр
    ТРЕЗВО МИСЛЕЩ
    0 0
    15:18, 13 юли 2020
    Скрий се бе смешник.да се прави на нещо което не е а един проповедник на турскияя султанат.който върна турция с години назад.дайте им само джамии и кълбучкане. Не сте за нашата и такива като нашата държава.ходете по мюсюлманските страни като иран саудитска арабия и т.н. И таам разправаяза 16ш юли и джамии
Последни новини