Турция дари на общината 100 бр. предпазни костюми

Изображение 1 от 2

    Генералният консул на Република Турция в Пловдив Хюсеин Ергани  посети днес община Кърджали, за да направи дарение, осигурено от консулството.Дарението включва 100 броя защитни  костюми от най-висок клас.Дарението е осигурено след разговор между дипломата и кмета на община Кърджали д-р инж.Хасан Азис.

    Хюсеин Ергани се срещна със заместника кмета на общината Тунджай Шюкрю и секретаря на общината Себахтин Риза.Тема на разговора бяха предприетите мерки в борбата с коронавируса и обстановката в община Кърджали и съседна Турция. Изразена бе надежда, че населението от двете страни на общата ни граница ще се справи в най-близко време с пандемията и ще се върне към нормален живот.

    Представителите на общината благодариха от името на кмета и общинския кризисен щаб за дарението, което ще бъде разпределено на болнични заведения и медици.

    Х.Ергани уточни, че предпазните костюми са изработени в  предприятие на турски предприемач в Смолян, който в създалата се ситуация е преустроил производството на текстил и шие само защитни средства.

    Това съобщиха от Пресслужбата на Общинска администрация-Кърджали.

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Вл
      Владислав
      1 0
      18:54, 28 апр 2020
      Консула на РТ на краката ни е дошъл! Добре дошъл н. пр. Хюсеин Ергани! А къде са партньорите на ДПС, БСП съветниците МОРАЛНО НЕ ЛЕГИТИМНИТЕ? Кога ще се включат в дарителската кампания? Може би Багдасаров е зает с Гергов, Михов, Станишев, Божинов идр. срещу К. Нинова

    Още новини

    Последни новини