Преминаването в небето над сараите на Доган е ограничено за дронове утре

И преминаването през въздушното пространство над парка Росенец край Бургас, където се намира лятната резиденция на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, ще бъде ограничено утре. Това показва информация, публикувана в сайта на Ръководство на въздушното движение (РВД).

По-рано днес целия район край резиденцията, на плажа до която за утре са насрочени граждански протести, беше забранен за плаване, но след това забраната беше отменена. Това стана, след като на специално свикан брифинг премиерът Бойко Борисов обясни, че ограничението е било по искане на Националната служба за охрана (НСО) за "обезпечаване сигурността на охранявано лице" и показа официално писмо от началника на службата ген. Красимир Станчев до властите. Пред камерите Борисов нареди на министрите си да потърсят начин да свалят забраната. 

Според информацията на сайта на РВД ограничението се отнася за времето от 6 ч. утре до 5.59 ч. в неделя. Указаната височина, на която полетите над сараите на Доган ще бъдат невъзможни, е само 1000 м (3000 фута). Това, според експерти, е височината, на която летят предимно дронове, с които биха могли да бъдат проследени от въздуха утрешните протести. За самолетите, които летят на по-голяма височина ограничения няма.

Подготвяното "Масово ходене на плаж" край резиденцията на нос Чукалята утре, идва три дни, след като председателят на партия "Да, България" Христо Иванов достигна с лодка до плаж - публична държавна собственост, в непосредствена близост до сараите на Доган, но бе посрещнат от гардове на НСО, което със сила го върнаха във водата. Участие в утрешния плаж са заявили до момента над 5 хил. души, а повече от 26 хил. са заявили интерес към събитието.

"Дневник" направи опит за връзка с РВД и Летище Бургас, но телефонните позвънявания останаха без отговор.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ша
    Шайка
    2 0
    00:35, 11 юли 2020
    Цялата бандитска държава е впрегната да закриля крадливия цигaнин меди доганов и дясната му ръка в кражбите *********.
  • 2
    Ос
    Осман Октай
    2 0
    08:43, 11 юли 2020
    Днешното ДПС на Доган, Пеевски, Йордан Цоневци и т. н. нямат нищо общо с каузата  на ДПС за права и свободи, която изградихме пред 90-те години, казва Октай.
    В огромния си страх премиерът на България Бойко Борисов за пореден път заигра с етническата карта. Срам и позор за него и управлението му. Аз, Осман Октай, като основател и учредител на ДПС, като представител на всички турци и мюсюлмани в България, ги призовавам да застанат рамо до рамо до протестиращите в центъра на София и в т. нар. летен Сарай на Ахмед Доган в парка „Росенец“.
    Нека тези хора бъдат заедно така, както бяха по време на майските протести през 89-та година при комунистическия режим. Призовавам всички българи, турци, християни и мюсюлмани, да се отзоват на призива на най-овластения човек в държавата, избран пряко от хората- президентът Румен Радев, да изгоним мутрите от изпълнителната власт и прокуратурата. Нека всички отвоюваме държавата от мафията.

Още новини

Последни новини